Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   674 / 675
(#) Massawa hozzászólása Csü, 10:50 /

Telafonis vasalo

Kizárolag éber kritikusaimnak.
Egy uj vasalo jelent meg a világpiacon, amit egy okos telefon nélkül be sem lehet kapcsolni.

Szoval ha megveszed, akkor egy APP is kell hozzá, ahova be kell irnod a cimed, stb, és azzal lehet a vasalot programozni, majd kb 1 orás gyorstalpalo után ( még a youtube is kell hozzá) elinditsd ezt a csucsberendezést.
Az F/C átállitást meg mély titok fedi, mint kiderült, ha 3-4 másodpercig nyomod a bekapcsolo gombot akkor át áll a másik höfok skálára.
Amugy optimális a nyákrajzok átmásolására a lemezre, mert valojában nem más mint egy kb. 30x30 cm-es sima fözölap fejjel lefelé.
A cim meg bizonyára arra kell, hogy értesitsék a tüzoltokat, ha elfelejted kikapcsolni.

IMG_8356.jpeg

(#) tki válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 16:31 /

"Product will not function until activated with Cricut Heat app and compatible internet-connected mobile device."

Súlyos és adatgyűjtés-szaga van. Bár van egy Xiaomi konyhamérlegem, ami Bluetooth-on át _is_ kezelhető, szóval már én sem vagyok ártatlan e téren...

Olvastátok, hogy attól hangos az Internet, de most tényleg az volt legalább fél napig (...), hogy a tengeren túl, az amerikai törvényhozáson átment egy olyan szabály, aminek a betartatása eleve kétséges, mert azt mondja ki, hogy a 3D-nyomtatóknak online kapcsolatban kell lenniük valamilyen hivatalos szerverrel, hogy a hatóságok meggátolhassák nyomtatás előtt, hogy fegyverhez felhasználható alkatrészeket nyomtassanak vele? A legkisebb otthoniaktól a nagyokig. Ez ám a valami... Adott esetben talán jóindulatú, de a műszaki problémákat, következményeket megérteni képtelen képviselők műve lehet.
A hozzászólás módosítva: Csü, 16:37
(#) Skori válasza tki hozzászólására (») Csü, 17:35 /

A Mikrotik routerek amerikában eladott változatain ott a Calea csomag, és a wifire is más (sokkal szigorúbb) korlátozások vannak .

chatgpt:
Idézet:
„A CALEA egy külön RouterOS csomag (package), amelyet a MikroTik fentart a rendszerben mint opcionális kiegészítő modult. Lényege:
CALEA = Communications Assistance for Law Enforcement Act, egy amerikai jogszabály, amely alapján a hálózati eszközöknek képesnek kell lenni hálózati forgalom lehallgatására és továbbítására hatósági kérés esetén.

A MikroTik esetén a CALEA csomag:
lehetővé teszi a forgalom elfogását és továbbítását a routeren keresztül másik szerver felé (pkt-sniffing), vagy egy külön CALEA szerver modulként tud működni, amely gyűjti és menti a lehallgatott adatokat speciális formátumban.
Ez nem alapvető, minden routeren lévő funkció: külön csomagként kell telepíteni, és nem része mindig a fő RouterOS „system” csomagnak.

Fontos megjegyezni, hogy a CALEA használatához külön beállítás és engedélyezés kell, és nem kapcsolódik automatikusan be egy hálózatra.”
(#) tki válasza Skori hozzászólására (») Csü, 20:25 /

Nem rossz. Időnként az Echelon-sztorit is megnézem-elolvasom, hogy el ne felejtsem... bár már azon is rég túlvagyunk jelentőségben.
(#) Massawa válasza Skori hozzászólására (») Csü, 20:43 /

Arrol meg milyen csend lett amikor a világ szinte egyetlen titkosito berendezés gyártoját (svájci cég) stromanokon keresztül a CIA meg a BND ( német titkosszolgálat) birtokolta. A berendezéswk a világ több mint 100 országában vannak üzemben ( a telefonhálozatokban) és a tavalyi F1 verseny egyik fö sponzora volt a cég.
(#) tki válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 20:59 / 3

Pillanat, elterelem a témát másfelé:

20011127.webp

(#) Lacika válasza Massawa hozzászólására (») Pé, 17:59 /

Ha már telefon... Erről sem szabadna elfeledkezni:
Az első távolsági telefonhívás
Alexander Graham Bell 1876. február 12-én végrehajtotta az első távolsági telefonhívást Boston és Salem (Massachusetts) között. Ez mérföldkőnek számított a távközlés történetében, hiszen addig a telefonbeszélgetések csak rövid távolságokra voltak lehetségesek. Bell, aki 1876-ban szabadalmaztatta a telefont, folyamatosan dolgozott annak fejlesztésén. Az első sikeres hosszú távú hívásával bebizonyította, hogy a telefon valóban képes áthidalni jelentős távolságokat is, ezzel megnyitva az utat a modern telekommunikáció előtt.
50 évvel később, 1927. január 7-én pedig már az első hivatalos kereskedelmi transzatlanti telefonkapcsolat is megvalósulósult, amely lehetővé tette a nyilvánosság számára, hogy hangjukat az Atlanti-óceánon túlra közvetítsék. Ez a technológiai áttörés még nem használt semmiféle tengeralatti kábelt vagy műholdas technológiát, amelyeket ma már természetesnek veszünk. Ehelyett rádióhullámokon keresztül továbbították a jeleket.

https://linuxmint.hu/hir/2026/02/az-elso-tavolsagi-telefonhivas
A hozzászólás módosítva: Pé, 18:04
(#) Massawa válasza Lacika hozzászólására (») Pé, 20:13 /

(#) Gafly válasza tki hozzászólására (») Pé, 20:25 /

(#) Lacika válasza tki hozzászólására (») Pé, 20:51 /

(#) tki válasza Gafly hozzászólására (») Pé, 21:08 /

Kicsi az Internet. : -)
(#) Gafly válasza tki hozzászólására (») Szo, 7:08 /

Ez igaz, és könnyű a hozzáférés.
(#) img válasza Gafly hozzászólására (») Hé, 8:32 /

És persze alacsonyak a tűzfalak is.

Más: hogyan (NE!) együnk Li-Po akkut.

Emberünk fixen a Darwin díj várományosa.
(#) lazsi válasza img hozzászólására (») Hé, 8:38 / 1

Nyersen ette...
Nem tudta, hogy előbb ki kell sütni forró olajban (vagy kis értékű, de nagy terhelhetőségű ellenállással)!
A hozzászólás módosítva: Hé, 8:38
(#) bbb válasza img hozzászólására (») Hé, 9:48 /

Ez tetszett Ekkora marha tényleg Darwin-díjra jelölhető... Én meg képes vagyok hímestojásként bánni ezekkel a cellákkal, s még amelyik megsérült azt is megnéztem hőkamerával, hogy sikerült-e egymástól elszigetelnem a rétegeket, mielőtt bedobtam volna az erre kirakott gyűjtőedénybe Ez meg simán megcsócsálja, s csodálkozik milyen tüzes lett a tekintete.
(#) img válasza bbb hozzászólására (») Hé, 11:40 /

Miért nem sütöd ki sós vízben? 3-4 napra benne hagyod és "horpadtra" merül. Onnantól legalább már a rövidre zárás veszélye nem fenyeget. A felpárnásodott cellákkal mindig ezt csinálom, mielőtt elviszem őket a hulladékudvarba.
(#) lazsi válasza img hozzászólására (») Hé, 12:22 / 2

Mondtam én, hogy ki kell sütni! Olaj vagy sós víz... A gasztronómiához nem értek.
(#) img válasza lazsi hozzászólására (») Hé, 12:30 / 5

Erre mondják, hogy "a fúziós konyhaművészet robbanásszerű térnyerése"?
(#) bbb válasza img hozzászólására (») Hé, 15:39 /

Egynél fordult csak elő, hogy sikeresen megsérült, s szabad szemmel láttam izzani egy pontban a sérülés helyén. Ott gyorsan cselekedtem, nem gondoltam sós vízre egyáltalán (azóta persze olvastam már, másik topikban is ajánlottad), csak a műanyagszerszámaimmal megkapirgáltam, hogy elváljanak a rétegek egymástól. Érdekes mód, szufla már nemigen volt benne, de azért izzott még egy kicsit. Aztán előkaptam a hőkamerát, mikor már izzást nem láttam és néztem van-e változás az állapotban - nem volt
(#) img válasza bbb hozzászólására (») Hé, 16:03 /

Ahogyan én tudom:

gyulladni készülő Lítium akkura nem szabad vizet locsolni mert a benne lévő Oxigén még jobban katalizálja az égést. Csak letakarni szabad és megvárni, amíg újra gyulladási hőmérséklet alá hűl.
(#) kameleon2 válasza Massawa hozzászólására (») Hé, 16:22 /

Át kell kötni az engedélyező relét, a többit meg kihajítani.
(#) zolika60 válasza kameleon2 hozzászólására (») Hé, 16:50 /

Már ha van benne olyan.
(#) nagym6 hozzászólása 7:00 /

Régebbi korszak

Érdekesség.
(#) Inhouse hozzászólása 9:21 /

Holdraszállás felvételek

Továbbra sem értem. Elképesztő jelentőségű és költségű volt az esemény és újrahasznosították az eredeti jó minőségű szalagokat a spórolás jegyében? Ez nem normális, ennél jobb az a magyarázat, hogy hanyagság miatt elveszett.
Gondolom a mágnesszalagok 30cm átmérőjűek lehettek, vagy 3cm szélesek, de nem 30cm szélességűek...
(#) nagym6 válasza Inhouse hozzászólására (») 10:10 /

Ezt én sem értem. Régebben olvastam, hogy a lehozott holdkőzetek is valahol erre-arra vannak szanaszét felügyeletlenül.
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») 10:35 /

Neked tökéletesen igazad van, volt is belőle botrány, ami nagy lökést/támogatást adott a földönkívüli teremtésben (pánspermia) hívőknek.
(#) Josi777 válasza Inhouse hozzászólására (») 11:50 /

Valójában nincs egyetlen közvetlen bizonyíték sem arra, hogy valóban úgy történt a Holdraszállás, ahogyan azt állítják. Nagyon fontos, hogy nem azt állítom, hogy nem történt meg. Pusztán csak annyit, hogy kizárólag közvetlen bizonyítékok vannak a hivatalos narrációra. Soha egyetlen eredeti fénykép nem lett publikálva, az összes kép, ami hozzéférhető, un. feljavított digitális változat, amiről azt állítják, hogy az eredeti másolata és kizárólag minőség javítás céljából lett végrehajtva rajtuk korrekció. Ez képezheti az eltérő elméletek alapját. Én nem tudok állást foglalni abban, hogy mi az igazság, szóval nem szeretnék semmilyen konteót alátámasztani.
A filmekkel kapcsolatban történt hivatalos vizsgálat is, 2006-ban "Apollo 11 Telemetry Data Record Tapes Search" projekt néven. Megállapították, hogy valószínűleg újrahasznosították a szalagokat, mert nem tudták, hogy mi van rajta! Ebben sem tudom, hogy mi az igazság, de egyáltalán nem hihető a számomra. Olyan nincs, hogy nem tudják, hogy mi van rajta, mert mielőtt bármit is rávesznek, egyszerűen előtte belenéznek.
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») 12:05 / 2

Hát ez a cikk nem más ( az indextöl megszoktuk) mint egy idegen eredü cikk másolata. Igen a felvételek Ampex gépeken lettek 2 colos szalagokra rögzitve egy részük a washingtoni Udvar- házy muzeumban van.
Annak a gépnek neve amivel másolták, TRC akkoriban elég gyakori volt a filmek videoszalagra történö másolására.
Az érdekesség abban volt, hogy egy különleges katodsugárcsö elöl nyitva volt és a filmmel zárták le a csövet és alakitották ki a vákuumot. Igy világitotta meg a sugár és vette fel a speciälis kamera a filmet. Volt némi tapasztalatom a géppel és nem volt leányálom a használata. A filmet nem lehetett megállitani mert a vákuum azonnal kiszáritotta és mehettünk ragasztani….

A további Hold projekt legnagyobb gátja a gazdasági rendszer amiben minden müködik a tengertúlon.
A Holdra szállás egy presztizsprojekt volt és az állami kassza állta a költségeket azzal mézesmadzaggal, hogy a résztvevö cégek a projekt lefutása után hatalmas megrendelésekhez meg haszonhoz jutnak. Erre még esély sem volt, mert a Holdon nem találtak semmit amiböl hasznot lehet huzni és befektetöket találni az ilyen projektekhez. Ráadásul az egyik Holdon járt asztronautának a minap kezdett el járni a szája mi mindent láttak még a Holdon amit a mai napig nem hoztak nyilvánosságra.
A NASA azota átment egy komoly csödön ( vagy 15000 embert tettek az utcára) aminek az egyik mellékhatása, hogy eltünnek bizonyos dolgok meg anyagok.
Az is érdekes megjegyzés a cikkben, hogy állitolag más müholdak meg rakéták lefényképezték a holdraszállás ottani maradványait. Hát pontosan ilyen képek eddig nem igen láttak napvilágot. Egy orosz nemzetközi sajtotájékozaton ez téma is volt és a Roszkozmosz képviselöje kerek perec elmondta, hogy nem érdekük az ilyen téma és nem fognak ilyen képeket megjelentetni.
(#) Massawa válasza Josi777 hozzászólására (») 12:16 / 1

Ne feledd a 2000 évek elején a NASAt fel akarták számolni és ez az USAban ritkán megy békés keretek között. Az a 15000 ember akit elküldtek igen ritkán ment fütyürészve haza. Vagy 15 éve amikor a washingtoni muzeumban egy magánlátogatáson jártam, több korábbi NASA alkalmazottal találkoztam, többek között a kommunikácios fömérnökkel meg a hölggyel aki a Spaceshuttle keramikus védelmét dolgozta ki - az majdnem sirva beszélt a Space Shuttleröl ami szintén ott van és számszerüen tudta valamennyi kerámia lapocskának a számát.
Amikor a NASA a csödöt bejelentette mindenki vitt amit csak tudott ( az sincs kizárva kinnt már vártak a koncra). Ezek az emberek meg csak bámultak hogyan tünik az életük fö munkája.
(#) Josi777 válasza Massawa hozzászólására (») 13:17 /

A szalagokkal kapcsolatban: ezek egy átlag ember számára értéktelenek, mivel nem volt elterjedve és baromi drága volt a készülék hozzá. Csak annak lehetett érték a szalag, aki tudta, hogy mi van rajta. Ami mostanra felbecsülhetetlen értékű lenne, ha előállna vele valaki, hogy hoppá, itt van nálam. Amire ki szeretnék lyukadni, hogy legyen akármekkora káosz, leépítés, ilyet nem dobnak ki. Az emberiség történetének legnagyobb technikai tette, minden hozzá köthető "ereklye" horribilis értéket képvisel. És akkor egy ilyen felvételt csak úgy kidobnak? Nem tudom elhinni. Elvileg klimatizált vitrinben kellett volna mutogatni és mellett egy másolatról gombnyomásra lejátszaná a kornak megfelelő készülék. De nem, ez elkallódott.
Következő: »»   674 / 675
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem