Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1197 / 1197
(#) Doky586 válasza lazsi hozzászólására (») Pé, 15:44 /

Az hogy nem világít az egér még nem biztos hogy nem kap feszültséget. De egy döglött lemez is meg tudja akadályozni (nem mindig) hogy a bios elinduljon.
Lehet valami lassan éled, be kell melegednie mint a régi dízeles autóknak.

Kapcsold be - nem indul, ok. Ne kapcsold ki, várj fél percet és nyomd meg a reset gombot (nem a ki/be kapcsolót), addigra bemelegszik, de nem veszed el a tápját.
Régi gép szivatóval indul...
A hozzászólás módosítva: Pé, 15:46
(#) xxxyyy válasza Doky586 hozzászólására (») Pé, 16:20 / 1

Dell Optiplex gépeken hiánycikk a RESET gomb.
(#) jani1987 válasza lazsi hozzászólására (») Pé, 16:35 /

Hány wattos táp kell? Évek óta kallódik nálam egy 500 wattos amire garanciát vállalok.
A hozzászólás módosítva: Pé, 16:37
(#) Doky586 válasza xxxyyy hozzászólására (») Szo, 2:18 1 /

Ezért (is) kerülendők a 'brand' gépek..
(#) xxxyyy válasza Doky586 hozzászólására (») Szo, 6:25 /

Az elmúlt kb. 15 évben néhány kivételtől eltekintve csak Dell Optiplexet adtunk el tisztán irodai felhasználásra. Nem hiányzott a Reset gomb, nem nagyon volt rá szükség.
(#) Doky586 válasza xxxyyy hozzászólására (») Szo, 10:39 /

Az emberek ezrei is megvoltak anélkül évtizedekig hogy a Trabant kilométerórája 120km/h sebességnél többet nem tudott mérni a sztádán, mégse panaszkodtak emiatt az órára. Ma mégis örülök hogy a mostani autóm 200-ig van skálázva..
(#) jani1987 válasza Doky586 hozzászólására (») Szo, 11:58 /

De b akarom mondani szívhatod ha 130 fölé nem mehetsz.
(#) Doky586 válasza jani1987 hozzászólására (») Szo, 13:24 /

A Trabi kelet-német ---> Bundesautobahn, ismerős szó?
De 120-at se bírt csak lejtőn lefelé..
A hozzászólás módosítva: Szo, 13:31
(#) jani1987 válasza Doky586 hozzászólására (») Szo, 18:54 /

Én a b alatt a sípszót értettem.
(#) Tomi111 válasza xxxyyy hozzászólására (») Szo, 19:22 /

Nekem az eddigi asztali gépeimen mindig volt reset gomb, de belül sosem dugtam rá a kábelt az alaplapra. Semmi szükség nem volt rá, nem hiányzott. Így véletlenül sem lehetett megnyomni. Végső esetben ott a power gomb hosszan nyomása, de nem emlékszem, hogy gyakran kellett volna.
(#) lazsi válasza Doky586 hozzászólására (») Szo, 20:54 /

Idézet:
„De egy döglött lemez is meg tudja akadályozni (nem mindig) hogy a bios elinduljon.”

Világos...
De ha lehúzom a HDD-t és az SSD-t, akkor sem indul mindig.
Illetve, amikor rajta van mindkettő és elindul, akkor teljesen hiba nélkül megy minden. Nem a HDD/SSD okozza a hibát.

Idézet:
„Kapcsold be - nem indul, ok. Ne kapcsold ki, várj fél percet és nyomd meg a reset gombot (nem a ki/be kapcsolót), addigra bemelegszik, de nem veszed el a tápját.”

Volt, hogy 10 perc után indult el.
Volt, hogy 15-20 perc után sem...
Nincs RESET gomb...
Mivel nem indul a BIOS, így a CRTL-ALT-DEL sem működik...

Idézet:
„Ezért (is) kerülendők a 'brand' gépek..”

Igen, én is kerültem volna, de sajnos csak ezt sikerült "szerezni" (irodában leselejtezték, és kedvező áron meg lehetett venni) kb. 10 éve.
A Dell laptopokról is megvan a véleményem... Ha nem eredeti töltöről megy, akkor lelassítja a processzort. Ha töltő nélkül (akkuról) megy, akkor gyorsabb, mint amikor idegen töltőről megy. (Akkuról ugyanolyan gyors, mint a saját töltővel.)
(#) Skori hozzászólása 9:52 /

DSM6 + qBittorrent

Használ valaki DSM6-on qBittorrentet rajtam kívül?

Néhány napja megjelent a GitHub-on egy új 5.1.4 verziójú qBittorrent-nox bináris, amely már a libtorrent v2.0.12-t tartalmazza. Bővebben: Link
Ezt önmagában nem triviális DSM6-ra feltenni, ezért egy régebbi .SPK telepítő csomagba belehegesztettem ezt a jelenlegi legfrissebb verziót, a default nyelvet magyarra állítottam, + beállítottam, hogy alaphelyzetben LAN-on beengedjen jelszó nélkül.
Nyilván első belépéskor érdemes jelszót beállítani, de ez nagyban megkönnyíti a használatba vételét. DSM6-ra már nem igazán adnak ki új telepítő csomagokat - ezzel viszont néhány kattintással felmegy a legfrissebb qBittorrent a NAS-ra!
(#) Massawa hozzászólása 10:13 /

PC hiba

A régi (>10 éves) nagyon stabil W7es gépem az utobbi idöben egy kicsit raplizik. Elsösorban video vágásra , grafikus munkákra használom és a Covid ota 2 monitorral.
A jelenség elég érdekes sokszor a két bedugott monitorral el sem indul, ha az egyiket kihuzom a foglalatbol müködik, ha visszadugom akkor is egy ideig megy, de sokszor váratlanul ujra indul ( Uj start) a gép nagyon ki van tömve 7-8 külsö USB egység van rajta ( ami a video munkákhoz meg a sok kamerához kell). A gépben valamennyi kártyahely már foglalalt - szinte a kezdettöl).
A minap ugy reagált amikor bedugtam egy külsö merevlemezt a videokkal és videokat másoltam a külsöröl a belsö SSDre, akkor is lemerevedett. Az ujrainditás után hibátlanul elvégeztem a munkát. Már gondolkodtam egy cserén, de ilyen minöségü meg felszerelésü gép még drágán sincs a piacon, ráadásul már W10 alatt a régi programok meg kártyák sem müködnek, uj meg nincs. Meg lehet esetleg vakamilyen LOG fileban nézni miért áll le vagy indul ujra a gép?
(#) szs válasza Massawa hozzászólására (») 10:17 /

Itt is a tápegysegre néznék először.
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») 10:34 /

Nekem is az az érzésem kiprobálok majd holnap egy másikat.
(#) bbb válasza Massawa hozzászólására (») 10:39 /

Windows eseménynaplóban nézelődhetsz hibaüzenetek után. A hirtelen elment alóla az áram típusú hibát nem feltétlen tudja bejegyezni, meg néha a hibaüzenetek amatőr szemmel eléggé értelmetlennek tűnhetnek, erre készülj fel.
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») 11:03 /

Ha az eszközök bedugására így reagál, akkor lehet, hogy kezd fáradni a tápod, azt cseréld, de olyan teljesítményűre, ami biztosan elbír mindent is egyszerre.
(#) Massawa válasza bbb hozzászólására (») 18:24 /

Az hol van? Néha megjelent egy lista, de eltünt azt sem tudom, hol keressem. Nekem a videokártya gyanus, mert a két monitor arra kapcsolodik. De lehet, hogy csak az átmeneti terhelést ( a bekapcsolás pillanatában) nem birja, mert utánna ha bedugom a másik monitort is, qakkor szo nélkül elfogadja és müködik a kikapcsolásig.
(#) bbb válasza Massawa hozzászólására (») 18:45 /

Már windows 7-nél is működik, hogy megnyomod a windows gombot és elkezded beírni a program nevét, majd rákattintasz/nyomsz egy entert és indítja is. Ez esetben elkezded beírni: eseménynapló, vagy eventviewer és a harmadik-negyedik betűnél már meg kell jelenjen a találatok között.
Következő: »»   1197 / 1197
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem