Fórum témák
» Több friss téma |
Nagyfeszültségű banándugóEstét!Nagyfeszültségű banándugót (lásd melléklet) szeretne a cég venni. Ismer valaki forrást? Köszönöm!
Nagyon ragaszkodtok a banándugóhoz? Iletve mennyire vagytok árérzékenyek?
Ha nem nagyon, akkor itt pl egy aljzat szintén 10kV-ra: Link Kb. 100e forintból ki is jön két aljzat meg dugó.
A berendezésen ilyen aljzat van gyárilag, annak cseréje nem opció. Ár másodlagos ha hivatalos a beszerzési forrás.
Akkor marad kína, ha csak nem jó az 5kV-os amit xy belinkelt. Oké hogy nem egy TME, de mi is rendeltünk már dolgokat a festői Xiamen-ből és eddig még nem volt gond.
Dugót keresünk (olyat, amilyen a képen is van), nem aljzatot.
Minden bizonnyal nem marad más. Reménykedtem, hátha valaki ismer olyan forrást, amit én nem.
Szia Bakman!
Nem tudom, hogy jó-e, de nekem ilyen van. Gwinstek nagyfesz teszterhez volt. Pár darabot, tudok adni, ha erre gondoltál.
Köszönöm a felajánlást, de ez valószínűleg nem lesz jó.
Ennek kúpos a szára, szerintem bele fog szorulni az aljzatba. Azt már meg sem említem, hogy a safty manager páros lábbal fogja kirúgni az ajtón, mert nem pontosan olyan, mint ami oda való.
És benne is van. Még plusz: ez fokozatmentesen állítható.
Jó lett, köszönöm! A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2026
18650 li ion akkumulátor mérete
Ne kezdd el megkavarni, amikor AA / LR6 / LR06 / 14500 elemhez/akkuhoz való tartót keres!
Mondjuk én simán megcsinálnám fából, vagy kinyomtatnám a méretet, amire szükség van, ha csak a hegesztés ideéig kell...
18(átmérő)szor65(hosssz) mm...de mi is a kérdés? (A képemen van egy 4x26-os is...)
(Csak még egy jó ponthegesztő kéne...nincs semmilyen) A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2026
Még szerencse, hogy nincs a látómezőben. Persze, amíg nincs baj, addig oké…
Idézet: „(Csak még egy jó ponthegesztő kéne...nincs semmilyen) ” Raktam fel a Ki-mit épített topikba. Lehet, - kicsit brutál, de jól teszi a dolgát.
Igen, elemet írtam, de én az AA méretű akkumulátorra gondoltam. Képtelen vagyok rátalálni. Valószínű nem jól keresem.
Nem keresed rosszul, egyszerűen nem járatos ez a méret akkupakkokban, ezért nem is fogsz találni olyan tartót, ami hegesztéshez lenne jó (alin végignéztem pár keresőszóval).
Amit találhatsz: - műanyag tartódoboz, amit szét tudsz faragni - forrasztható elemtartó, amit szét tudsz faragni - más mérethez való - különböző átalakítók (pl. AA-D) Emiatt is írtam, hogy készítsd el magadnak a sablonod. Fogsz egy egyszerű lécet, majd 14-es fúróval kialakítod a lyukakat, amikbe az akkuk kerülnek. Ha ezután középen elvágod, akkor hegesztés után ki is tudod venni belőle. Egyébként meg akár nyomtathatsz is megfelelő tartót magadnak (vagy 3D nyomtató híján megkérhetsz valakit a fórumról). Pl.: 18650-hez való átméretezésével kaphatsz megfelelő modellt, de minél apróbb, annál nehezebb jól kinyomtatni... A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2026
Elmesz a fatelepre, veszel pallót.
Palló: ket deszka vastagság. 2 inch. 5,08cm. Gyalulva kicsit kevrsebb 5 cm-nél. Idézet: „AA ceruza R6 LR6 MN1500 14.5 × 50.5 ” Azaz jol(állvanyos fúróval) kifurkálva a gyalult palló tök jó lesz. Meg lehet csodavárni is.
Köszönöm! Akkor saját fantázia. Neked is köszönöm szs!
Talán ma már nincs is igény AA cellatartókra. A kis áramok miatt azt hűteni nem szükséges, mint a lítium cellákat, ezért egymás mellé rakva összehegesztik és ragasztószalaggal összekötve rámelegítik a zsugorfólia tokot...
Felmerült rá az igény. Kétségbevonod az igényét?
A lítium-ion cellákat nem egymás mellé rakva hegesztik össze?
![]() Hát pont azt mondtam, hogy dehogynem. Akkor mi a hátakkor? ![]() Ui: az én lámpácskámban egymás mellett vannak. Nem az a bajuk, hogy egymás mellett vannak. Az a bajuk, hogy hazugság a hosszú életük. Egy év után már előjött: használat nélkül is max egy hétig jók. Minden héten töltöm. A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2026
"Hátakkor"
: a tartókkal összerakott akkupakk cellái között marad egy kis rés, ahol a levegő áramolhat pl. hűtés céljából...tehát két cella nem (közvetlenül) egymás mellett van, hanem van köztük rés (szóköz). Erre gondoltam. /...persze te is melletem vagy, kb. 58,7 km-nyi (réssel) szóközzel/ A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2026
Tartók nélkül is...
De: ha zárt helyen vannak, akkor meg oly mindegy, hogy epokittel vannsk összeállítva, vagy van rés... A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2026
Hegesztő IGBT modulNagyot!Számomra ismeretlen nevű hegesztőgében testzárlatos lett az "IGBT modul". Lehet ilyet valahol venni? Tulaj ragaszkodó típus de gyanítom, többe kerülne a modul mint egy új, hasonló kaliberű masina. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

: a