Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   275 / 275
(#) deexteer válasza mateatek hozzászólására (») Csü, 21:48 /

Ez szombatig ki fog derülni, addigra rákötöm az adótekercsre, kondi nem
lesz, a két frekvenciánál meg az erősebbet lebutítom hogy egyforma legyen.
(#) mateatek válasza deexteer hozzászólására (») Csü, 22:18 /

Én is nekiálltam a négyszögjellel hajtott multifrekis gép átépítésének. A legnagyobb bajom az volt vele, hogy a fej gyakorlatilag nem tartalmazhat fémet. Még a saját fejkábelét is érzékeli. Mindent. de eszembe jutott egy megoldás.
Van a fej a fejkábellel. Ami ugye alap. Az adó tekercs kábelébe, még a készülék házban, teszek egy hurkot. 3-4 centiméter átmérővel. A hurokra teszek egy kis vevő tekercset, akkora átmérőjűt, mint az adó hurok, amit ugyanúgy kiegyenlítek, mint a keresőfejet.
A "segéd vevő tekercs" jelét egy szintre hozom a kereső tekercs vevőjével és differenciálom. A kereső fejben lévő fémet ki tudom így szedni a jelből, ha a segéd tekercs közelébe is teszek egy kis fémet.
Már csak kis csavart érpárú, 2,5-3 milliméteres, rugalmas kábelt kell beszereznem az adó tekercshez.
A hozzászólás módosítva: Csü, 22:19
(#) deexteer válasza mateatek hozzászólására (») Csü, 22:44 /

Nem lenne egyszerűbb 2 féltekerccsel dolgozni? Úgy bármikor tudod módosítani
amíg teszt fázisban van. Illetve lehetne grafittal árnyékolni alu helyett.
(#) mateatek válasza deexteer hozzászólására (») Csü, 23:07 /

A grafit árnyékolást házilag nehéz megoldani. A grafit spray bevonata pedig repedékeny. Nem új korában reped. Pár hónaposan. Azután pedig folyamatosan cicereg tőle a fej.
Szénszállal árnyékolok, de azt is erősen érzékeli a gép.
Az alu árnyékolástól pedig már rendesen ki is ül az erősítő. Még az erősebb szénszálastól is.
(#) deexteer válasza mateatek hozzászólására (») 13:30 /

Lehet hogy grafitporos gyantával kellene beecsetelni a tekercset.

12 volton most 48v az adójelem, a színusz így néz ki a vevő részen összeadva a 2.
A hozzászólás módosítva: 13:34
(#) mateatek válasza deexteer hozzászólására (») 13:36 /

Nagyon sok mindennel kevertem már össze a grafit port, de csak egy dolgot találtam, amivel kikeményedés után is vezető marad, az pedig a faipari ragasztó.
De az meg nem bírja sem a vegyszereket (műgyanta), sem pedig tartósan a vizet.
de ha találsz valamilyen anyagot, amivel elkeverve a grafit kikeményedés után is vezető marad, hát ne titkold.
(#) mateatek válasza deexteer hozzászólására (») 13:37 /

A szinusz az miért lépcsős? A szkóp nem tudja helyesen mutatni, vagy a DAC lépcsőit látni?
Következő: »»   275 / 275
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem