Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICL7106/ICL7107
Köszönöm. Jól mondod de a te tápodnak csak a plusz ágát építeném a mínusz rész nélkül tehát csak,D1,C6,7809,C8,C10.Igy jó lenne?.
Hello!
Lehet a 7106-ot az említett 9V-os stabiról járatni, de ennem a tápnak galvanikusan elválasztottnak kell lenni attól amit mérni fogsz. Mert a mérés vonatkoztatási pontja a COM láb, ami kb. 2,8V a + tápfeszültséghez képest. Ez maga a belső referencia. Az Ic áramfelvétele maximum 2mA.
Mit akarsz vele mérni?
Nem szükséges a gyári ajánlás alapján használni, ugyanis differenciál bemenete van. Ez azt jelenti, hogy ha az "INLO" bemenetet nem a "common" pontra kötjük, akkor is működik. Persze nem köthetjük a negatív tápra, de a common lábhoz képest +/- 1V távolságra nyugodtan. Ha mondjuk egy tápegység kimeneti feszültségét kellene mérni vele, akkor két egyforma feszültségosztóval kell csatlakozni az inhi és az inlo bemenetekre. A feszültségosztó alsó tagjai a common pontra kapcsolódnak. Az inlo bemenet osztójának felső tagját a gnd-re, az inhi bemenet osztójának felső tagját pedig a mérendő pontra kell kötni. Ilyenkor viszont nem szabad elfelejteni, hogy a mérendő pont és a common pont között feszültség van, azaz a feszültség osztókon áram fog folyni nulla V mérendő feszültség esetén is. Ez MΩ nagyságú osztó esetében nem sok, de nagyon kis áramok esetén mérési hibát okozhat. Egy hobbi tápegység esetében viszont nem okoz gondot. A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2026
Igen, tulajdon képen egy majdnem labortápegység ben használom. Egy másik labortápegységem ben,a7107 ic rendesen működik. Volt a fiokomban egy icl7136,meg egy rósz MY64 es multi kijelzője sajnáltam volna kidobni újra hasznosítás nélkül. Úgy hogy terveztem nyomtatot áramkört és az óta működik rendesen ez is. Mert azóta már doboz ban van. A tápdobozba bekerült egy12v os kis trafó, mert nem akartam már megbontani a táp eredeti trafóját, hely volt igy egyszerűb volt megoldani. De köszönöm a te és a többiek segítségét is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |