Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
De az mar (ugy latszik) elmúlt.
Meneztem az instaizén mindkettőt:
Na, írtam, es elveszett?
Szoval, mar biztosan nem hónap végéig ven. Megnéztem mindkettőt:
Igen, az van benne. Persze 12.04-ről indult, majd 12.08 lett és utána megint elfelejtettem időben elvinni vizsgára
![]() Legalább húsz éve így van már, mert az előző járgányomnál is valamikor hó közepén járt le a műszaki. A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:12
Vizsgáim:
2016 - május 19. 2018 - május 11. 2020 - május 06. 2022 - május 24. 2024 - május 14. Az érvényesség minden alkalommal két évvel későbbi május 31.
De mi van a forgalmidban?
A hozzászólás módosítva: Kedd, 21:18
Egész biztosan ugyanaz.
De mondtam: most nem fogok a sötétben kibukdácsolni mindkettőhöz
Hát, ebből nem lesz katarzis... Ma sem fogok tudni aludni.
Na, hátha reggel észben lesz. Kitettem a forgalmit a jobb1-re, mert reggel tankolni kellett, es mostanaban kell hozzá. Keznél van tehét, csak ne feledjem el. A nagyobba biztos nem mászok bele reggel 5-kor sem
Köszi! Tényleg érdekel, hogy akkor most mi is van?
![]() Én mára befejeztem.
Most tényleg mindenkinek le kéne fényképeznie a forgalmiját akiében nem 31.-ei dátum van mert anélkül nem hiszed el?
![]() Az enyémben 04. 18.-a van mind a 6 bejegyzésben (most telt be) 2018 óta. A 31 eleve sántít, hiszen van 5 olyan hónap is az évben aminek nincs 31. napja.
Ilyen sosem volt, tényleg rosszul emlékszel!
Az van, ha a lejárat előtt viszed vizsgára a járművet, akkor az eredeti lejárati dátum (hó/nap) napja kerül bejegyzésre a forgalmiba (persze + 2 évvel későbre). A vizsga napja csak a vizsgalapban szerepel, a forgalmiban nem. Természetesen, ha több hónappal korábban vizsgáztatod, akkor a vizsga napja + 2 év kerül bejegyzésre. Ezt bármelyik vizsgáztótóhelyen megmondják, ha rákérdezel. Azt nem tudom pontosan, hogy milyen idővallum a határ, amikor bukod a korábbi vizsgáztatással az időszakot... Aztán ott van még a gépjármű vezetői engedély hosszabítás dátuma...ami a születési dátumunk lett. Ha itt is lehet évet "bukni", ha nem jól időzítünk... A hozzászólás módosítva: 9:11
Ezért jó a február 29.-e az csak négy évente van.
Akkor az lehetett, hogy a németországi vizsga lejárata volt május 31. és ez került bele a forgalmiba. Azután meg, mivel mindig szépen 30 napon belül vittem vizsgára, mindig maradt is ez a dátum. Tehát a legtöbb rendes embernek nem változik kétévente a kocsija műszaki érvényességének a dátuma!
Idézet: Nekem néhány hónap múlva ez is aktuális lesz. Ennél mire kell figyelni, hogy ne bukjak évet?„....Aztán ott van még a gépjármű vezetői engedély hosszabítás dátuma...ami a születési dátumunk lett. Ha itt is lehet évet "bukni", ha nem jól időzítünk...” Köszönöm mindenkinek az infókat! Amúgy nekem sem pontosan hó végén (hanem 27.-én) van a határidő.
Most már félve írom le, hogy "úgy emlékszem"...
Nekem négy évvel ezelőtt azt mondták a Kormányablakban, hogy lejárat előtt két hónapon belül lehet kezdeményezni a vezetői engedély meghosszabbítását. Így biztosan nem fogsz évet bukni. A hozzászólás módosítva: 11:08
Amikor aktuális lesz, akkor küldenek róla e-mailt az ügyfélkapus címedre, ott leírnak minden hasznos tudnivalót. Két hónappal előtte jön majd a levél, onnantól nyugodtan kezdheted az ügyintézést (én most a személyit fogom hosszabbíttatni májusban, mert akkorra találtam időpontot).
A vezetőivel egyszerűbb a helyzet, csak csináld meg az orvosit, és indítsd el azt az ügykört online, amiben kéred, hogy automatikusan készítsék el. Persze van pár feltétel (három éven belüli fénykép, meg ki is kell fizetni), de amint az EESZT-ben bent van az orvosi megfelelőséged, akkor indítják a gyártást és nem is buksz időt se. |
Bejelentkezés
Hirdetés |