Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vásárlás, hol kapható?

Témaindító: Gamo, idő: Okt 14, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   451 / 452
(#) somitomi hozzászólása Ápr 8, 2026 /

Mechlabor tápegység műszer

Üdv!
Ilyen fazonú műszert lehet még valahol kapni? Vagy legalább olyat, ami különösebb faragás nélkül passzol a helyére?
Mérete kb 84×70mm
(#) Massawa válasza somitomi hozzászólására (») Csü, 9:07 /

A 80 x 80 mm-s müszerek még elég gyakoriak a kinai boltokban. Azaz még léteznek ( én nemrégen vettem kisebbeket.).
(#) Gafly válasza somitomi hozzászólására (») Csü, 9:25 / 1

(#) zenetom hozzászólása Pé, 20:47 /

SOP48 - DIP átalakító

Sziasztok,
SOP48 - DIP átalakítót keresek, ilyesmit, csak TSSOP48 tokhoz, ahol az SMD lábtávolság 0.5mm.
Attól tartok sehol se kapni, pláne reális áron.
(#) tki válasza zenetom hozzászólására (») Pé, 21:08 / 1

Esetleg így? A szállítás is ugyanennyi. Öt darab pedig négy euró.
A hozzászólás módosítva: Pé, 21:10
(#) zenetom válasza tki hozzászólására (») Pé, 22:43 /

Nagyon köszi!
Bár kicsit sokat kell rá várni.
Esetleg ha valaki még tud közelebbit.
Szerk.: mármint, ez kínából jönne, kb. 1 hónap alatt.
A hozzászólás módosítva: Pé, 22:45
(#) Ge Lee válasza zenetom hozzászólására (») Szo, 7:43 /

Sok esetben az semmit nem jelent. Márciusban vettem 2 dolgot is az ebay-en, mindkettőt kínai eladótól, az egyikre 1 hónap, a másikra másfél hónap szállítást írtak, az első 12 nap alatt ért ide a második 16 nap alatt. Az egyiken volt valami holland átcímkézés, gondolom ott jött be az eu-ba.
(#) img válasza Ge Lee hozzászólására (») Szo, 12:53 / 1

USA (Minnesota)-beli eladótól vásároltam Ebay-en. A trackingen látszott, hogy eleve 3 hét után adták fel (utána pedig visszafelé irányban kerülték meg vele a Földet vagy 3x)... Összességében 2 hónap alatt ért ide a csomag.

Ehhez képest Kína maga a kengyelfutó gyalogkakukk és Speedy Gonzales szerelemgyereke.
(#) exabit válasza somitomi hozzászólására (») Szo, 13:24 /

Ezt a kettőt el tudom küldeni (foxpostköltség fejében) ha privátban megkeresel. Majd ma még azért leellenőrzöm hogy nem akad-e mutatója egyiknek sem. Az egyiknek azért áll kitérve a mutatója mert fotózás előtt ujjal letöröltem a port, ami miatt feltöltődött a plexi. Ezért nem is nagyon szeretem ezeket a fajta Ganz műszereket mert a legtöbb az ilyen.

muszer.JPG

(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Szo, 13:31 /

Az USAbol mindig kin szenvedés volt valamit rendelni. azok nem igen tőrődnek a nemzetközi szabványokkal sőt gyakran meg egy számlát sem tudnak ugy megirni, hogy az mükődjőn is.
Hetekig tanitottam az amerikai cég export osztályát mi minden kell egy számlára, hogy az áru eljusson az europai vevőhöz.
A hozzászólás módosítva: Szo, 13:33
(#) tothgyula hozzászólása Szo, 16:53 /

ETA konyhai robotgép fogaskerék hiba typ:Lento 0051 400W

Kérésem a Tisztelt Kollégákhoz. Van-e esélyem a gyártótól ilyen alkatrészt kapni? Ne azt írjátok,hogy vegyek újat.A motor jó,csak a két fogaskereket darálta le.A meghajtó csiga fém.Gyártó:ETA a.s. namesti Práice 2523,760 01 Zein. Egyébként jók az ETA gyártmányokkal kapcsolatos tapasztalataim(porszívóm 20éves és kifogástalan).Köszönöm.
(#) vision61 válasza tothgyula hozzászólására (») Szo, 18:54 /

Szia!

Régebben ajánlott itt valaki egy szakembert, aki jó minőségben gyárt egyedi megrendelésre is fogaskereket.
Esetleg egy telefont megér a hazai képviseletnél, szerviznél érdeklődni.
(#) zolika60 válasza vision61 hozzászólására (») Szo, 19:39 /

Itt a fogaskerék gyártó. Régi szakember, biztosan tud segíteni.
(#) uniman válasza zolika60 hozzászólására (») Szo, 23:31 /

Ő bizony jó ideje már nem tud segíteni!:
(#) uniman válasza tothgyula hozzászólására (») Szo, 23:44 /

Itt és itt kapható...
https://www.opravelektro.cz/kuchynske-roboty_c322917116150808/kola-...p67509
A hozzászólás módosítva: Szo, 23:53
(#) villanyipi hozzászólása Vas, 9:35 /

Retro laptop

Üdv néktek!
128 Mbyte-os sd memóriát szeretnék venni, 2002-ben gyártott kicsiny laptopomba.
Satellite s1700-200 becenévvel, rengeteg helyen láttam de mindenhol elfogyott és nekem mindenképpen kellene egy db, akár 64 Mb is súrolná az ingerküszöböm, de xp miatt 128 lenne a nyerő!
Köszönettel az Ipi!
(#) uniman válasza villanyipi hozzászólására (») Vas, 9:45 /

Toshiba kimaradt? "SD memória?" 1 helyet belinkelhetnél, hogy milyet néztél ki.
(SDRAM 100 MHz SO-DIMM 144-pin)
(#) xxxyyy válasza villanyipi hozzászólására (») Vas, 9:52 /

Szia,

Ez már erősen retro hardware kategória, ennek megfelelően az ilyen helyeken tudsz keresgetni.
Pl. Vaterán van fent egy 64MB-os 133MHz-es. Lehet, hogy én is tudok neked segíteni, de kérlek ezeknek az adatoknak te nézzél utána:
- 100 vagy 133MHz-es RAM való a gépedbe. Maximum mennyi RAM-ot kezel le.
- 1 vagy 2 db memóriaslot van benne
- A most benne hűködő modulról egy kétoldali fotó is jól jönne.
1000 éve nem volt már dolgom ilyen SD RAM-os notival, de mintha némelyik elég válogatós lett volna.
A hozzászólás módosítva: Vas, 9:54
(#) KU202M válasza villanyipi hozzászólására (») Vas, 9:54 /

Emlékeimben él egy ilyen memóriamodul valamelyik fiókomban... Hamarosan megnézem, és nyilatkozok. Ha megtalálom, postázom neked. Húsvéti ajándékként.
(#) uniman válasza xxxyyy hozzászólására (») Vas, 10:01 /

Most 64 Mb alaplapra forrasztott RAM ketyeghet benne...
(#) xxxyyy válasza uniman hozzászólására (») Vas, 10:13 / 1

Megvárnám, hogy pontosan utána nézzen. Aztán csak akad majd oda valami...
(#) tki válasza xxxyyy hozzászólására (») Vas, 10:59 /

Nem "retro", hanem régi. A "retro" ("vissza-", visszatekintés) az olyasmi, ami most készül, de úgy néz ki, mintha régi lenne. A régi meg régen is készült.
(#) KU202M válasza xxxyyy hozzászólására (») Vas, 11:04 /

"Kétszer ad, ki gyorsan ad" tartja a mondás. Én akkor már nem keresgélek.
(#) Massawa válasza tothgyula hozzászólására (») Vas, 11:32 /

A gyárto már régen Kinában van, de ha hozzátudsz jutni szervizkönyvhöz jo esélyed van utánnagyártott fogaskereket venni, esetleg nyomtatni. .
A hozzászólás módosítva: Vas, 11:33
(#) xxxyyy válasza tki hozzászólására (») Vas, 11:47 /

Több ezer embert érdekel ez a téma és leginkább ez az elnevezés van használatban a retro számítógép mellett.

https://hardverapro.hu/aprok/hardver/retro_hardver/index.html
https://www.vatera.hu/szamitastechnika/pc-asztali-szamitogepek/retr...7.html
https://www.hobbielektronika.hu/forum/szamitogep-tortenelem (Retro számítógépek topic)
(#) uniman válasza Massawa hozzászólására (») Vas, 11:48 /

CZ/SK-ban minden sarkon kapni... ez eléggé olcsó is, csak a HU-ba (nem) szállítás probléma...
(#) villanyipi válasza uniman hozzászólására (») Vas, 12:12 /

Bocsánat, hogy megkéstem a válasszal!
Szóval igen Toshiba s1700 64 Mb beforrasztott ram van benne, és egy szabad modul hely van benne, az egyetlen doksi amit találtam hozzá az csupán a modul cserét mutatja szépen rajzosan, viszont emlékeim szerint a modulok képesek kisebb frekin menni, így az nem kellene számítson, ellenben mindenhol azt olvastam az üzembiztos működése 192 Mb maximum.
Nem tartom magam a témához értőnek, ezért írtam a retrót, iskoláim kezdetén még ilyen gépeknek is nagyon tudtunk volna örülni otthon.
Igen külföldi oldalakon sok helyen láttam , de ahol tényleg sd volt az ide nem szállít, és nem nagyon visz rá a lélek a győzködésre.
Természetesen nem kérem ingyen, sőt akit érdekel, van egy rakat ddr2 ramom cserébe, nem garantálom hogy működnek, anno a szervizes időkből rekedtek nálam.
Remélem így minden kérdésre sikerült válaszolnom
(#) xxxyyy válasza villanyipi hozzászólására (») Vas, 12:35 /

Akkor a jobb felső a nyerő: 128MB PC100, "Designed for Toshiba". A többit p.ü.
(#) Massawa válasza uniman hozzászólására (») Vas, 12:38 /

Honnan veszed, hogy nem. szállitanak külföldre (EU).? Csak legfeljebb nem utánvétellel.
(#) Udvari Zsombor válasza villanyipi hozzászólására (») Vas, 13:22 /

Ez alapján biztos vagy benne, hogy XP-vel akarsz próbálkozni?
Gyárilag milyen rendszerrel jöhetett a laptopod?
Következő: »»   451 / 452
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem