Fórum témák
» Több friss téma |
Megsúgom, hogy az XP szépen elketyeg 128MB SDRam mellett is. Nekem van egy működő IBM Thinkpad 570 laptopom, Pentium II 300MHz, 1998-as gyártás. XP-t raktam rá, miután a 98SE és a Millenium verziókkal csak a nyűg volt. Többek közt akkoriban kezdtek elterjedni a pendrájvok, s a kezdetben hozzájuk külön CD-n jött az illesztőprogram ezekhez a rendszerekhez. A PCMCIA csatolós CD olvasót is stabilabban kezelte az XP, így az maradt rajta. Ha most bekapcsolom, akkor se érzem túl lassúnak, de természetesen tudni kell hol a határ. Pl. JAVA fejlesztéssel nagyon gyorsan elfogyott a memória. Delphi 7 viszont vidáman ment debug módban is. Persze szívesen raktam volna bele az integrált 64MB mellé még 128MB-ot, de akkoriban piszok drága volt, utána meg már minek nyúlnék hozzá...
Másik apró nyűg volt, hogy 8GB-os korlát volt a BIOSban, azaz annál nagyobb HDD-ről nem tudott bootolni. Ezt egy ügyes kis programmal lehetett megkerülni, így egy kettépartícionált 40GB-os lemezt tudtam bele tenni, ahol az első 8GB-ban kellett elférni az XP-vel. Ez nem is gond, akkoriban még nem kellett akkora tárterület neki. A 2GB-ba mindenestül belepaszírozni már nagyobb kihívás volt egy ASUS Eee 2G laptopon ![]()
Egyszerű: csehül és szlovákul (is) beszélek...persze emailban is tisztázható pontosan. De mindkét országban élnek rokonaim...ilyen esetben ők intézkednek.
Toshiba Satellite 1700-as szériához itt egy doku...
Ha gondolod a fotóról kereshetsz magadnak egy 128MB-ost...
Nekem nem kell mondanod, nem nekem kell hanem Gyulának.
Köszönöm, de ez már így fog meghalni
Nincs napi használatban, csak amikor előkerül valami olyan kislemez, amin lehet, hogy még értékes holmi van, akkor indítom be.
Köszi ez nekem is megvan meglepő szerelési doksi, bár a részleteket fórumokról illetve biosból derítettem fel, tuti fogok venni hozzá flopy-t és azzal másolom fel a legújabb doom-ot
.
Az a véleményem, hogy nyilván sok múlik a processzoron is, de én nem adnék 512MB-nál kevesebbet XP-nek, de te ismered a laptopod képességeit.
A hozzáértők már előtted itt voltak, ezen fut egy xp sp3, és nem a lebutított verzió, 646MHz celeron van benne ati rage mit tudom én milyen vga ha értenél hozzá tudnád, hogy az xp majdnem olyan mint a doom 1 okosórán is elfut!
Itt egyáltalán nem azt kérdeztem, hogy szerinted mennyi ram kell, hanem hogy honnan vehetek, legalább arra válaszolj amit kérdeznek ha az nem megy ne irkálj! A hozzászólás módosítva: Vas, 16:50
Zsombi!
Most komolyan. 2003-ban vettem azt a gépet. Használtan, 64MB SDRam memóriával, s floppymeghajtóval hozzá, 85000-ért. Igen, akkoriban laptopot venni jóval drágább mulatság volt, mint mostanában és az erőforrások se ugyan azok voltak. Még választhattam, hogy CD-t kérek hozzá, vagy floppyt, s akkor még inkább a kislemez felé hajlottam. Ebben a gépben már volt egy darab USB1 port, 56k faxmodem, dokkolócsatlakozó, vékony kivitel volt és színes LCD kijelzője volt! Igen, akkoriban még ez se mindig volt triviális. Megvétel után pár héttel tudtam bele venni egy 64MB-os modult, ami még 10000HUF körül volt. Igen, zsebbenyúlós volt a dolog. Később sikerült szereznem bele WiFi kártyát, így a modem helyett az került bele, antennákat külön hajcihő volt felkutatni, de azt is raktam bele úgy, mintha gyárilag is létezett volna ilyesmi. 2009-ig napi szinten használtam főiskolán tanulni, programozni (igen, ekkor már létezett a core2duo proci is). Sőt! Még játszani is lehetett rajta pl. Jazz Jackrabbit, vagy Sven, Lemmings mind szuperül futottak rajta. Ezután még pár évig aktív használatban volt jegyzőkönyv írására, helyszínen nyomtatásra. Már lassan tíz-tizenhárom éve nincs aktív használatban. A limitációi a kornak megfelelőek, még ha meg is feszülsz, akkor se tudsz bele összesen 192MB-nál több memóriát rakni. A 40GB-os háttértárat is csak trükközve lehetett belehekkelni. S azt is hozzá kell tenni, hogy amikor ezek a dolgok történtek, akkor még olyan világot éltünk, hogy nem akasztottál le csak úgy 512MB-ot a polcról. Most meg ha XP-t akarok futtatni virtuális gépben, akkor kap 2GB-ot azt hello, meg se érzem.
Ha már a Doom meg lett említve...(akinek nem tiszta, hogy milyen hardveren játszhattuk!)
Értem. Akkor csak told fel 128MB-ra a RAM-ot, már annyival is többre mész.
Zsombi, mintha elfelejtettél volna olvasni. Annyi van benne.
Akkor sikerült az integrált 64MB mellé kerítened plusz modult? Elvileg 128MB-tal már jó leszel, de ne futtass túl memória igényes programokat.
Megint ugyanott tartunk... Ha hallgattál volna...
Meg kellene tanulnod nem mindenbe beleokoskodni. Ez a szerkezet idősebb nálad, kiszolgálta a maga idejét, nincs napi használatban. Ha visszaolvastál volna és értelmezted volna a leírtakat, akkor az elmúlt pár hozzászólásod vidáman kihagyhattad volna. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

.