Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Elvileg rajta van a mostani modulon, még nem fejtettem teljesen vissza, az biztos hogy módosítanom kell valamennyire. Az előző verziónál az esp szintillesztéssel voltak gondjaim, vagy az adc hibája miatt ami rossz volt, vagy elnéztem valamit, most majd kiderül a másikkal ha egyáltalán az működik.
Visszatérve egy régebbi hozzászólásomra és próbálkozásomra, az amplitúdó stabilizálására a szinuszos gépemnél.
Első körben az adó tekercsen ébredő feszültséget egyenirányítottam, mead nagy impedanciás feszültség osztóval leosztottam, szűrtem és ezzel az egyen feszültséggel hasonlítottam össze a referenciát és szabályoztam a szinusz amplitúdóját. Sok szenvedés után úgy éreztem, hogy mehetek terepre kipróbálni. Terepen a gép nagyon szépen körtyögött és cicergett. Az idegeim kitépése után elfogadtam a kudarcot. Második verzióban az adó tekercs vezetékét átvezettem egy áramváltó tekercsen. A tekercs egy graetz egyenirányítón keresztül egy szűrő kondira és a terhelő ellenállásra került. Majd ez a feszültség ment a szabályozó körbe. Így most frankó lett odakint is. Egy öröm, egy boldogság.
Ezt az áramváltós megoldást majd kipróbálom ha minden kötél szakad, az stm32-t most hanyagolom, tegnap 4 órámba került mire bekapcsolgattam az ic lábait és konfiguráltam, további 12 óra volt mire csináltam egy alap kódot 4 hibával, egyet javitottam, lett 10 hiba belőle, elmentettem hogy ma folytatom, kiderült hogy nem lett jó a mentés, idegzetem most nincsen újrakezdeni így marad a régi verzió.
Finomítottam a frekvencia állítást is, 100-10-1 hertzenként is tudom léptetni, ez elég hasznos rezonanciapont beállításhoz. A szinusztábla 256 szám +1, és akárhova is tekerem 2-20khz között, szép a hullámforma. |
Bejelentkezés
Hirdetés |