Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » I2C szintillesztő
Sziasztok,
Egyszerű kérdésem lenne: Ugye jól gondolom, hogy ebben az i2c szintillesztőben az feliratok ellenére az SCL és SDA ágak teljesen egyenértékűek? Azaz mindegy, hogy melyiket melyik ágra kötöm (persze konzisztensen a bemeneti és kimeneti oldalon is). Helyhiány miatt nekem jobb lenne fordítva. Köszönöm!
Köszönöm a megerősítést!
Azért gondoltam, hogy mindegy lehet, mert a több csatornás verziónál, amiben ugyanaz a BSS138 mosfet van, nem is SCL/SDA, hanem LU1, HU1, LU2, HU2 stb. jelölések vannak.
A tévedés jogát fenntartom, de ebben nincs egy stabilizátor is? Mert ha van, és jól gondolom, akkor nem mindegy.
Van rajta egy stabilizátor (smd 4A2D), de megértésem szerint az adatvonalakat az nem érinti.
Vagy mégis? Az általam talált egyetlen leírás szerint:
Azaz bármelyik adatvonal használható bármelyik célra. A hozzászólás módosítva: 12:51
Mivel az adatvonalak "felhúzása" a tápvonalakra törlénik, ezért szerintem nem felcserélhető. A tápvonalakra kötelező a feszültségek adása, de a stabilizátor miatt ezek nem felcserélhetőek, ha jól gondolom.
Elvileg a mellékelt áramkör van rajta. A hozzászólás módosítva: 13:04
A felhúzó ellenállások mind a két adatvonal mindkét végén ugyanolyanok (10k).
Nem a forgalom irányát szeretném megfordítani (5v <-> 3.3v), csak a két adatvonalat felcserélni. Mindenesetre köszönöm a válaszokat! Hamarosan összedugom próbapanelen, és kiderül...
Köszönöm!
Ezen az ábrán is az látszik, hogy a két adatvonal teljesen egyforma, azaz felcserélhetők. A hozzászólás módosítva: 13:12
Ó. Eddig félreértettem, azt hittem az 5V és 3,3V lábakat akarod felcserélni. Sorry.
Az adatvonalak teljesen egyformák és felcserélhetőek természetesen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |