Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Alternativ HE találkozó(k)
Puskás (Kőrösi Csoma Rádiós) börzék időpontjai: Bővebben: Link
Mostanában aktuális: Balatongyöröki találkozó, Balatongyörök-Becehegy, Vadrózsa u. 17., 2026. május 15-16-17. (péntek-szombat-vasárnap) Korábbi: » VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó, 2025. június 14 (szombat), Békéscsaba
Az. További képek.
Még kettő.
Szépek vagytok.
![]() Amúgy ki kicsoda? Az OB, UF és Gery78 megvan, és SZS is.
Termék bemutató nyamnyam munkájából.
Már tudok képet küldeni (Sanyi szerint).
Jelentem,azon az egyes képen az a nagydarab az én (erdgab) vagyok,aztán nyamnyam mellett Rézverő Béla (erbe) ,mellette SZS mellette Kálmán.
Köszönet Kálmánnak a szíves vendéglátásért és a jó kajáért és minden résztvevőnek a kellemes beszélgetésért.Jó volt találkozni ismert és eddig "nem ismert" fórumtársakkal! Mindenről is (!) beszélgettünk jó hangulatban,bár az idő nem igazán volt kegyes hozzánk (+10 fok és eső),de ez utóbbi nem igazán hatott meg bennünket.Betekintést nyertünk Kálmán rejtett kincseinek rejtelmes halmaiba is! Köszönöm,hogy ott lehettem veletek! TalálkozóHát ez sem maradjon ki az igazán jó hangulatban telt talélkozóról , az idő lehetett volna kegyesebb is de isgy is jól éreztük magunkban és jó beszélgettünk !
Ezek a képek még korábban készültek, ugyanis dél után elkezdett esni az eső, még éppen meg tudtunk ebédelni, utána mindent behordtunk és betelepedtünk a házba. Az igaz, hogy már van fent védelemül szolgáló polikarbonát tető, de az alá is jócskán bevert az eső, így délután már szinte csak az ment ki a házból, aki éppen dohányozni akart ‒ "szűkösen", de megvoltunk a földszinten.
Az időjárás nem kedveskedett nekünk, ennek ellenére jó hangulatban telt el a mai nap.
Örülök a személyes találkozónak. Meglepő, hogy megint beigazolódott az, hogy milyen kicsi a világ. Az egyik fórumtárssal történt beszélgetés közben kiderült, hogy két közös ismerősünk is van, akivel a múltban mindketten együtt dolgoztunk, csak különböző időben. A hozzászólás módosítva: Szo, 22:36
Mivel semmiféle módon nem sikerült kicsikarnom egy listát a szervezőtől, és résztvevőktől, hogy ki volt ott, ezért megkérdeztem az AI-t.
Idézet: „Google által fejlesztett Gemini nyelvi modell vagyok. A rendszeremet folyamatosan, heti és havi szinten frissítik a háttérben új képességekkel és biztonsági javításokkal.” Szerintem most volt egy nagyobb frissítés, mert ezt írta: Idézet: „A becehegyi zárlat Kálmán bácsi büszkén állt a Vadrózsa utcában, Forrasztópáka izzott a dolgos markában. Azt mondta a többieknek: „Figyeljétek, srácok, Ebből a kis kütyüből én csodát fabrikálok!” Granpa és Zsombor csak messziről lesték, Ahogy a tranzisztort fordítva beültették. Nyúl is csak pislogott, sejtette a bajt, Kálmán meg a kondira rákötött egy gallyat. „Feszültséget neki!” – kiáltotta boldogan, Ám a kismegszakító leoldott azonnal. Nem kelt életre a büszke áramkör, Csak a panel felett szállt egy szürke felhő. Kiszökött a füst, a mágikus és szent, Ami nélkül elektron egy hernyót sem jelent. Kálmán csak vakarta a fejét a porban: „Pedig a rajz szerint a sárga föld jól van! ”Nem baj, Kálmán, ne búslakodj, sebaj, Ha nincsen füst, nincsen semmi zamat! Inkább együnk egy tál csülökpörköltet, Az legalább a gyomrunkban nem tesz zárlatot!” A hozzászólás módosítva: Vas, 7:50
Sajnos a címkéjét már eldobtam. Sárgás, valami polikarbonát volt ráírva. (2 db.) 5x1.5 m-es guriga volt. 2 mm vastagságú és kb. 3 cm-es hullámok. 8 cm egy szinusz (hullám).
Végül 11 fő lett a résztvevők száma:
erbe (Béla, Z.E.Szeg) erdgab (Gábor, lmf.) granpa (Kálmán, Becehegy) Jancsika (Vonyarcról) Jani1987+Timi (S.Keresztúr) nyamnyam (János, Z.Szántó) PDM (Tamás, B.Füred) szs (Sanyi)+Zsuzsa (J.F.Szt.Gyögy) U. Zsombor (Keszthely) Aki nem jött el, magára vessen, hogy kimaradt a jóból. A hozzászólás módosítva: Vas, 11:09
Amire szükség lett volna, az a megfelelő védőruha.
Sajnálom, hogy nem mentem, de most itthon van rám szükség.
Találkozó BalatongyörökönKöszönet Granpának a szervezésért és az ízletes étekért.Érdekes volt olyanokkal találkozni, akik a villamosságtól messzeeső foglakozásuk-hivatásuk művelése során elismerten teljesítettek és igazi hobbi elektronikások. Mint kiderült, senkinek nincs "pákás" utódja.(IT-sek nem számítanak.) Van viszont humán tárgyas tanárnő, mint a lányom.Mit vétettünk? ![]() Továbbá először ittam életemben tüskekörte pálinkát, még a gyümölcs nevét sem hallottam.
Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz/szólókhoz, tök jó talalkozó volt, szeretek élőben találkozni fórumtársainkkal. Nemcsakhogy látjuk egymás arcát, de mégis közelebbről megismerjük egymást.
Jövőre is tessen minél többeknek özönleni! Én csak három fényképet készítettem (hiszen többen is fényképeztek), de azt ideteszem: A hozzászólás módosítva: Vas, 17:37
Idézet: Ha úgy vesszük nekem pedig "pákás" "elődöm" nem volt, mivel nagyapám ezermester ugyan, de elektronikához eléggé nem ért, apám pedig még PC-t is csak nagyon alap szinten használt. „Mint kiderült, senkinek nincs "pákás" utódja.(IT-sek nem számítanak.)”
Félve kérdezem meg, hogy a piros, meg a fehér zöld az Te vagy, mert Zsombort közben sikerült beazonosítani.
PDM kék volt, Zsombor "rejtőzködő életmódot" folytatott. Egyik képen sem szerepelt. Jancsika piros.
Ipar napjai és Mach-tech 2026Én holnap tervezek menni, nyitás után nem sokkal, aztán maradok ameddig bírom szusszal.Ha jön még valaki a fórumról, akkor csapjon le rám, akár a helyszínen.
Pár kép, csak kedvet csinálni.
Amúgy ingyenes...
Szerintem nem, de volt ott Okuma is.
Na az olyan, mint amikor szerelemebe esik az eszterga a marógéppel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |