Fórum témák
» Több friss téma |
8 db elem / akku kell bele: 1.5V-os alkáli elemekkel vagy 1.2V-os Ni-Mh akkukkal használod?
Ahogy látom, napelemes töltési lehetősége is van: ezért kérdezem az akkut. A hozzászólás módosítva: Kedd, 20:44
Energizer akkuval
A másik IC ről van esetleg információd?
Valószínűleg azok közül való amit kokozo említett, de a panel bevizsgálása szükséges ahhoz, hogy pontosat lehessen tudni.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 22:22
Ezeket hol lehet leggyorsabban beszerezni?
Jó reggelt! Ezen a fotón mintha Gf 845 lenne olvasható. Vagy ez nem tipusszám?
Például a korábbi HEstore linken megrendeled és kiszállítják: 2-3 nap alatt a kezedben lehet.
Az a dátumkód. A típusszám felette lenne, viszont azt a megolvadt rész magával vitte.
Találtam két fotót,az egyiken olvasható az a Gf szám, a másikra ügyesen vízjelet raktak,bár a dátumkód gondolom változó
ST1S10 esen van GF jelölés
A hozzászólás módosítva: Sze, 8:19
Szerintem inkább 6F845..., de a tévedés jogát fenntartom.
A hozzászólás módosítva: Sze, 8:44
STMicroelectronicsnál nincs publikálva hogy mit jelentenek az alsó sorok de általánosságban ezt: Gyártási hely (Assembly plant): Melyik üzemben tokolták a chipet.Gyártási év és hét (Date Code): Mikor készült az adott darab.Lot szám (Batch code): Melyik szilícium-ostyából (wafer) származik a mag. Tehát a gyártó kódból szinte semmit nem lehet kitalálni..
Inkább G! De ez a dátumkód számíthat a tipus meghatározásban?
Ami lerepült az ic tetejéről rész, az nincs meg?
Ott csak egy szürke folt van
Ami a panelen van többi alkatrész,azokból lehet következtetni a tipusára esetleg?
Igen mint írtam is, a lábakat kellene megnézni hová mentek, meg melyikek voltak összekötve, abból sokkal jobban lehetne következtetni a pontos típusra.
Mint magam is írtam már korábban és kokozo is említette most: a panel bevizsgálása szükséges. Ezért kértem már az elején, hogy megtisztítva készüljön róla fotó mert az a minimum amin el lehet indulni, ha viszont kevés a sikerhez akkor a másik korábbi javaslatom a nyerő mert mikroszkóp alatt megvizsgálva és műszeres mérésekkel van a legnagyobb esély rájönni, hogy milyen alkatrész. Addig akár a kristálygömböt vagy az AI-t is kérdezhetjük mert azok is találgatás hatékonyságúak.
Pillanatnyilag ennél jobban nem tudom megtisztítani,de azért köszi a közreműködést.
Igyekszem lekövetni a bekötését. köszi,ha megvan írok
Ebben az esetben azt javaslom, hogy vagy tisztítsd meg és utána gyere vissza mert csak egy fotó alapján akkor lehet eldönteni ha látható, vagy ha kiméred műszerrel és visszarajzolod az a legjobb.
Majd az IC levétele lesz még érdekes, hogy ráhegesztette-e magát a forrasztási pontokra és feltépve viszi magával a hozzá csatlakozó fóliacsíkokat is, vagy ha szerencsés vagy akkor nem.
A fólia is lejött,de úgy tűnik,hogy az IC alatt néhány kivezetése összekötve, és ez rajta maradt az IC alján
A lábkiosztása és a kódja alapján jó lesz az ST1S10.
A panel kijavítása azért fontos alatta mert az IC alján van egy "exposed pad" hűtőfelület, amit hozzá kell forrasztani a panelhez, hogy a nagy felülete elvigye a hőt mert anélkül nincs hűtése.
Mosd le !
Köszi! Hővezető paszta is lehet?
A hozzászólás módosítva: Sze, 21:18
Ennél jobban nem tudom,bocsi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |