Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem inkább 6F845..., de a tévedés jogát fenntartom.
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2026
STMicroelectronicsnál nincs publikálva hogy mit jelentenek az alsó sorok de általánosságban ezt: Gyártási hely (Assembly plant): Melyik üzemben tokolták a chipet.Gyártási év és hét (Date Code): Mikor készült az adott darab.Lot szám (Batch code): Melyik szilícium-ostyából (wafer) származik a mag. Tehát a gyártó kódból szinte semmit nem lehet kitalálni..
Inkább G! De ez a dátumkód számíthat a tipus meghatározásban?
Ami lerepült az ic tetejéről rész, az nincs meg?
Ott csak egy szürke folt van
Ami a panelen van többi alkatrész,azokból lehet következtetni a tipusára esetleg?
Igen mint írtam is, a lábakat kellene megnézni hová mentek, meg melyikek voltak összekötve, abból sokkal jobban lehetne következtetni a pontos típusra.
Mint magam is írtam már korábban és kokozo is említette most: a panel bevizsgálása szükséges. Ezért kértem már az elején, hogy megtisztítva készüljön róla fotó mert az a minimum amin el lehet indulni, ha viszont kevés a sikerhez akkor a másik korábbi javaslatom a nyerő mert mikroszkóp alatt megvizsgálva és műszeres mérésekkel van a legnagyobb esély rájönni, hogy milyen alkatrész. Addig akár a kristálygömböt vagy az AI-t is kérdezhetjük mert azok is találgatás hatékonyságúak.
Pillanatnyilag ennél jobban nem tudom megtisztítani,de azért köszi a közreműködést.
Igyekszem lekövetni a bekötését. köszi,ha megvan írok
Ebben az esetben azt javaslom, hogy vagy tisztítsd meg és utána gyere vissza mert csak egy fotó alapján akkor lehet eldönteni ha látható, vagy ha kiméred műszerrel és visszarajzolod az a legjobb.
Majd az IC levétele lesz még érdekes, hogy ráhegesztette-e magát a forrasztási pontokra és feltépve viszi magával a hozzá csatlakozó fóliacsíkokat is, vagy ha szerencsés vagy akkor nem.
A fólia is lejött,de úgy tűnik,hogy az IC alatt néhány kivezetése összekötve, és ez rajta maradt az IC alján
A lábkiosztása és a kódja alapján jó lesz az ST1S10.
A panel kijavítása azért fontos alatta mert az IC alján van egy "exposed pad" hűtőfelület, amit hozzá kell forrasztani a panelhez, hogy a nagy felülete elvigye a hőt mert anélkül nincs hűtése.
Mosd le !
Köszi! Hővezető paszta is lehet?
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2026
Ennél jobban nem tudom,bocsi
Gyantásnak látom. Körömlakklemosó is lemossa. Könnyebb lesz dolgoznod rajta.
Nm lehet paszta. Ezt rendesen meg kell csinálni, különben nem sokáig fogja bírni.
Az "ennél jobban nem tudom" nem elég mert ha valamit nem veszünk észre az elszenesedett réteg alatt akkor hiába cseréled ki az alkatrészeket mert az első bekapcsoláskor megint égni fog.
Az ilyen paneleket, a hatékonysága miatt ultrahangos mosóban tisztítom és szigorúan csak áramkorlátos labortápról indítom el, hogy ne jöjjön ki belőlük az őket működtető füst. Mert lehet, hogy még más is el van szállva a panelen de ez majd csak akkor derül ki, ha megint áram alá kerül. JelölésHali!Kerek Valakit. Nem tudom értelmezni ennek a diódahídnak a jelölését. Köszönöm!
Szia! - = negatív + = pozitív, 1000V 1A..
Úgy néz ki, hogy még nem ismerik a keresők. Ha az első 10-es előtt van egy pont, akkor 0.1 A, 1000V. Talán.
A két szám közötti jelölés nem tiszta számomra.?
Mit tudhat ez a dióda?Nagyfeszültségű diódát kerestem, szétfejtettem egy sorkimenő sokszorozót. Fehér kerámia tok, 2,2 mm vastag, 7 mm hosszú a dióda. Színes TV-ben volt, tehát kb. 25 kV-ot sokszorozott 5 kondi, 5 dióda. Nyitófeszültsége 2 mA-nál 13,5 V. Ez alapján akár 20 réteg is lehet sorban, mint a mikródiódákban. Mekkora áramot bírhat?Gondolkodtam azon is, hogy mikro diódáját teszem be, de biztos nem tetszene neki 50 Hz helyett 50kHz.
Igaz hogy ez 800V os, de akkor megfelel helyette.?
Hello! Nem mondod meg, hogy hány Voltot egyenirányít és megkérdezed jó-e helyette?
Közben kibeleztem egy Siemens sokszorozót. Ebben is 5 kondi, 5 dióda, de már "diódaformájúbb" diódákkal.
2mA-en 12,3 V. 4 mm átmérő, 9.5 mm hossz. Jelölés ezen sincs, de legalább a katódot már nem kell keresni. Felette a kis fehérekre már én húztam a kék csíkot. De még ezt se merem betenni az AWI nagyfesz. egységébe. Az eredeti diódák 2 kV, 100 mA-esek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |