Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   618 / 618
(#) Gombszem válasza Gombszem hozzászólására (») Ápr 28, 2026 /

A szivárgás probléma megoldódott.

Fernox Leak Sealer (0,5 l) lett betöltve, gyorsan hatott. Ajánlom másnak is, ha ilyen gondja van.
A betöltés nem egyszerű. A legegyszerűbb, ha a rendszer legmagasabb pontja van megnyitva. Ha van törölköző szárító, azt kell megnyitni. Kb. 1 liter vizet le kell engedni a kazánnál, majd betölteni az anyagot. Zárni a rendszert, és utánatölteni.
(#) Csibi80 hozzászólása Vas, 15:01 /

Saunier Duval Isotwin F24 E-A

Sziasztok!

Ismét itt vagyok hosszú idő után, viszont most nem egy adott problémára keresek választ vagy megoldást, hanem abban szeretném kérni a segítségeteket, hogy ha ismertek olyat (vagy akár Ti magatok is lehettek) akinek szüksége lenne egy, a címben említett kazánhoz főpanelre vagy esetleg panel javítással foglalkozik, akkor irányítsátok hozzám legyetek kedvesek, mert van egy kb. másfél éves tökéletesen működő ill. egy táphibás (nem kapcsol be vele a készülék) is.
Le kellett cserélnünk a készüléket, mert már minden baja volt és úgy döntöttem, hogy a lényegi részét értékesítem.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Érdeklődés esetén itt megtaláltok.
(#) Fats Domino hozzászólása Kedd, 7:22 /

Radiant kombicirkó

Jó reggelt! Ha a kiegyenlítő tartály membrán kilyukadt és felpumpálom a tartályt, a szelepet kissé megnyitva víz is kell hogy jöjjön belőle?
(#) mugab válasza Fats Domino hozzászólására (») Kedd, 10:01 /

Egy idő után...
(#) Gafly válasza mugab hozzászólására (») Kedd, 10:54 /

Szerintem ha lyukas a membrán, akkor nem kell pumpálni a folyáshoz...
(#) VIM válasza Fats Domino hozzászólására (») Kedd, 13:29 /

Szia! Ha az autós szelepnél a szeleptűt megnyomva ott víz jön akkor az át van lyukadva. Értelem szerű, hogy ahová gyárilag nitrogén volt betöltve és azután levegővel kellene azt pótolni, hogy abban az oldalban nincs helye a víznek, mert ha oda bejut akkor már nem fogja betölteni a funkcióját a tágulási tartály. A tartály javítására nincs lehetőség csak a csere vagy egy külső tartály felszerelése lehet a megoldás. Bővebben: Link
(#) Fats Domino válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 15:27 /

Köszi a válaszodat! Jelenleg nem mérhető túlnyomás a tartályban. Ez le tud engedni hosszabb használat után??
(#) VIM válasza Fats Domino hozzászólására (») Sze, 23:00 /

A "tát" csak a fűtési rendszerben működik és tölti be a funkcióját. A HMV üzemmódra nincs hatással. A nyomásvesztés a fűtési rendszer tágulásából ill. annak lehűlésekor a térfogat vesztésből adódik amit a "tát" kompelzál ha van benne expanziós nyomás. Ha most víz van benne és nincs előnyomás az nem volna szabad, hogy változzon a nyomásmérőn leolvasva hiszen nem működik a fűtés, nincs térfogatnövekedés ill. csökkenés.
(#) user1914 válasza VIM hozzászólására (») Csü, 6:47 /

A hőcserélőkben és a szivattyúban, kazán csöveiben lévő viz hova tágul?
(#) VIM válasza user1914 hozzászólására (») Csü, 13:57 /

Szia! Az elenyésző mennyiség a fűtési rendszerben találhatóhoz képest amikor a kis körön keresztül keringeti a szivattyú a fűtési rendszer egy nagyon kis hányadát. Ami többlet hő keletkezik a HMV készítesekor a primer hőcserélőben azt lekeringeti a szivattyú a fűtési oldalba de nem lesz szignifikáns vagy számottevő változás a nyomási értékekben.
Következő: »»   618 / 618
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem