Fórum témák
» Több friss téma |
Örülök hogy segíthettem ...
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2026
Housemeister HM3101H kompresszor nem működikSziasztok! Housemeister HM3101H hűtőgép kompresszora a saját kondenzátorával nem működik,pedig a kondenzátor mérve jó. Most 10Uf-os van benne ,(mert ez volt itthon) ezzel szépen üzemel. azt gondoltam holnap veszek bele 5Uf-ost. A kérdés arra irányul hogy esetleg kompresszor hiba miatt pl szorulás, nem működik a saját kondenzátorával? Vagy a kondenzátor gyenge?
Szerintem kérdés hogy "mivel" és "mit" mértél.
Ha mezei multival "csak" kapacitást mértél, az bizony csalóka, látszólag jó a kapaca, mégsem működik vele a cuccos. Mérni tudni kellene a kondi ESR belső ellenállását is. Én pont tegnap vertem át magam árammérésnél Csodálkoztam hogy a 3 klímám készenlétben 300W-ot fogyaszt, persze hogy becsapott az árammérő, rátettem egy "jobb" műszert és mindjárt látszott hogy az igazi fogyasztás csak huszonx watt (pontosan már nem emlékszem), csak a PF power factort az első műszer nem vette figyelembe
Ezért jó a lakatfogó, ha fell, lehet a kondi vezetékre tenni. Ha van áram a kondi jó. A mezei multiméterrel is kimérhető, gyakorlattal. Nagy belső ellenállású kell és meg kell nézni mennyidő alatt töltődik fel. Ezért kell a tapasztalat. Anno a Gelka idejében az alkatrészteszter híjján így csináltuk. Ma már bontsd ki alkatréssz teszter, vagy én most Fluke 117-el mérem az tudja "in circuit'.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2026
Ilyenkor szokott jönni az, hogy visszateszed a régit. Ha az biztosan jó, kapacitásra szigetelésre, akkor azzal is mennie kell, más baj volt, amit nem vettél észre, de közben megjavult. Ha nem lesz jó, akkor a mérésed mégsem volt jó, esetleg az új kondenzátor annyira eltérő, hogy egy hibás motort is elindít. ( nem lesz hosszú életű) Egyszerű kondenzátor kapacitást teszt, sorba kötsz vele egy hagyományos izzót, a fényerővel lehet összehasonlító méréseket végezni. Persze az átvezetést rosszul jelzi, de szerintem az nem gyakori.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Proba . Igazad lehet,minden eshetőség fenn állhat. Az eredeti kondenzátor 3,5Uf-os volt.
Ha van két 10µF-os, akkor kösd sorba őket, azzal már megközelíted az üzemi értéket.
Délután megyek 1db 5Uf-osért a villamossági boltba, sajnos ez van készleten,már le van beszélve. Remélem nem lesz baj az eltérés miatt.Előtte visszateszem az eredetit.
Sziasztok! Az új 5Uf-ossal sem indult el. Tehát rossz a kompresszor motor. Megy ameddig megy a 10Uf-ossal. Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget.
Mérj áramfelvételt. Lehet menetzárlatos, akkor biza nem kéne használni, én nem lennék nyugodt éjjel/távol
Szia! Szerintem nem vesz fel sokat.0,03 A-t mértem . Lakatfogóval is és sorba kötött multiméterrrel is.
A motor össz áramát méred? Ez csak a kondin átmenő? az 30mA nagyon karcsú, de még a 0.3A is
Cseréltem műszert , mostmár nincs több!! De ez is piaci 2000 ft-os műszer 0,55A-t mért. Ez viszont talán picit sok. Dugvillánál mértem.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2026
Egyáltalán nem sok. Motor - induktív terhelés, így cosFi-vel is számolni kell. Ez teljesen reális érték egy 80-100 W-os hűtőmotornak. Bár azt írja, hogy 60 W max. teljesítmény és 0,45 A, de ettől eltérhet kicsit. Ha nagyobb lenne az eltérés, az már jelentős túlmelegedést is okozna, na az már hiba.
Samsung hűtőgépSziasztok!Mi lehet a hiba oka...ahogy elindul a hűtőgép kompresszor,azonnal leveri a kismegszakítót!Eddig semmi gond nem volt vele.Egyik helyiségből átvittem a másikba,és azóta.A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2026
Valószínűleg a kikapcsolás után hamar indítottad újra, vagy a mozgatás során a kondenzvíz belefolyt és a ptc (indító)relé elégett . Hívj szerelőt kicseréli
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2026
Az a helyzet,hogy átpakolás után kitakarítottam.Kb fél óra...utána bekapcsoltam,ment egy jó darabig és utána kezdte ezt csinálni.De felhívok valakit,azért köszi!
Még így is sanszos az indítórelé , elsőre elindult aztán lehűtött megállt és a következő indítást már nem bírta megcsinálni (reméljük csak ennyi a probléma)
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2026
Azt vettem észre,hogy leverte a megszakítót valami...végig néztem mindent,kihúzgáltam....és lám,a hűtő verte le.
Fi-relé van a házban/lakásban? Ha fordítva dugod be, akkor megy rendesen?
Ha "fektetve" vitted, talpra állítás után várni kell jó pár órát bekapcsolás előtt hogy a folyadékok helyükre kerüljenek. Hűtőgép szerelő barátom mondta.
Holnap próbáld indítani, hátha igazat mondott...
Se így,se úgy...igen van fí relé.
Két napja csak áll,azóta sem kinlóndtam vele,hogy ezt csinálja.
Attól nem csinál ilyeneket , de mint írja már ment egy ideig , tehát a folyadékok már helyrekerültek ....
Samsung hűtő túlhűtSziasztok, persze lejárt a gari, ezért elkezdett a beállított hőfok (7 fok) alá hűteni. Légáramlatba belül nincs előtte semmi, tud keringeni a levegő. Kihúzve és bedugva jól mér 2-5 fok között, az valós. Mi lehet vele, nem bontanáb atomjaira, hátha valaki találkozott már vele. Esetleg szerelőt ismertek, aki érti a lelkivilágát? Köszi
Szerintem csak egyszerűen rosszkor nézted a hőmérőt . Van 2-3 fok diferencia a ki-bekapcsolás közt és ha tartani akarja a hőfokot kicsit alá kell hűtenie hogy legyen idő leolvasztani anélkül hogy túlságosan felmelegedne a tér . Ha csak pár fokot "hűl túl" az egyáltalán nem probléma ... Egyébként a samsung hűtő nem túl pontos megfogalmazás , van vagy ezer típus a név alatt ....
A hozzászólás módosítva: Kedd, 15:05
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Csodálkoztam hogy a 3 klímám készenlétben 300W-ot fogyaszt, persze hogy becsapott az árammérő, rátettem egy "jobb" műszert és mindjárt látszott hogy az igazi fogyasztás csak huszonx watt (pontosan már nem emlékszem), csak a PF power factort az első műszer nem vette figyelembe