Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3702 / 3703
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 10:48 /

Nem gondolnám, hogy sok törlés van. A moderációt sem érzem túlzottnak. A fogyatkozás oka pedig ahogy írtam is, hogy a régi tagok elmennek, újak meg nem jönnek helyettük. A valós taglétszámról nincs adat, de érzésem szerintem töredéke a mondjuk tíz évvel ezelőttinek.
(#) jani1987 válasza Ge Lee hozzászólására (») Szo, 11:15 /

Javítsatok ki de örülnék egy olyan témának, hogy Elektroncsöves (nem erősítő) kapcsolások ha már az erősítős topik zárolásra került.
Zolika: ha a mostani idősebb generáció eltűnik a fórumról akkor a fórumnak befellegzik mert az analóg technológia megy a süllyesztőbe és jön majd az AI-os vezérelt smd technológia. Na akkor én is lépek mert (ide akartam írni valamit) nem fog érdekelni.
A hozzászólás módosítva: Szo, 11:20
(#) Alkotó válasza Ge Lee hozzászólására (») Szo, 12:48 / 1

"elmennek a népek inkább máshova" Tudnál nekem ajánlani néhány magyar nyelvű fórumot, ami aktívabb?
(#) Alkotó válasza zolika60 hozzászólására (») Szo, 12:53 / 1

Az okok közül kihagytál egy szerintem fontosat. Van aki azért passzív, mert ráunt néhány fórumozó stílusára.
A kimagasló tehetségeknek szoktak rigolyáik lenni. És nem mindig könnyű eldönteni, szabad-e/érdemes-e ezeket eltűrni, vagy aki nem áll be a sorba annak nincs helye a közösségben.
(#) zolika60 válasza Alkotó hozzászólására (») Szo, 13:38 / 1

Ez is egy ok. De a fő baj akkor is az, hogy nincsenek lelkes új fórumtagok. Számomra úgy tűnik a mai ifjakat nem is érdekli az elektronika még hobbi formájában sem.
(#) Ge Lee válasza Alkotó hozzászólására (») Szo, 13:48 /

Ha már idézel valamit, akkor legalább olvasnád is azt el. Egy szóval nincs ott, hogy másik fórumra mennek. Év elején szoktam törölgetni a mail-jeimet, mindig a legrégebbieket amiket már nem tartok fontosnak. Ez olyan évi 1200-1500 mail, ebben nyilván van üzleti és egyéb is, valamint rengeteg olyan is, ami kérdést inkább ott tettek fel, és nem itt a fórumon.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Szo, 13:56 /

És szerinted miért? Mert apucit nem érdekli a dolog így családon belül nem öröklődik a hajlam. Én mondjuk magamtól lettem az aki.
(#) Ge Lee válasza zolika60 hozzászólására (») Szo, 13:59 /

Párszor már leírtam miért nincsenek (megkérdezik inkább mail-ben vagy privátban amire kíváncsiak) és most bejött egy új "tag" is az AI. Egyéb témákban szoktam néha feltenni kérdéseket az off topikban, vagy eleve nincs rá válasz, vagy olyan van amiket jobb el sem olvasni. Na az AI ettől sokkal többet tud, akár kerítésfestésről, akár palántázásról, vagy akármi másról legyen szó (de összegyűjt nekem fél perc alatt releváns információkat akár erősítőkről, fórumokon elhangzó véleményekről, bármiről), nem beszélve ha meg kell oldani mondjuk olyan matek feladatot amit csak egyetemen tanítanak és én sosem hallottam róla.

Elfogytak az alkotó emberek is, emlékszem amikor mindenki kapcsitápot akart építeni, vagy hegesztőt, vagy csöves kimenőt tekerni stb. Ma már ilyenekre nincs igény, mert olcsóbb megvenni készen. Személy szerint a ki mit épített tokpikot évek óta nem nézem, mert sikítófrászt kapok amikor meglátom ott a százhuszonnyolcezredik nixie csöves órát. Elhiszem hogy az valakiknek tetszik, de engem pl. a legkevésbé sem érdekel.
(#) zolika60 válasza Ge Lee hozzászólására (») Szo, 14:31 /

Idézet:
„Elfogytak az alkotó emberek”
Ez valóban lehet ok. A mama hotelben nincs ilyenekre szükség. E miatt aztán nincs alkotási vágy sem. Valóban egyszerűbb bármit megvenni, vagy apucival megvetetni. Ez sajnos nem csak a fórumra, hanem az egész világra igaz.
(#) elektroncso válasza zolika60 hozzászólására (») Szo, 14:36 / 2

Sokakat érdekel ma is (bár tény hogy kevesebbeket mint régen), csak megváltozott a világ. Ha belegondolsz régen (15-20 éve) a fiatal érdeklődők több mint a fele erősítőt épített, főleg azért meg vagány volta házibuli a zsebpénzből meg nem tudtak erősítőt venni mert drága volt. Ma amikor egy TDA2030 árából D osztályú végfokot kapsz beépített Bluetooth kapcsolattal persze hogy ezek a fiatalok eltűntek.

Aztán ott van az is, hogy ide a fórumba is az internetre meg pláne már felkerült minden alap információ amire egy érdeklődőnek szüksége van, tehát nincs mit kérdezni mert megvan a válasz csak meg kell keresni. Régen ha belegondoltok sok kérdés ismétlődött és sokan arra panaszkodtak, hogy ugyan azok a kérdések jöttek pár oldalanként, sokszor az volt a válasz "Google a barátod!", nos mióta belépett a képbe az Ai ami gyakorlatilag hihetetlen sebességgel megtalálja a leírt kérdésre a válaszokat az interneten (akár itt a fórumon is) nos azóta azok akik lusták keresni magunktól, órákat eltölteni olvasgatással, kereséssel nem ide jönnek 1200-adszor is megkérdezni ugyan azt mert a kérdésüket szinte azonnal megválaszolja az Ai (illetve inkább elvégzi helyettük a keresést) ezért aztán ők is "hiányoznak".
Régen sokszor elhangzott hogy "miért kérdezed meg, erre már korábban többször válaszoltunk". Nos mostmár nem kérdezik meg... Gyakorlatilag egy könyvtár lettünk.
A hozzászólás módosítva: Szo, 14:37
(#) nagym6 válasza elektroncso hozzászólására (») Szo, 16:16 /

Idézet:
„Aztán ott van az is, hogy ide a fórumba is az internetre meg pláne már felkerült minden alap információ amire egy érdeklődőnek szüksége van, tehát nincs mit kérdezni mert megvan a válasz csak meg kell keresni.”
Ezt akartam én is írni.
(#) nagym6 válasza elektroncso hozzászólására (») Szo, 16:28 /

Idézet:
„megvan a válasz csak meg kell keresni.”
Szerintem is.
(#) sargarigo válasza zolika60 hozzászólására (») Szo, 16:55 /

Speciel én emlékszem amikor arról ment a téma hogy milyen a szép panel. Én sem csinálok már panelt, sokkal gyorsabb megvenni a gyári modulokat és összedrótozni. Meg olcsóbb is. Aztán a kimitépítettben meg megy a pangás. Ez szerintem a kor hozadéka. Internet, MI, változik a világ.
(#) mnyugger válasza nagym6 hozzászólására (») Szo, 17:00 /

Ez sem jó. A rossz kereső miatt inkább megtervezem AI támogatással.
3-4 óra alatt már majdnem kész, működő modell áll rendelkezésre. Csak finomítani kell. Igény szerint..
(#) elektroncso válasza nagym6 hozzászólására (») Szo, 17:26 /

És ráadásul a keresőmotorok is sokat fejlődtek, az Ai meg főleg meggyorsította és megkönnyítette a keresést. Ráadásul a nyelvi nehézségek is megszűntek.
Múltkor volt pár kérdésem nukleáris méréstechnikai témában. Ezen a területen elég kevés magyar nyelvű infó van, de még angolul is nehéz keresni, kevesen foglalkoznak ezzel hobbiból. Feldobtam a kérdést a Gemininek és fél percen belül kaptam is válaszokat, amikor a forrást kértem arab! nyelvű dokumentumokat kaptam, azokban találta meg és fordította nekem magyarra. Nekem erre esélyem sem lett volna nyelvi hiányosságok (nem tudok arabul) miatt.

De a fórumnak továbbra is lesz helye ebben a rendszerben, sok olyan kérdés van aminél nincs egyértelmű válasz és a közösségi gondolkodásra szükség lesz. Ezt (jelenleg még legalábbis) nem tudja kiváltani az Ai, de ezek a kérdések nem fognak percenként zuhanni. Nincs minden nap nehezen megoldható probléma, szóval biztosan le fog lassulni a fórum pörgése.
(#) Macsek71 válasza Ge Lee hozzászólására (») Szo, 17:28 /

Régen - de furi ezt írni - én is sokat "pákáztam"...
Most is van 4 különböző méretű, tudású páka a szekrényben ...
Ebben az évben még nem voltak használva ...
Miért : nincs miért

Mert nincs javítható eszköz - minden SMD, mikromini, bonthatatlanul ragasztott... Ha szétszedhető, és értelmezhető a belső, akkor is gazdaságosabb másikat venni, mert az alkatrész (ha egyáltalán beszerezhető) ára vetekszik az új eszköz árával ...

Szomorú, de utolsó forrasztási "munkám" tavaly ősszel egy mérleg tápkábelének toldása volt
(#) Alkotó válasza Ge Lee hozzászólására (») Szo, 19:45 1 / 1

És megint.
Csak az arogancia, a mindenki felett állás téves eszméje. Erre a stílusra céloztam Zolika60-nak.
Én biztosan nem zavartalak üzenetekkel, mert le vagyok tiltva nálad, és e-mailt sem írtam, mert a címed nem nyilvános az adatlapodon (persze azért biztosan megtalálnám a módját ha mindenképpen akarnék privátban üzenni, de ilyen eddig nem volt).
(#) madzagos válasza Ge Lee hozzászólására (») Szo, 20:22 /

Vettük a lapot óraépítés terén. Igérem részemről nem lesz több óra feltéve a ki mit építettbe.
(#) nagym6 válasza elektroncso hozzászólására (») Szo, 20:32 /

Két egymás utáni válaszom közül az elsőt töröltem, eltűnt, mégis előjött. Így furán néznek ki, nem így szántam.
Én úgy látom, hogy alig néhányan vagyunk itt aktívan, többen nem leszünk. Az már múlt, hogy új tagok sorban jönnének. Nem tudom valójában mekkora a forgalom, lehet, hogy csak olvasók sokan vannak, mivel hatalmas tudásanyag van itt. Őróluk nem tudunk.
Ha megnézem, én értelmes szakmai hozzászólásom majdnem nulla, egyre kevésbé tudok választ. Öregszem, hülyülök, vagy fölém nőtt az elektronika.
(#) zolika60 válasza madzagos hozzászólására (») Szo, 20:32 / 2

Ne v edd magadra. Nem csak ő nézi a fórumot és másoknak érdekes lehet az órád, ha épp az készül.
(#) nagym6 válasza madzagos hozzászólására (») Szo, 20:33 / 2

Elhamarkodott ígéret. Másokat érdekelhet.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Szo, 20:39 /

Biztosan emlékszel még, mert elég régen regisztráltál, hogy régen jobb oldalt fel volt tüntetve kik vannak itt az oldalon. Még az is, hogy bejelentkezés nélkül hányan olvassák az oldalt. Ez az infó már nagyon régen nem jelenik meg.
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Szo, 20:45 /

Igen emlékszem, így volt.
(#) Alkotó válasza madzagos hozzászólására (») Szo, 21:05 / 2

Na ne már!
Mindenki véleményét érdemes meghallgatni, de nem kell egyetérteni mindegyikkel.
(#) Ge Lee válasza madzagos hozzászólására (») Szo, 21:08 /

Akkor rosszul vetted, pedig nem írtam semmi nehezen érthetőt. Nem azt írtam, hogy ne csináld hanem azt, hogy engem nem érdekel. Nem kell ebbe semmi többet belegondolni mint ami oda van írva.
(#) Ge Lee válasza Macsek71 hozzászólására (») Szo, 21:16 /

Pénzt keresni már én sem tudok a pákával mert vidéken csak olyan munkák lennének amin semennyit sem lehet keresni. Maradt még a drága, régi dolgok restaurálása de az itthon csak elvétve van, csak frekventált helyen, én meg már nem költözöm külföldre munka miatt.
(#) zenetom válasza Ge Lee hozzászólására (») Szo, 22:45 /

Idézet:
„sikítófrászt kapok amikor meglátom ott a százhuszonnyolcezredik nixie csöves órát”
Ezzel a hozzászólással nem kicsit rúgtál bele az imént taglalt, régmúlthoz képest csekélyebb aktivitású közösségbe!

Mindenkinek:
Igen, most másabb a világ mint pl. 19 évvel ezelőtt, mikor regisztráltam ide. De na, ha lehet ezt az utóbbi pár órányi negatív spirált törjük meg.

A mosogatógépet meg kénytelen leszek magam elszállítani.
(#) zolika60 válasza zenetom hozzászólására (») 5:13 / 2

GE Lee egy debattőr. De így szeretjük.
A mosogatógépet meg tedd fel az ingyen elvihetőbe, hátha valaki jelentkezik rá. Az enyémet is elvitte egy kolléga.
(#) Gafly válasza madzagos hozzászólására (») 6:25 /

Ez baj, mert személy szerint csíptem a búrádat.
Az óra meg olyan, amit mindenki ért, és a család is elfogad mint hobbi, és a lakásban is hajlandó elfogadni mint design elem.
(#) Jonni válasza zolika60 hozzászólására (») 7:26 /

Idézet:
„Számomra úgy tűnik a mai ifjakat nem is érdekli az elektronika még hobbi formájában sem.”

Számomra meg úgy , hogy leginkább a telefonnyomogatás érdekli (és ez alól nagyon -nagyon kevés a kívétel)
Következő: »»   3702 / 3703
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem