Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hifi erősítők tervezése
Lapozás: OK   33 / 33
(#) tothtechnika2 válasza shany hozzászólására (») Sze, 7:29 /

Hát igen, sokan olyat keresnek, ami nincs is benne a zenébe vagy a felvételbe. Na nekik nem fog tetszeni ez az erősítő...
(#) teddysnow válasza Skori hozzászólására (») Sze, 10:49 /

Idézet:
„Be kell vallanom, a meghallgatás értelmezésekor előkerülő jelzők nem mindegyikét tudom értelmezni hogy mit is kell(ene) hallani olyankor, műszaki jellemzők, vagy elektronikai felépítés szempontjából meg pláne nem.”

Lemezekhez (Kiállítás képei, 4 évszak, Miles Davis, Dave Brubeck) iratok AI-vel tartalmi, zenei, kifejezési elemzéseket, hogy kinyomtatva inzertkénet mellétegyem. Azok is ilyen jelzőket használnak, ez a divat

(#) Karesz 50 válasza tothtechnika2 hozzászólására (») Sze, 19:10 / 1

Ma visszavittem Skorihoz az erősítőt... még egyszer köszönöm a lehetőséget, hogy meghallgathattam!
A tévedés jogát fenntartom, valóban elképzelhető, hogy fogalmam sincs arról, hogy milyen az a hangzás ami az én fülemnek kellemes vagy, hogy hogyan is kellene szólnia egy igazán jó hifi láncnak. Korom előrehaladtával ez az állapot csak romlani fog. Azt is megértem, hogy aki nem volt jelen ezen a "teszten", sokkal jobban tudja, hogy mit hallottam (vagy mit nem hallottam) és mi volt benne a zenében és a felvételben. Nincs ezzel semmi gond, ismét tanultam valami újat és valamennyivel megint bölcsebb lettem. Szerintem a továbbiakban átadom a terepet a fiataloknak, valamint a nálam tapasztaltabbaknak és a hozzáértőknek.
Jó egészséget kívánok mindenkinek! Ebben a korban már így szokás elköszönni : )
(#) tothtechnika2 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Sze, 19:59 / 2

Idézet:
„Azt is megértem, hogy aki nem volt jelen ezen a "teszten", sokkal jobban tudja, hogy mit hallottam (vagy mit nem hallottam) és mi volt benne a zenében és a felvételben. Nincs ezzel semmi gond, ismét tanultam valami újat és valamennyivel megint bölcsebb lettem.”

Nyilván ki mit hallott, azt mindenki csak maga tudhatja, nem is neked írtam a hozzászólásomat. Én csak az eddigi tapasztalataimról beszéltem. Nem tudom itt mondtam e, de ugye én sok és különböző stílusu zenekarokat keverek élő hangosítással. Elég nagy rátlátásom van az élő hangszerekre mi hogy szól. Emelett 2 zenekarom is van, így lehet átlagosnál kicsit több rálátásom van arra, minek hogy kellene szólni. A fülem viszont nem olyan kimagasló mint a barátaimnak, ők a tápkábel cseréket is simán kihallgatják vakteszten. Mióta bekerültem itt a hifi berkekbe egyértelműen ez a tapasztalatom amit az előző hozzászólásomban megírtam, és továbbra is tartom azt.

Sajnos itt az elmúlt 1 hétben előjött az erősítővel egy komoly probléma, mégpedig, hogy nagyon érzékeny a hálózatra, emiatt ezen még kell dolgozni az biztos. Nálam a laborba kb 100mR-os AC hálózat van, ott hibátlanul szól. Továbbá a DSP-s verzió is sokkal jobban szól, amiben kapcsolóüzemű táp van a segédtápon, tehát a jövőben valószínüleg új táp kerül fejlesztésre direkt ehhez az erősítőhőz, amivel valószínüleg megint tök másképp fog szólni.

Viszont köszönjük, hogy vetted a fáradtságot és meghallgattad, köszönjük a visszajelzéseket is. Fejlesztjük tovább.
A hozzászólás módosítva: Sze, 19:59
(#) mek-elek válasza tothtechnika2 hozzászólására (») Csü, 12:13 /

Én is olvastam az utóbbi eseményeiteket. Elgondolkodtató azonban, hogy egy nyilvános szereplésből valaki milyen következtetéseket von le, és azt hogy kommunikálja. Aki járatos a zenében, a hangtechnikában az tudja, hogy milyen bonyolult dolgok határozzák meg, amit hallani. És persze emellett még ott van mindenki személyisége a hangok észlelési képessége és az egészhez való egyéni hozzáállása. A probléma akkor keletkezik, amikor a kommunikáció mögött más érdekek is vannak. Ez lehet céges, és egyéni. És a dolgok hitelességének ezzel vége is.
Mivel a hallgató erősítő témában leszóltam a DSP-t, ezt az ottani szempont szerin most is fenntartom, de amit írtál, egy koncerten, ahol az akusztika, a zenei elképzelések, és más szempontok kezelési oldalát nézve a DSP egy igen hasznos eszköz lehet.
Manapság egy koncerten a hangerőt sokszor elfedésnek is használják, így aztán nemigen lehetne megmondani a hangzásról, hogy az mennyire digitális hangzás, vagy ki ütött, fogott mellé... Ezután kérdés, hogy van e egy zenekari rendszernek helye egy otthoni hifiben. Persze az is kérdés ebben, hogy ki milyen zenével kapcsolódik ki otthon. És persze azok is emberek, akik csak hepajra, berendezési tárgyként tartanak ilyet a lakásukban.
Jó volt olvasni, hogy a véleményét egyikőtök sem akarta a másiknak etalonként tálalni!
(#) segítő válasza mek-elek hozzászólására (») Csü, 23:17 / 2

Anno olvastam Asimov ALAPÍTVÁNY trilógiát. Remélem más is
Volt egy részlet. Szabadon:
"Elemeztük az előljáró/hatalom mondanivalóját. És mit mondott? Lehámozva: Semmit."
Következő: »»   33 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem