Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Ki kell probálni, nem igen hiszem, hogy kompatilis lesz. A Makita nem az, habár méretekben stimmel, bele lehetne dugni a szerszámba, de forditva vannak a polusok.
Most előkerültek a cuccaim (a régi kerrékkulcs akkuja még nem, de a töltője itt van) A töltő lábkiosztása (csak 2 pin-es) teljesen eltérő, még nem a X12V sorozatú, ezért nem stimmel.
Közben megjöttek a FETek. Csere és minden müködik, de csak 12 Voltos trafos táppal, ( az eredetivel meg hasonloval). 12 Voltos kapcsitáppal viszont nem ( hibát sem jelez, csak nem tölt)., azaz nagyobb feszültség kell mint a 12 V.
Nekem meg olyan kérdésem szokott lenni, hogy van e csöves (nem erősítő) áramkörök topik. Amolyan mindenes.
Nekem például kellene 2" alucsőre bilincs, kültéri konnektort felszerelni.
Remélem ez már maradhat. Mi a legkisebb méret ami létezik mágnesből? A csavarozóból kitört a szorító rugó derót és azóta a fejek folyton kiesnek.
Rokkant merevlemezből fejrögzítő mágnes. Kb. 1 mm átmérő. Hosszat nem tudom, mert benne van egy 4 mm átmérőjű 5 mm hosszú fém tuskóban.
Az is működik, ha kívülre rakod a mágnest.
Nem mágnesezhető?
Jó erős magnessel felmágnesezni? (Nekem is van egy száram, amiről leesnek a dugókulcsok. A kétdésed miatt jutott eszembe ez) A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2026
A fúrt lyuk átmérője több mint 2 de kevesebb mint 2,5mm.
PanelbefogóKésélező felszerelésKicsit drága, de az eredeti célra is alkalmazható szükség esetén. Masszív, bár nem folyamatosan forgatható, de állítható kedvező helyzetbe. Nem gyenge rugós csipesz, hanem stabilan rögzíthető pofák. Bár eredetileg szerszámmal szorítható, de barkácsolóknak nem okozhat gondot tekerőgombos rögzítés megoldása. KözepelőHa valaki még nem ismerné, hasznos szerszám.Különösen annak, aki gyakran fúr lyukat középre, mondjuk seprűnyélbe, ajtóütközőbe, stb... ![]() Tulajdonképpen egy vinkli, rajta egy 45 fokos laposvas.
Egy ilyesmi valóban alkalmas kör középpont jelölésére. De a képen lévő az borzalmasan néz ki, amennyi idő elment ennek az elkészítésével, azt biztosan lehetett volna hasznosabban is eltölteni. Sokkal csinosabbakat is lehet venni fillérekért. Ha pedig nem találjuk az eszközt, vagy le kellene érte menni a műhelybe, vagy akár csak ki kellene venni a dobozából, akkor szinte tökéletes eredményt lehet elérni közönséges tolómérővel is. Találomra, nagyjából a középpont környékének méretére kinyitjuk a tolómérőt, és négy irányból (nem kell pontosan 90°-onként, csak saccra) húzunk 4 vonalkát, és a kapott jelek között van a középpont (ez a pontosság bőven elég az esetek zömében). Ráadásul ha a kör nem tökéletes, akkor a torzulások is jobban kompenzálódnak a tolómérős jelöléssel.
Tanuló koromban, ismerkedés céljából kellett ilyet használnunk, de azért megsúgta az oktató, hogy ez inkább egy matematikai érdekesség mint az iparban gyakran használt mérő-jelölő eszköz. A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2026
Idézet: Mihez képest -viszonyítva- húzzuk a négy vonalkát? Köszi. „húzunk 4 vonalkát,”
A mondat elején pontosan leírtam: (Találomra, nagyjából a középpont környékének méretére kinyitjuk a tolómérőt, és négy irányból (nem kell pontosan 90°-onként, csak saccra) húzunk 4 vonalkát, és a kapott jelek között van a középpont)
A tolómérő egyik tapintóját a kör szélére illeszted, a másiknál húzod a vonalkát. (Ha a kérdésed nem hergelés, hanem komoly érdeklődés, akkor talán ez nem a te szakterületed.)
Amit nem értettem, hogy a "középpont méretére kinyitjuk", de honnan? Tehát a szélétől a kb.: középpont méretére. Köszi.
Idézet: Semmi hergelés. „Ha a kérdésed nem hergelés,”
Elnézésed kérem ha nem sikerült jól kifejezni magam (elő szokott fordulni).
Nem kell elnézést kérni, nem vagyok asztalos témában szaki, csak néha bütykölök egy két egyszerű fadolgot pld.: polcokat. Ezért értettem nehezen ebben a szakmában ismert dolgot. Viszont megint tanultam, valóban így egyszerűen kellő pontossággal megvan a közepe. Nem is kell ide jobb pontosság.
Most mérőkábel tartót készülök csinálni. Többfunkciós szerszámNagyon benőtte a növényzet az antennákat (is), kellett valamit csinálni.GERHEB26-on elmondta két fórumtársunk, hogy milyen a jó univerzális szerszám.
Én az aldiban vettem meg a teleszkópost, annak ugyan arra a felére teszed a fűrészt, mint az olló van és mivel alumínium a szár, ezért könnyű, mint a hópihe. A fix szárral csak az a gubanc, hogy lehet olyan ág, amihez túl hosszú és akkor kényelmetlenebb vele dolgozni.
Neked már csak arra kell majd odafigyelned, hogy a szárat jó helyen fogd meg, mert húsba vágó élmény lesz, amikor már eleged van a kertmunából, de még mindig csinálni kell és emiatt fáradtan a nem megfelelő oldalt kapod hirtelen kézbe
Igen, nekem is ez ugrott be, hogy onnantól Ollókezű Edward kedvenc filmje a Fűrész sorozat lenne.
Jó lett, és még sörnyitónak is használható.
Nagyjából minden sörnyitó... Nyertem már fogadást az A4-es papírlappal nem lehet kinyitni szöveg elleni bizonyítással. Mondjuk az a módszer, amikor a csajok szép hosszú hajukkal rántják le a kupakot, nekem is szomorú vágyálom marad csupán
Ez se rossz, de ha összehajtogatod elég vastagra, akkor simán lepattinthatod vele, nem kell tüzeskedni.
Nekünk csak amolyan kötélzettel működtethető metszőolló van, amit egy bambuszrúd végére raktunk fel és mivel kötélzet jem járt hozzá drót belsővel erősített szárítókötéllel oldottuk meg valami olyan húzó fogantyúval, ami nem vág bele az ember kezébe húzáskor. | Te hogyan oldottad meg a minél könnyebb kezelhetőségét?
Bejelentkezés vagy belépés nélkül nem engedi megnézni, amit linkeltél.
Nekem a legegyszerűbb "harmadik kéz" van, tulajdonképpen két krokodilcsipesz van benne, amikbe drót helyett műanyag darabkát tettek, hogy oldalról be lehessen őket szorítani egy csavarral a helyükre. Jelenleg kivettem a talpából a függőleges rúdját, fúrtam egy vaklukat közvetlenül az asztalba és abba rögzítettem bele. Bár ez több mocorgásnál már felületi karcokat tudhat okozni a bele csíptetett panelen, de sokkal jobb, mint ha nem lenne. (Délután tudom megmutatni, ha szeretnéd.)
Bejelentkezés vagy belépés nélkül nem lehet megnézni, amit linkeltél.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |