Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Lapozás: OK   155 / 155
(#) Peter65 hozzászólása Júl 15, 2026 /

normál SO tokozású alkatrészekhez tároló csövet keresek

Sziasztok!
Normál SO tokozású alkatrészeket csőben is szokták tárolni. Ilyen csövet keresnék. A normál SO-08, SO-14 és az SO-16 alkatrészeknek kb. ugyan az a profilja, úgy hogy bermelyikhez való cső megfelelő lehet. Viszont nem jó, az SO wide, azaz a szélesebb IC-k tárolásához használatos cső. Csatolok egy képet, hogy kb. hogyan szokott kinézni, de van kis különbség abban, hogy melyik gyártó milyen csőben szállít. Nekem bármelyik megfelelő lehet. Kb. 10-20db kellene az alkatrészeim tárolásához.
Budapest közelében lakom, ezért Budapestre viszonylag gyakran bejárok, továbbá Vác és Székesfehérvár irányába is szokott utam lenni, ezért elsősorban erre felé tudnék elmenni a csövekért. Gondolom nem lesz senkinek ilyen sok feleslegese, de azért nem egyesével szeretném összeszedni.
(#) Travolta válasza Peter65 hozzászólására (») Júl 16, 2026 / 2

Szia,
2db van nekem, igaz vannak benne IC-k is, de nem valószínű, hogy használni is fogom.
Azokkal együtt fel tudom ajánlani neked.
(#) Peter65 válasza Travolta hozzászólására (») Júl 16, 2026 /

Köszönöm! Irok magánban.
(#) VIM válasza Peter65 hozzászólására (») Júl 16, 2026 /

Szia! Ez kilenc darab de a logisztikát azt nemtudom hogyan oldjuk meg.
(#) user1914 válasza VIM hozzászólására (») Júl 16, 2026 /

De a kérőnek csak SO tokozású megfelelő.
(#) bandika hozzászólása Júl 16, 2026 /

tejgumi lemez

Gyerektenyérnyi méretű (kb. 40*80mm) tejgumi lemezt keresek 1 mm vastagságban. Kérdezem az esélytelenek nyugalmával.
(#) Peter65 válasza VIM hozzászólására (») Júl 16, 2026 /

Szia!
Köszönöm, de DIP tokozású csőből van elég.
(#) VIM válasza Peter65 hozzászólására (») Júl 16, 2026 /

Elnézésedet kéren de ezt benéztem ...
(#) jani1987 hozzászólása Júl 18, 2026 /

Tuchel aljzat

Előlapra keresek szerelhető tuchel aljzatot mondjuk 5 pólusút. Megkönnyítené a hiba keresés közbeni méréseket bontás nélkül és az alkatrészek között sem kellene nyúlkálni.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 18, 2026 /

Hány darabot szeretnél? Ha két nappal előbb írsz, kidobtam volna Fehérváron.
(#) david87 válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 19, 2026 /

Van 8 db ha kell neked adom.
nekem csak lom.
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Júl 19, 2026 1 /

2 darab elég kezdetnek. Csak ezért nem akartam szétbontani a rádió hátulját.
(#) user1914 hozzászólása Csü, 9:26 /

ACER Aspire 5738

Szevasztok!
Úgy gondolom itt lehet a legjobb helye a kérdésemnek.
Keresek a fenti laptophoz monitor részt, hátha lapul valakinél ilyen őskövület.
Jelenleg sötét a kijelző. Lehet inverter, cső, akár LCD hibám.
Szétbontani nagyon nem akarom, addig míg nincs esetleges javító donorom.
Ötleteket is elfogadok hogyan tudom könnyen eldönteni melyik egység a hibás.
Jelenleg egy monitor rádugásával működik a készülék.
Ha valaki esetleg tudja mely készülékek használták ugyanezen csövet, invertert, kérem írja már ide a keresés bővítéséhez.
Az elfogadás (m)értéke természetesen egy megegyezés kérdése.
Köszönöm a segítségeteket.
Üdv. M.
(#) uniman válasza user1914 hozzászólására (») Csü, 9:48 /

Talán LED-es "cső", vagy nem?
(#) xxxyyy válasza user1914 hozzászólására (») Csü, 10:00 /

Ha zseblámpával belevilágítasz akkor halványan látszik a kép?
(#) img válasza user1914 hozzászólására (») Csü, 10:48 /

Szevasz!

Ezekben még nem LED-es a háttérvilágítás, de LED-esíthető.

Első lépésben csináld azt, amit xxxyyy írt: oldalról világítsd meg, hogy van-e kép rajta. Ha van,
akkor jobb ha szétszeded mert lehet az alaplapon is a hiba: kimérted a háttérvilágítás tápvonalát, hogy nincs-e rajta zárlat vagy szakadás? Megvan a BL_EN jel és a BL_DIM PWM-je?

Egyébként van laptop javítós téma, talán ott jobb helyen lenne.
(#) user1914 válasza img hozzászólására (») Csü, 11:57 / 1

Jelenleg csak telefonnal tudtam oldalról megvilágítani, de ott nem láttam jól, hogy van-e kép.
Ha nem jó itt a téma akkor a házigazda átteheti.
Üdv. M.
(#) img válasza user1914 hozzászólására (») Csü, 12:26 /

Csak bizonyos szögből látszik a kép mert polárszűrő van a monitoron.
(#) uniman válasza img hozzászólására (») Csü, 12:42 /

A gugli a LEDest mutogatja (CCFL-nek nyoma sincs a neten)... javítottam ennél régebbi Acert, abban is LEDes volt a kijelző.
A hozzászólás módosítva: Csü, 12:44
(#) img válasza uniman hozzászólására (») Csü, 13:23 /

Mert te azt adtad meg a keresésnél, hogy LED-est keresel. HA CCFL-t adsz meg, akkor arra is talál.

- HA LED-es lenne, akkor nagy betűkkel rá lenne írva mert akkoriban húzóparaméternek számított.

- Ott a hátulján a CCFL-esekre jellemző felirat, hogy "Lamp(s) contain Mercury..."

- Egyébként van 5737ZG-m, ami szintén CCFL.

Eredetileg biztosan CCFL volt, de arra gondolok, hogy a CCFL kihalásával ma már LED-est adnak.
A hozzászólás módosítva: Csü, 13:27
(#) img válasza img hozzászólására (») Csü, 13:40 /

Egyébként nem lehet hinni azoknak a weboldalaknak, amik ugyanahhoz a laptophoz lelkesen ajánlanak 30 pines LVDS csatlakozós CCFL, de 40 pines eDP csatlakozós LED kijelzőt is.

Egyébként a CCFL kijelzőn alul látható a nagyfeszültségű csatlakozás: az egyértelműsíti a dolgot.
(#) uniman válasza img hozzászólására (») Csü, 13:43 / 1

Én a MS2264 modelszámra kerestem rá... a higanyos lámpára utalást láttam.
De a tuti csak a szétszedés után fog kiderülni.
A gugli mára már "elromlott", alig ér egy fabatkát...
A hozzászólás módosítva: Csü, 13:44
(#) user1914 válasza img hozzászólására (») Csü, 14:30 / 1

Tudom, hogy csak bizonyos szögből lehet látni, ezért írtam, hogy megnézem lámpával, mert nem egy TV-t néztem már ami háttérhibás volt.
Üdv. M.
(#) xxxyyy válasza user1914 hozzászólására (») Csü, 14:38 /

Ha valamiért kijelzőhibára fogsz gyanakodni akkor írjál rám pü., szerintem van hozzávaló kijelzőm. (XVI. kerület)
(#) img válasza xxxyyy hozzászólására (») Csü, 15:05 /

De CCFL vagy LED?

A laptop alaplapján 40 pines csatlakozó van, viszont abban benne van az előlapi kamera USB-je is.
A hozzászólás módosítva: Csü, 15:07
(#) xxxyyy válasza img hozzászólására (») Pé, 3:53 / 1

Én úgy látom LED-es való bele (pl. UsaNotebook). Az, hogy az alaplapon milyen csatlakozó van szerintem teljesen mindegy, a kamerához van egy külön leágazás az LCD kábelen.
Van egy pár 5733-as e-hulladékom, a Laptophardware ugyanazt a kijelző típust ajánlja mindkét típushoz, így egy próbát megérhet, a mechanikai paraméterekben sem várható különbség.
LCD kábelt nem ajánlottam fel, mert az más a két típusnál.
(#) user1914 válasza xxxyyy hozzászólására (») Pé, 6:49 /

Jelenleg elemlámpával sem sikerült a kép diagnosztizálása.
Csak szét kell vegyem a kijelző keretet.
Üdv. M.
(#) xxxyyy válasza user1914 hozzászólására (») Pé, 8:44 /

Abban sajnos nem tudok tanácsot adni, hogyan lehetne kideríteni, hogy alaplap- LCD kábel- vagy LCD panel hiba okozza ezt.
(#) img válasza user1914 hozzászólására (») Pé, 14:36 /

Javaslom, hogy ne a kijelzővel kezdjél. Az alaplapon mérd meg az F1 polyswitch-et (a háttérvilágítás tápvonalán: 21-22-23 lábak, vastag fóliasáv, akkufeszültség körüli értéknek kell rajta lennie ha jó), illetve a BLON_OUT (27-es) és a BRIGHTNESS_ON (28-as) lábon kell lennie 3.3V-os jeleknek (ha van szkópod az jobb de multiméterrel is megtalálod). Ha valamelyik hiányzik, akkor a hiba az alaplapon van (kivéve ha a polyswitch van nyitva mert akkor lehet zárlat a kijelző oldalán is, pl. egy MLCC kondi vagy a vezérlő: mérj ellenállást a GND felé rövidzár ellenőrzéshez). Ha minden megvan akkor megmérheted a kijelző oldalán, hogy minden átmegy-e oda vagy esetleg szakadt / zárlatos-e valamelyik vezeték. Ha minden megvan és át is megy, akkor a hiba valószínűleg a kijelzőnél van.

Olyan dolgokra érdemes figyelni, hogy pl. a csatlakozók nincsenek-e elszenesedve, ami zárlatra utal.
A hozzászólás módosítva: Pé, 14:46
(#) img válasza img hozzászólására (») Pé, 14:42 /

Mondjuk ez, innentől, már inkább a laptop javítás témába tartozik.
Következő: »»   155 / 155
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem