Fórum témák
» Több friss téma |
Furcsa (nekem) biztosítékSziasztok!Hétköznapi 3cm-es nagy biztosíték, benne kb. 1cm-es valami fekete tömb, rugóval feszítve. Azt hittem, már mindent láttam, mi ez? (örökség, 1db). Okosak azt mondták, hogy PTC van benne. Mivel ti okosabbak vagytok, ezért fordulok a Nagyközönséghez. (holtig tanul az ember)
Számításaim alapján 13 mA-nál kevesebb lehet az áram. 600 kOhm soros ellenállás 8 kV-nál kisebb feszültségnél. Bírni fogja, legfeljebb kettőt párhuzamosan kötök. 14,5 mA egyutas egyenirányításánál, ~7,25 mA átfolyó áramnál. kb. 15 - 15,5 V esik rajta. Lehetne pontosabban is mérni, de most erre futotta.
Szia!
Nem tudom pontosan mit építesz, de ez nem egy ökör ára, és tudhatod a pontos specifikációját.
Nem építek, javítok, mint írtam. Az eredeti dióda RP1H, 2000V 100 mA. Csak akkor szoktam venni dolgokat, ha éppen nincs a fiókban megfelelő.
Itt a javított szerkezet. A vezérlő gomb nyomására "zenél" a szikraköz.
Zene
A Boci, boci tarkából a 2. és 4. hang már megvan. Kb. tchibo 625535Sziasztok! tchibo 625535 tejhabosítóban ez a felételezhetően ntc milyen típusú lehet? Egyik képen a szenzor, másikon a vezérlő panel. szenzor egyik lába gnd másik meg az 56k ellenállással sorba tápon. Válaszotokat előre is köszönöm!Hőkapcsoló beazonosításÜdvözlöm a csapatot! Csatolt képeken egy hőkapcsóló látszik. Rákerestem, de nem világos előtem, hogy a tipus szám az mit takar:III-08 T200 10A 250V. Erre keresve csak villanytűzhely hőkapcsolókat találok több hőfokkal. Elvileg a "T200"-nak kellene jelőlni a hőfokot(?) Igen angy áramokat kell figyelnie max:1500A! Kérem segítsetek eligazodni milyet rendeljek.
Azért illő lett volna leírni, hogy "micsodán" működik ez a klixon. Sejthető, hogy egyenirányító hídon lehet...
Azon a vékony dróton 1500A !? ![]() A neten láthattad, hogy a T200 (meg a T300) jelzésű hőkapcsolók más hőmérsékletre is léteznek. Mintha "rémlene" hogy a "T" az anyagára vonatkozna... A hozzászólás módosítva: Csü, 8:42
Alkatrész jelölésHali! A képen látható alonykapcsoló külső érzékelőjén, mi az a kis fekete dióda kinézetű valami? Számomra ismeretlen a jelölése.
Szerintem védő(zener?)dióda.
Fordított polaritás és túlfeszültség ellen véd.
Első kép: B1; B2 pontokra kell bekötni. Ott nincs polaritás helyesség.
Nem érv, mert van bipoláris TVS is.
Ha már így szétkaptad, megnézhetnéd az elektronikáját is.
De nagyon gyanús, hogy valóban védelem, mert 100m vezetékhosszat enged meg a fényérzékelő és a modul között. Azon a hosszon meg összeszedhet veszélyes méretű impulzusokat is akár.
Persze, át kell pásztázni. De ez volt az első kiinduló pont, és a fotóellenállás hibás. Egyenlőre ezt cserélem, aztán próba.
Tisztelettel érdeklődöm, hogy ezek a számok mit takarnak? Érték, vagy méret?
Adatlap szerint, megvilágítva mekkora az ellenállása.
Mint a második képen látszik, a hütőbordán van elhelyezve. A klixon megszakit egy relét ami tiltja a kimenetet. A hiba az volt, hogy a klixon kivezetése szegecselve van felrögzitve, amit ideiglenesen forrasztással oldottam meg. De a klixon beazonosításánál elakadtam. Nem tudom mit jelent a T200! Rá kerestem a googliban és több félét ad ki pl: T300>250°C, T200-asra belepréselve 115°C. Össze vagyok kavarodva. Lehtséges egy diódahídnál 200°C-os hő, szerintem ott minden dióda megsülne. De az indesit sütője is 115°C-os. Még azt is sokkalom. Amikor működésköben (250-405A között működik akkor a borda felülete nem éri el a 40°C-t! (van egy beépitett hüttő ventilátor ami álandóan megy). Ez a készülék egy galvanizálót működtet.
Hasonlót találtam, 90 °C-os (lásd melléklet). Én raknék oda egy 80 °C-os hőkapcsolót, azzal nem lehet nagyon mellélőni.
Köszönöm. Valami hasonlóra gondoltam, de ezt nem dobta fel a googli. Nem lehet a tipusából ki silabizálni a hőfokot és a poziciót. A 90 fok szerinted sok?
Azt írtad, 400 A környékén is 40 °C-os a borda, köszönhetően a ventilátornak. Nagy, nyári melegre is gondolni kell, illetve akkor ellenőrizni a borda hőmérsékletét.
Jó lehet a 90 °C is, az ilyen kapcsolók egyébként sem a precíziós eszközök közé tartoznak.
A múltkori nagy melegben mértem 35°C+. Érdekesség a jelenség, hogy random kikapcsol csak 35°C külső hőmérsékletnél jelentkezett. Már a műszak végefelé(három kanyar egy műszak, az utolsónál jelentkezet, de amikor a 40°C körüli melegek voltak akkor a második kanyarnál is be-be vilogott a vészlámpa. ) Mikor átmozgattam a vezetéket a kkor vettem észre, hogy mozgatásra vissza kapcsol. De hétfőn kiderül, mert most szabadságon van a kezelője.
De még mindig nem tudom mire cserélhetem, a googliban amit találtam ezen a típus számon az mind 115°C-os és ez bele is van nyomtatva a fémlapba, ezen semmi csak típus szám éa a tehelhetőség 10A 250V
Ha nagy melegben 35 - 40 °C-os a borda, akkor a 80 °C-osnak jónak kell lennie. Ha zárlat van, szinte mindegy, hogy van-e rajta hőkapcsoló vagy nincs, mire átmelegszik, már rég mindegy. Ha romlik a hűtés (pl. megáll a ventilátor. eltakarják a szellőzőnyílást), akkor a 80 °C még biztonságos hőmérséklet, ennyit a félvezetőknek el kell viselniük.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Igen angy áramokat kell figyelnie max:1500A! Kérem segítsetek eligazodni milyet rendeljek.