Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1211 / 1212
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Júl 1, 2026 /

Lemaradt a kép.
(#) wbt hozzászólása Júl 1, 2026 /

Furcsa (nekem) biztosíték

Sziasztok!
Hétköznapi 3cm-es nagy biztosíték, benne kb. 1cm-es valami fekete tömb, rugóval feszítve. Azt hittem, már mindent láttam, mi ez? (örökség, 1db). Okosak azt mondták, hogy PTC van benne. Mivel ti okosabbak vagytok, ezért fordulok a Nagyközönséghez. (holtig tanul az ember)
(#) kokozo válasza mraulajos hozzászólására (») Júl 1, 2026 / 1

(#) Gafly válasza wbt hozzászólására (») Júl 2, 2026 /

Megosztott képek alapján, jó az oda.
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Júl 2, 2026 /

Számításaim alapján 13 mA-nál kevesebb lehet az áram. 600 kOhm soros ellenállás 8 kV-nál kisebb feszültségnél. Bírni fogja, legfeljebb kettőt párhuzamosan kötök. 14,5 mA egyutas egyenirányításánál, ~7,25 mA átfolyó áramnál. kb. 15 - 15,5 V esik rajta. Lehetne pontosabban is mérni, de most erre futotta.
(#) Peter65 válasza erbe hozzászólására (») Júl 5, 2026 /

Szia!
Nem tudom pontosan mit építesz, de ez nem egy ökör ára, és tudhatod a pontos specifikációját.
(#) erbe válasza Peter65 hozzászólására (») Júl 5, 2026 /

Nem építek, javítok, mint írtam. Az eredeti dióda RP1H, 2000V 100 mA. Csak akkor szoktam venni dolgokat, ha éppen nincs a fiókban megfelelő.
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Júl 7, 2026 /

Itt a javított szerkezet. A vezérlő gomb nyomására "zenél" a szikraköz.
(#) Rosszmáj válasza erbe hozzászólására (») Júl 7, 2026 /

Zene A Boci, boci tarkából a 2. és 4. hang már megvan. Kb.
(#) kokozo hozzászólása Júl 8, 2026 /

tchibo 625535

Sziasztok! tchibo 625535 tejhabosítóban ez a felételezhetően ntc milyen típusú lehet? Egyik képen a szenzor, másikon a vezérlő panel. szenzor egyik lába gnd másik meg az 56k ellenállással sorba tápon. Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) mnyugger hozzászólása Vas, 11:09 /

Smd mi ez?

Mi lehet ez?
(#) img válasza mnyugger hozzászólására (») Vas, 12:19 / 1

(#) mnyugger válasza img hozzászólására (») Vas, 13:34 / 1

Köszönöm szépen!
(#) Horvath65 hozzászólása Csü, 5:54 /

Hőkapcsoló beazonosítás

Üdvözlöm a csapatot! Csatolt képeken egy hőkapcsóló látszik. Rákerestem, de nem világos előtem, hogy a tipus szám az mit takar:III-08 T200 10A 250V. Erre keresve csak villanytűzhely hőkapcsolókat találok több hőfokkal. Elvileg a "T200"-nak kellene jelőlni a hőfokot(?) Igen angy áramokat kell figyelnie max:1500A! Kérem segítsetek eligazodni milyet rendeljek.
(#) uniman válasza Horvath65 hozzászólására (») Csü, 8:41 / 1

Azért illő lett volna leírni, hogy "micsodán" működik ez a klixon. Sejthető, hogy egyenirányító hídon lehet...
Azon a vékony dróton 1500A !?
A neten láthattad, hogy a T200 (meg a T300) jelzésű hőkapcsolók más hőmérsékletre is léteznek.
Mintha "rémlene" hogy a "T" az anyagára vonatkozna...
A hozzászólás módosítva: Csü, 8:42
(#) mraulajos hozzászólása Csü, 12:23 /

Alkatrész jelölés

Hali! A képen látható alonykapcsoló külső érzékelőjén, mi az a kis fekete dióda kinézetű valami? Számomra ismeretlen a jelölése.
(#) Gafly válasza mraulajos hozzászólására (») Csü, 13:42 /

Szerintem védő(zener?)dióda.
Fordított polaritás és túlfeszültség ellen véd.
(#) mraulajos válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 14:02 /

Első kép: B1; B2 pontokra kell bekötni. Ott nincs polaritás helyesség.
(#) Gafly válasza mraulajos hozzászólására (») Csü, 14:22 /

Nem érv, mert van bipoláris TVS is.
(#) Suba53 válasza mraulajos hozzászólására (») Csü, 14:32 /

Ha már így szétkaptad, megnézhetnéd az elektronikáját is.
De nagyon gyanús, hogy valóban védelem, mert 100m vezetékhosszat enged meg a fényérzékelő és a modul között. Azon a hosszon meg összeszedhet veszélyes méretű impulzusokat is akár.
(#) mraulajos válasza Suba53 hozzászólására (») Csü, 14:44 /

Persze, át kell pásztázni. De ez volt az első kiinduló pont, és a fotóellenállás hibás. Egyenlőre ezt cserélem, aztán próba.
(#) mraulajos válasza Suba53 hozzászólására (») Csü, 14:50 /

Tisztelettel érdeklődöm, hogy ezek a számok mit takarnak? Érték, vagy méret?
(#) Gafly válasza mraulajos hozzászólására (») Csü, 14:59 /

Adatlap szerint, megvilágítva mekkora az ellenállása.
(#) mraulajos válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 15:02 /

Köszönöm!
(#) Horvath65 válasza uniman hozzászólására (») Csü, 17:12 /

Mint a második képen látszik, a hütőbordán van elhelyezve. A klixon megszakit egy relét ami tiltja a kimenetet. A hiba az volt, hogy a klixon kivezetése szegecselve van felrögzitve, amit ideiglenesen forrasztással oldottam meg. De a klixon beazonosításánál elakadtam. Nem tudom mit jelent a T200! Rá kerestem a googliban és több félét ad ki pl: T300>250°C, T200-asra belepréselve 115°C. Össze vagyok kavarodva. Lehtséges egy diódahídnál 200°C-os hő, szerintem ott minden dióda megsülne. De az indesit sütője is 115°C-os. Még azt is sokkalom. Amikor működésköben (250-405A között működik akkor a borda felülete nem éri el a 40°C-t! (van egy beépitett hüttő ventilátor ami álandóan megy). Ez a készülék egy galvanizálót működtet.
(#) Bakman válasza Horvath65 hozzászólására (») Csü, 18:18 / 1

Hasonlót találtam, 90 °C-os (lásd melléklet). Én raknék oda egy 80 °C-os hőkapcsolót, azzal nem lehet nagyon mellélőni.
(#) Horvath65 válasza Bakman hozzászólására (») Csü, 18:59 /

Köszönöm. Valami hasonlóra gondoltam, de ezt nem dobta fel a googli. Nem lehet a tipusából ki silabizálni a hőfokot és a poziciót. A 90 fok szerinted sok?
(#) Bakman válasza Horvath65 hozzászólására (») Csü, 19:08 / 1

Azt írtad, 400 A környékén is 40 °C-os a borda, köszönhetően a ventilátornak. Nagy, nyári melegre is gondolni kell, illetve akkor ellenőrizni a borda hőmérsékletét.

Jó lehet a 90 °C is, az ilyen kapcsolók egyébként sem a precíziós eszközök közé tartoznak.
(#) Horvath65 válasza Bakman hozzászólására (») Csü, 19:40 /

A múltkori nagy melegben mértem 35°C+. Érdekesség a jelenség, hogy random kikapcsol csak 35°C külső hőmérsékletnél jelentkezett. Már a műszak végefelé(három kanyar egy műszak, az utolsónál jelentkezet, de amikor a 40°C körüli melegek voltak akkor a második kanyarnál is be-be vilogott a vészlámpa. ) Mikor átmozgattam a vezetéket a kkor vettem észre, hogy mozgatásra vissza kapcsol. De hétfőn kiderül, mert most szabadságon van a kezelője.
De még mindig nem tudom mire cserélhetem, a googliban amit találtam ezen a típus számon az mind 115°C-os és ez bele is van nyomtatva a fémlapba, ezen semmi csak típus szám éa a tehelhetőség 10A 250V
(#) Bakman válasza Horvath65 hozzászólására (») Csü, 19:46 / 1

Ha nagy melegben 35 - 40 °C-os a borda, akkor a 80 °C-osnak jónak kell lennie. Ha zárlat van, szinte mindegy, hogy van-e rajta hőkapcsoló vagy nincs, mire átmelegszik, már rég mindegy. Ha romlik a hűtés (pl. megáll a ventilátor. eltakarják a szellőzőnyílást), akkor a 80 °C még biztonságos hőmérséklet, ennyit a félvezetőknek el kell viselniük.
Következő: »»   1211 / 1212
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem