Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   267 / 267
(#) uniman hozzászólása Júl 23, 2026 /

GVH kompenzáció /temu

Talán más temus vásárló is észrevette, hogy kapott értesítés a 2000 Ft-os "kompenzációról"...ahogy én is. Bővebben: Link
PayPal-ra akartam küldetni, de a "PayoutEU"-nál megálltam. Ezzel eddig nem volt dolgom, nem ismerem micsoda ez a payouteu...
Talán bankszámlára küldetni egyszerűbb: bank/tulajdonos név meg IBAN-szám kell csak hozzá...
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2026
(#) klimás56 válasza uniman hozzászólására (») Júl 23, 2026 /

Igen , minap én is kaptam levelet. Én az IBAN számot adtam meg. Egyenlőre még nem érkezett meg a pénz.
(#) uniman válasza klimás56 hozzászólására (») Júl 24, 2026 /

"...az adatok sikeres beküldésétől számított 30 munkanapon belül" küldik.
(#) Ódenka válasza uniman hozzászólására (») Júl 24, 2026 /

Ma délelőtt jött a banki igazolás, megjött. Micsoda unikum, valakik, akik tartják a szavukat?!
(#) bandika hozzászólása Júl 24, 2026 /

tapasztalat alkatrész minőséggel kapcsolatban

Jobb híján ide írom: mi a tapasztalat TME által forgalmazott félvezetőkkel? Tuti eredeti? Kényes MOSFET
a tárgy. (mármint az alkalmazás) Sajnos hivatalos csatornákon is tűnnek fel hamis példányok...
(#) Josi777 válasza bandika hozzászólására (») Júl 24, 2026 /

Nekem mindig kifogástalan minőségű alkatrészt küldtek, soha semmilyen panaszom nem volt még. Több év alatt kb. 30 rendelés. És nagyon becsomagolják
(#) bandika válasza Josi777 hozzászólására (») Júl 24, 2026 /

Köszönöm a válaszod. Én is sokat (ennél jóval többet) rendelek tőlük, de félvezetőket eddig inkább máshonnan (nyugatabbról) még ha drágább is valamennyivel, illetve legtöbbször a TME nem is tartotta.
Kondiknál (Nichicon elko) tapasztaltam, hogy sokszor az alsó tűrésbe is alig férnek be, míg pl. Mouser névleges értékhez közelieket ad.
(#) petya0 válasza uniman hozzászólására (») Júl 25, 2026 /

Én is kaptam értesítést a Temutól,meg is igényeltem a visszatérítést.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2026
(#) uniman válasza erbe hozzászólására (») Júl 28, 2026 / 1

"Szárazföldi"...az hajó nem lehet. Az én szárazföldi küldeményem most 10 nap alatt jutott a kínai gansu tartományba. Talán a tibeti serpák cipelték oda a hátukon...?
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2026
(#) proba hozzászólása Júl 28, 2026 /

Vám ésszerűsítés

Valaki próbálta már úgy ésszerűsíteni a vámot (3eur) hogy azonos tarifaszámú, de nem azonos alkatrészt rendelt? Azt néztem a félvezetőkre 5-6 kategória van, az egy csoportba ( pl nagy telj tranzisztor, kapcsolóüzemű táp ic...) tartozókat elvileg lehetne egy "birsággal" rendelni, akár több félét is.
(#) erbe válasza uniman hozzászólására (») Júl 28, 2026 /

Csak azért említettem a hajót, mert az nem repülő. Azon is jött már többször. "Ferihegy Airport".
(#) vrbr válasza proba hozzászólására (») Júl 29, 2026 /

(#) proba válasza vrbr hozzászólására (») Júl 29, 2026 /

Hát ez szerint tételenként is kell fizetni, mindegy milyen számú. Ezek szerint a biztos az, hogy 1200Ft al drágább minden....
(#) bbb válasza proba hozzászólására (») Júl 29, 2026 /

Az összeg egyébként 3€ + 27% ÁFA, azaz 3,81€...
(#) vrbr válasza proba hozzászólására (») Júl 29, 2026 /

Azonos vámtarifaszámú áruk egy tételként vámolhatók:
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2026

002.jpeg

(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Júl 30, 2026 /

Végül a paypalra kértem...3 nap múlva meg is jött.
(#) proba válasza vrbr hozzászólására (») Júl 30, 2026 /

Azt ki garantálja, hogy egy boltban, illetve eltérő boltok esetén is egy sorba keverednek e az alkatrészek a vám papirokon.
(#) tufatofu válasza proba hozzászólására (») Aug 1, 2026 / 1

Senki! Amint a mellékelt fotón látod, próbaként EGY üzletből raktam a kosárba 3db terméket, és mindhárom "Choice" szállítás. A termékek ára összesen 4740ft amiben benne az áfa is. A sarc pedig minden darabra vonatkozik, ami összesen 4157ft. Így ki kell fizetned ezért a 3db termékért potom 8898ft-ot, hogy megkapd. Természetesen a "Checkout" gomb megnyomásáig ezt nem látod, és addig vidámság van. Magyarán a kínai kifizetteti minden termékre a sarcot külön.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2026
(#) uniman válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 1, 2026 /

Akkor nem tőlük kell megvenni! Probád alapján: (hestore/modulshopban kb. ilyen áron megvásárolhatók ugyanezek!). Max. a posta egy kis plusz pénz...
(#) tufatofu válasza uniman hozzászólására (») Aug 1, 2026 /

Nem is tőlük vásárolok, csupán illusztráltam proba úr kérdése kapcsán.
(#) uniman válasza uniman hozzászólására (») Aug 2, 2026 /

Haladnak... már közeledik.

kazahstan.jpg

(#) proba válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 2, 2026 /

Ezt láttam már én is. A kérdés az, ha rendelek három különböző, de egy vámtarifa számú tranzisztort, a vám egy részét vissza adják-e. Az Ali szerintem biztosra megy. Mindenre is beszedi a vámot, azt ha nem jött be, majd visszaadja valaki.
(#) tufatofu válasza proba hozzászólására (») Aug 3, 2026 /

Ha ezt láttat már, akkor a többit is láttad biztos. Semmit nem kapsz vissza, ha már fizettél, kivéve, ha itthon ismét beszedik tőled. A miértekkel nem akarok terhelni senkit, de van oka.
(#) proba válasza tufatofu hozzászólására (») Aug 3, 2026 /

Most "rendeltem" három tételt."fizetésnél" ez fogadott:

ali.jpg

Következő: »»   267 / 267
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem