Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kontaszet doboz átépítése

Témaindító: polpol, idő: Júl 29, 2026
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) polpol hozzászólása Júl 29, 2026 /

Egy adott Kontaszet műszerdobozt kellene átépítenem. Hogy az összeszerelő csavarokhoz hozzáférjek, el kellene távolítanom a képen látható ké színű lemezcsíkokat.
Egyenlőre megmozdíthatatlannak tűnnek.
Van valakinek gyakorlati tapasztalata, ötlete, hogy tudnám sérülés nélkül kihúzni őket?
Előre ie köszönöm a segítséget.
(#) Suba53 válasza polpol hozzászólására (») Júl 30, 2026 /

Nagyon homályos a kép, nem látszik, hogy a kék lemez horonyban fut-e, vagy ragasztva van.
(#) Gafly válasza Suba53 hozzászólására (») Júl 30, 2026 /

Második kép alapján én sajtolt/ragasztottra tippelnék, de mindenképpen szívás...
(#) exabit válasza polpol hozzászólására (») Júl 30, 2026 /

Emlékeim szerint ragasztva van és megfelelő erő alkalmazásával leszedhető. Vékony a lemez és nem marad egyenes mire leszeded, de mivel úgyis csak dísznek van, nem muszáj visszarakni.
(#) mikrodigit válasza Gafly hozzászólására (») Júl 30, 2026 /

Én úgy emlékszem, hogy sajtolva van és megfelelő erővel kiszedhető, de elgörbül. Ki lehet egyengetni és a helyére vissza is lehet ütögetni, bár lehet, hogy nem lesz olyan szép, mint eredetileg.
(#) bbb válasza polpol hozzászólására (») Júl 30, 2026 /

Véletlenül ilyen doboz került hozzám múltkor. Az oldalsó csík ragasztva van bele, a nagyobbik viszont simán kicsúszik.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2026
(#) polpol válasza bbb hozzászólására (») Aug 1, 2026 /

Köszönöm a sok választ!

Hát erre nem számítottam!
Csak azt nem értem mi szükség van rá? Ki nem tud esni belőle, akkor meg minek ragasztani?
Csak egy céljuk lehetett, hogy a csavarokhoz ne lehessen hozzáférni. Sikerült nekik.
Megpróbálok egy keményfa idomot fabrikálni és kiütni vele.
(#) Skori válasza polpol hozzászólására (») Aug 1, 2026 /

Megpróbálnám lehűteni (mélyhűtőben) és utána átkocogtatni, némelyik ragasztás elenged ilyenkor. Ill. ugyanez melegítve is megpróbálható, pl. óvatosan hőlégfújóval.
(#) polpol válasza Skori hozzászólására (») Aug 3, 2026 /

Sajna mélyhűtőbe nem fér be, hőlégfuvóra én is gondoltam, de azt a kék műanyag festés biztos nem éli túl
(#) zolika60 válasza polpol hozzászólására (») Aug 3, 2026 /

Mi lenne, ha nem szednéd ki, csak a csavarral szemben megfúrnád, hogy beférjen a szerszám, aztán összerakás után egy műanyag dugóval elfednéd a lyukat? Valami ilyesmi.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2026
(#) bbb válasza polpol hozzászólására (») Aug 3, 2026 /

Nem olyan durva az a ragasztó, elég könnyen megindult a lemez azon a dobozon, ami nekem van. A legegyszerűbb "feszegetős" módszer egy vékony acéldrót, amit a doboz és a lemez között végighúzol, ahogy a kocsik ragasztott szélvédőjét is szokták kiszedni. Visszarakáskor meg mehet mondjuk kétoldalassal.
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Aug 3, 2026 /

Még egy dolog Skori felvetésével kapcsolatban - a hőlégfúvót nem muszály ám addig fúvatni, míg a festéket is lekapja, csak az alulemezt kell megmelegíteni, amit a ragasztó fog, hogy lágyuljon a ragasztó. Erre a célra a hajszárító is elég, ha félsz a megégetéstől. Egyetlen szépséghiba, hogy az alu úgy elviszi a hőt, mint a csuda, ezért sokáig lehet melengetni... Cserébe most, amikor ilyen szárazság van és dög meleg, ha a napra kiteszed, akkor az egész átmelegszik annyira, hogy a lokálisan közölt hőmennyiség elég legyen. Leesni nem fog, de lágyul, s utána akár a drótos megoldással, akár vékony acéllappal ki lehet feszíteni anélkül, hogy elvetemedne.
(#) Gafly válasza polpol hozzászólására (») Aug 3, 2026 / 1

Az a kék nem festék.
(#) bbb válasza Gafly hozzászólására (») Aug 3, 2026 /

Most nincs kéznél, de akkor mi? Fólia?
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Aug 3, 2026 /

Abból is a vastagabb.
(#) polpol válasza bbb hozzászólására (») Aug 5, 2026 / 2

De kuka voltam!
Nem néztem meg figyelmesen. Azt hittem horonyban van.
Most már értem miért kellett ragasztani. Simán befekszik a profilba.
Simán kijön alulról feszítve, megtámasztva.
Elkerülhetetlenül meggörbül, de majd valahogy kiegyenesítem.
Még egyszer köszönöm a sok tanácsot!

Sikeres ténykedést!

Jóska
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem