Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LiFePO4 (vasfoszfát) akkumulátorok és BMS-ek nagy energiatárolókhoz
Témaindító: klausz18, idő: Júl 30, 2026
Témakörök:
Sziasztok!
Meglepetésemre még nincs ezzel kapcsolatos téma itt (csak gyűjtő lítium töltős), és mivel a LiFePO4-ek sok tekintetben eltérőek a hagyományos LiIon-ok BMS-eitől, így úgy gondolom egy erre vonatkozó téma hasznos lehet. Főleg, mivel LiFePO4 akkumulátorok kapacitás mérése, töltöttség mérése sem feszültség alapon történik mint a LiIon / LiPo-k esetében, hanem Coulomb counterrel, ezért végképp nem egy azon témakör nem vegyítendő. Első kérdésemben ajánlásokat szeretnék kérni, 4 db 8S1P 100Ah 24V (25.6V) LiFePO4 akkumulátor pakkot kell összeraknom, illetve cserélni a gyári nem smart BMS-t olyanra amivel CAN/RS485-ön (nem bluetooth-on!) tudom követni a cellák állapotát. Sok ilyen BMS-t találtam alin, de olyan CAN/RS485 interfésszel rendelkező BMS (pl. JK BMS) ajánlásokra lennék kíváncsi ami kifejezetten vasfoszfáthoz van, és alkalmas egy 25.6V 100Ah (2560Wh) akkupakkhoz 8S1P konfigurációhoz. Van esetleg bevált típusotok? Köszönöm!
Modikat megkérem majd ennek a topiknak az átnevezésére, mert sajnos az a topik amit ajánlottál ilyen mikromobilitási akkus topik (a téma bicikli akkuval indul), az teljesen más téma mint az otthoni energiatárolós több kWh-s LiFePO4-ek, teljesen más a két ökoszisztéma, mert a kapacitások között hatalmas különbségek vannak, áramokban teljesen különböznek.
Modik talán ki tudják egészíteni amit kihagytam, ezt a topikot címében valami energiatárolósra, vagy akku bankos nem tudom mire. Mert ezt valóban kihagytam a címből elnézést. Sajnos 10-20kWh-ra való akku téma teljesen más műszaki és biztonsági megoldású mint a pár száz - max ezer Wh-s rollerek meg biciklik. Nem voltam elég pontos.
A topik címét javítottuk a kérés szerint.
Részünkről nem probléma, ha a korábban ajánlott régi 1 oldalas téma valóban megmarad a néhány száz wattóra körüli kisebb eszközöknek, ahogyan az nyílt erdetileg 2011-ben, ez pedig a nagy kapacitású energiatárolással összefüggő kérdéseket tartalmazza ezen akkumulátor típushoz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |