Fórum témák
» Több friss téma |
Csináltam néhány mérést. Trióda anódban J FET, vagy tranyós áramgenerátor kiválasztható.
A J FET mérések szerint jobb...
Zoli, remélem nem veszed ellenségeskedésnek, de meg kérdezném, hogy szellőzik az új készüléked, mondjuk 2-3 órás üzem után a mostani melegben? Vagy csak este szoktátok hallgatni?
Dehogy.., nem fog megfoni, nagy a borda! 5 ora pribauzem bizonyitja.
Fejhallgatoval nem is tudnek 1/2 oranal tovabb zenet hallgatni! A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2026
Apróságok
Megmondom őszintén a nagy melegben túlélésre játszom (75), nem a barkácsolás van szem előtt. H2, a munkák elején a vége kilátástalanul messzinek látszik. Minden esetre, ha hallani akarom, akkor be kell fejezni valahogy. Megérkeztek az előfok pufferkiegészítői (Jantzen). Egy-két szó az építési terv szempontjairól. A H2 a H1 előfoka és tunerman fórumtársunk „csőhangú FET-jének” házassága. Tóth Béla fórumtársunk volt segítségemre, rendezte nekem e párost összeadhatóvá. Kivitelezési oldalról nézve, mondhatnám, ami bevált érdemes használni. Így a H1 fűtőáramköre lesz a H2 előfokának tápja. Adódik, hogy az előfoknak önálló földcsillagpont kialakítása lesz a pufferje negatív pontjáról. Ez oldalanként, 1mm tömör ezüstözött vezeték a hűtőbordára 1mm tömör ezüstözött vezeték a stab referenciájának 1,2mm tömör ezüstözött vezeték az előfok földcsillagpontjára 1,2mm tömör ezüstözött vezeték a cső fűtésének Az előfok pufferjénél szempont volt a 22µF mérete, így ez esetben fólia helyett Vishay elektrolit kondenzátorra esett a választásom. Az előfok tervezet pufferállománya oldalanként: 22.000µF Vishay 2.200µF Vishay 220µF Vishay 22µF Vishay 2,2µF Jantzen Cross Cap 0,22µF Jantzen Cross Cap 22nF stiroflex 2,2nF stiroflex A H2 bal és jobb oldali stabilizátorai lassan elkészülnek, bár végső összeszerelésük a hátfalon lesz a H1 szerint.
Bocs, de csak szőrszál hasogatás.
A doboz tetején 30-600, a kimenetnél meg 32-600. Biztosan nincs semmi jelentősége, de egy ilyen gondosan kialakított dobozon ez zavarja az összhangot. Amúgy szép munka.
Jó megfigyelés. Nekem szoktak az ilyen apróságok szemet szúrni, de ezt nem vettem észre.
Köszönöm, igazad van!
Nem tudom hosszabb távon fejhallgatóval hallgatni a zenét, ez az én beidegződésem. Fiam megkedvelte, ezért próbálkozom ismét..., kezdődött csövessel, hibrid, most teljes félvezetős megoldást építek neki próbára. Kapott egy AKG K240 fejhallgatót, eddig SHURE (32 imp.) használt. Csövessel, hibriddel is jól teljesített, AKG-t (600R) halknak érezte, ezért készítek egy totál félvezetőst is, próbára, hátha.. Remélem ez nem minőségi sorrend is lesz negatív irányba.. A hozzászólás módosítva: Vas, 13:42
A fiad a tesztelő?
![]() Biztosan sokkal jobb hallása van, mint nekünk vénségeknek. Ha meg szereti is a tiszta hangzást, a jó zenét, akkor neki meg ideális apja van.
Az egymás fényezése magánügy. De az olvasó megtévesztését nem nevezném annak.
Idézet: „Biztosan sokkal jobb hallása van, mint nekünk vénségeknek.” Ez rögtön két sebből vérzik. A hallás, mint más tulajdonság is, egyéni dolog. Így általánosítani nem lehet, mert félrevezető. A másik, ha mellőzöm a hozzá nem értést, a zenei hallás nem magában a fülünk képessége, hanem az agyunk jelanalizáló "tudománya" is egyben. És minél idősebb valaki, annál kikupáltabb lehet ebben. Ez persze nem azt jelenti, hogy valakinek nem tetszhet valami fiatalabb korban, de ezt magában nem lehet általánosítani úgy, ahogy Te méltóztattál ezt megtenni!
Tesztelő is valóban, hallása is jobb mint nekünk. Kamaszkora óta zenekedvelő, sok tekintetben megegyezik az ízlésünk. Egy régebbi fotó, már sokat változott..
A hozzászólás módosítva: 13:27
Töprengtem miért tetszik a szememnek ez a zenesarok. Aztán rájöttem, a zenéről szól az egész. Sehol egy fejhallgató, ami szerintem alkalmatlan a zeneélvezetre, inkább tesztelő eszköznek tudom elképzelni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |