Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem a cso alacsony tapfeszultsege korlatozza a minoseget!
600R fejhallgatohoz szukseges eff feszt nem kepes leadni. Felvezetos reszenek kb elegendo a 24-28V DC, csonek ez keves, nem vezerelheto igazan ki torzitasa megno, merve is jol kimutathato! A hozzászólás módosítva: Vas, 21:26
Idézet: „Lenyeg melyik tetszik jobban a felhasznalojanak!” Ezt tartom én is alapvetőnek. Tulajdonképp minden innen indul. Én fenntartom,hogy nincs két egyforma hangú füles, még akkor sem, ha a nevük ugyanaz, de máshol készültek. És itt említhetném az AKG 701-em, vagy akár a HD 650-em, ami már nem német, hanem Ír, és amire emlékszem, most már Romániában készül. Ezt azért írtam, hogy mindent ne varjunk egy erősítő számlájára. Nem szívesen jönnék audiofil elméletekkel... Azonban tapasztalataim szerint a HD 650 jobban kijön a Canamp 2x12V-os tranzisztoros A osztályújával. Azt nem tudom a sorsom megengedi e, hogy hallhassam Béla 2x24V-ra áttervezett verziójával, amihez már jó ideje Angliából megvettem a végtranyókat. Majd kiderül, ha... Szoktam mondani, nem szerencsés építési hiányosságokat adott kapcsolásra kenni, mint hibát, gyengeséget. Mint írtam a H2 nem a cső probléma miatt készül, hanem a végfok, és a visszacsatolási lehetőségek miatt. Nekem a H1-el semmi bajom különben, pedig féltem a kicsatoló kondik miatt. Idézet: „Hibrid verszegeny nincs igazan ereje , dinamikaja egyetlen fulessel sem ami a birtokunkban van!” A füleshez nem tudok hozzászólni, viszont a tapasztalataim szerint a dinamikai adottságok nagyrészt a tápok hiányosságában keresendő. Én a H1 esetében nem hallok dinamikai problémát. Meg tud ijeszteni, ha a felvétel akarja. Azonban ehhez jön az általános hangzáskarakter. A H1-ben nincs átfogó visszacsatolás, így részben kiszolgáltatottja a mai furcsa műsorhordozó elképzeléseknek. Véleményem szerint fölösleges a veszett nagy hangerő, dinamika, mivel nem nevezném természetes hangzásnak, csak brahinak. Áldja vigye, kinek-kinek. Véleményem szerint a békés zenehallgatáshoz jól jön egy cső legalább elől. A vitázást az ECC82 járatási feszültségéről, azért ne tartom reálisnak, mert ahány építés, annyi hangzás. Szerintem, mint minden általában, ha valaki odaadóan csinál valamit, meghálálja a dolog magát. Én azért építek paneltől elszigetelten, mert kaptam egy infót, hogy a kisáramú dolgoknak jót tesz, ha nem a panelre szerelik. Nos szerintem a csövek is idesorolhatók. Aztán meg a sztereótér más ám duál monóban, azaz sem a cső, sem a végfok nem közös tápon van. Persze akinek ez nem tárgy, aszerint ez csak valami hóbort.
Lemaradt, nekem csak 300 ohmos fülesem van.
.
Idézet: „A vitázást az ECC82 járatási feszültségéről, azért ne tartom reálisnak, mert ahány építés, annyi hangzá” Ez nem lehet vita, muszaki parameter! ECC82 alacsony tapfeszultsegrol nem tud kis torzitasu meghajtofeszultseget eloallitani, ezt a problemajat gyonyokre szerelt extra minosegu alkatreszek hasznalataval sem tudod megszuntetni! Keszits nehany merest, el fogsz szomorodni a latvanytol. 1V eff. bemeneti feszultsegre nezd meg mekkora jelszintet kapsz megfelelo jelalak melett, kis tapfeszrol taplalva! Minimum 60V DC fesz kell, hogy elfogadhato minoseget produkaljon ez is csak kisebb kiveheto kimeneti szint esetere igaz. Tudod, hogy elektroncsoveket kedvelem, szivesen hasznalom, de csak megfelelo munkapontban elvezheto elonyuk.
Akkor kezdhetsz szamolni, adott a 300R terheles! Mekkora meghajto feszultseg szukseges ahhoz, hogy kb. 100mW max kiveheto teljesitmenyt produkaljon alacsony torzitas mellett
A hozzászólás módosítva: Hé, 16:57
Ezt aligha fogja Elek kiszámolni, mert őt az elmélet nem érdekli, csak az építés módja. (300 R-nál 5,48 V, és közben 18 mA áram folyik. Ha az impedancia 30R, akkor csak 1,73 V, és kel hozzá 58 mA áram)
A hozzászólás módosítva: Hé, 19:29
Lenyeget jol osszefoglaltad..
Ez 12V tapfeszrol nem fog osszejonni ECC82, de mas csovel sem. Vagyis lesz ekkora kiveheto feszultseg, sajnos magasabb torzitassal. Kisebb hangero eseten jobb lehet, de a dinamikus kivezerelhetosege nem lesz az igazi.. A hozzászólás módosítva: Hé, 19:41
|
Bejelentkezés
Hirdetés |