Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Quad 606, 707 és 909-es erősítő tapasztalatok és hibák
Témaindító: soos csaba, idő: Okt 25, 2012
Témakörök:
Írtam nekik több, mint egy hete, 5db. toroid trafó elkészítési ára iránt érdeklődve. Az oldalukon leírt paramétereket megadva, de semmi válasz.
Amúgy elcsábultam a B5 erősítő felé. A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2026
40872 beszerzése, helyettesítéseSziasztok megint.Elkezdtem összeírni az alkatrészeket, és 40872 tranzisztort nem találok (egyenlőre hazai beszerzést próbálok). Kérdezném az építőket, mivel helyettesíthetem, vagy hol lehet beszerezni. Valami különlegeset tud, vagy simán helyettesíthető? A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2026
Sajnos már nem tudtam módosítani, így másik hozzászólásban kérdezek újra. Az MJ15003-at látom két boltban ezer forint körül. Egy másik boltban viszont 4600 ft. Az olcsóbbnál a gyártóra csak annyit írtak, hogy egyéb gyártó. Felmerült bennem, hogy az olcsó esetleg egy kínai utánzat, ami lehet, nem lesz olyan jó, ezzel kapcsolatban vannak tapasztalatok? Nagyon nem mindegy, mert 12 db. kell a két oldalhoz összesen.
Kényelmesebb ezzel építkezni: https://www.hestore.hu/search.php?filters=&q=MJL21194
De sokkal olcsóbban akár ez is jó lehet: https://www.hestore.hu/prod_10026440.html
A Mouser-nél lényegesen olcsóbban megkapsz mindent, ráadásul garantáltan eredeti. A mausel.eu-n keresztül le tudod bonyolítani. A mouser.com weboldalon bepakolod a kosárba a termékeket, a kosarat lemented pl excel-be, ezt elküldöd a mausel.eu-nak. Netto árak vannak, de csak a magyar 27%-os áfa jön rá.
Ha jól emlékszem 30e Ft felett nincs szállítási költség. Ha felhívod a weboldalukon levő számot, egy kedves, segítőkész hölgy minden kérdésre ad felvilágosítást. Én tavaly kb. egy hét alatt megkaptam a csomagot.
Ezt a beszerzési forrást köszönöm. Akkor bár nem mondtátok ki, de úgy vélem a feltűnően olcsó MJ tranyó minősége kérdéses. A Mousernél már elfogadható áron adják, legalábbis a 4600Ft-hoz képest (2700 Ft), ahogy néztem. Ugyanakkor Alkotó által ajánlott MJL21194 is jó lehet, azt egyszerűbb lenne a bordához rögzíteni.
Az is felmerült bennem, hogy mivel lakásban fogom használni, és hangerőt tekintve alacsony az ingerküszöböm, nem lesz nagyon hajtva, talán nem is kellene 3x2 tranyó a végére, mint ahogy korábban még a 405-ös idejében csak két végfok tranyó volt összesen. Lehet nekem is elég lenne max. 2x2, vagyis 4 tranzisztor végfokonként. Újra megkérdezem: a 40872 tranzisztor spéci dolgot tud hangtechnikában, vagy helyettesíthetem bármely hasonló paraméterű tranzisztorral?
A 40872-re ettől miben vársz pontosabb választ?
Köszönöm, nem figyeltem, az lesz helyette.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |