Fórum témák
» Több friss téma |
Ja, úgy nem...azt hittem az ICSP-hez gondolkodsz feltétben
! NRF24 inicializálásSziasztok!Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet a gond? A rádiós (nRF24L01 modul nyák antennával 2.4GHz) modul nem működik. Figyelem szkóppal a MOSI, MISO jeleket. A MOSI jelek szépen kimennek, az első byte-ra a modul szépen válaszol 0x0E jellel, de a második byte-ra már 0x00 a válasza! És ez minden byte-párosnál így van. Ahol pedig egymás után 6 byte-t kell küldeni, ott az elsőre 0x0E a válasz és az összes többire 0x00. Így nem tudom a modult inicializálni, tehát nem is működik. Hol lehet a hiba? Ez a kódrészlet:
Amit még nem írtam le, hogy a rádió előtt közvetlenül van a tápon egy 100nF és egy 10µF kondi is. A kijelző és az érintés is ugyanezen a SPI kommunikáción megy és azok jól működnek. Kipróbáltam azt is, hogy ha az nrf-t használom, akkor először (bolondbiztosan) a TFT és az érintő CS vonalát 1-re állítom. De nem okozott változást.
Pic program problémaÜdv. Van egy Pic16F88- rá írt programom, de ha betőltöm a PICKIT2-be, akkor a következő képernyő jelenik meg. Mi lehet a probléma?
Szerintem ez "nem probléma", hanem feledékenység. Nem definiáltál valamit/semmit a config word-ben...
https://www.hestore.hu/prod_getfile.php?id=4737 129 oldal
Köszönöm a válaszod. Sajnos nem nagyon értek a programozáshoz, egy kész programot szeretnék feltölteni, a pikbe
Esetleg, ha átküldőm, a hex fáljt, tudnál segíteni?
A hex fájl-al nem nagyon van mit kezdeni, a forrásszövegbe kellene megnézni mi van/nincs beállítva a config-ban. Ez ugye hwfüggő is, pl órajel forrás/osztó...
Vagy atrágod magad a doksiban a config biteken, a pickitben a hex beolvasás után, kézzel beállítod a configword-öt. Vagy átmazsolázod honnan van a cuccos, mit ír a fejlesztő.... Akár az is előfordulhat, hogy megfelel a configbitek alapértéke, de ez nem jellemző...
Honnan van a kész programod? Ahonnan letöltötted, ott nem írnak semmit a konfig bitek beállításairól? Egyébként nem indult el a kész áramkör az így beégetett programmal? Ez csak egy figyelmeztetés, hogy a PIC alapértékeit írta be a programozó és nézd meg az neked megfelel-e. Ha elindult vele az áramkör, akkor nem kell foglalkozni a figyelmeztető üzenettel.
Nem ismeri fel a PICKit2 szoftver a programozótKedves hozzáértő kollégák!Segítségeteket kérem az alábbi probléma megoldásában. PICKit2 szofverrel programozok PIC-eket, az égető típusa PICKit3.5. Természetesen USB portra csatlakozik. Kb. 2-3 hónapja használtam utoljára, akkor rendben működött, semmi fennakadás nem volt. Ma ismét csatlakoztattam az ezközt a géphez, azonban a szoftver nem ismeri fel az égetőt. Azt írja, hogy nincs csatlakoztatva az eszköz. Azégetőn 2 LED világít, ahogy szokott, a Power és az Active, a csatlakoztatáskor (USB) a Status LED felvillan,ntehőt mindent ugyan úgy csinál, mint korábban. Ugyan ez a helyzet akkor is, ha van chip a programozó foglalatban, és akkor is, ha nincs. A szoftvert rendszergazdaként futtatom. Újdonság, hogy a szoftver indításakor a gép kiírja, hogy a program változtatást akar végrehajtani, ezt korábban nem csinálta. Tudnátok valami támpontot adni, hogy mi lehet a gond? Előre is köszönök minden segítséget.
Eszkozkezelőben mit látsz? Másik usb lyukba/kábellel próbáltad?
Az eszközkezelőben konkrét eszközként nem tudom, mit kellene látni. Másik USB porton, másik kábellel ugyan ez a helyzet, nem ismeri fel.
Eszközkezelőben usb csoportban vminek ott kéne lennie.
Ha van kérdő, felkiáltó jeles eszköz akkor driverét rakd újra vagy hagyd rà windózra és megkeresi frissíti. Ha tudod minek nevezte az oprencer a programozót , távolítsd el szoftveresen és fizikailag is majd ríbút után csatlakoztasd. Ekkor új usb eszközként telepítsd újra, win magàtól fogja vagy ha van drivered akkor azzal. Elképzelhető legutóbbi win frissítés kérdés nélkül felül csapta a programozó drivert.
Elvileg nem kell külön driver, HID eszközről van szó.
Felkiáltó-kérdőjeles eszköz nincs benne, ezt megnéztem. Én is win frissítésre gyanakszom. Köszönöm a segítséget, megkísérlem leszedni a szoftvert, és újratelepíteni, hátha.
Amikor kihúzod/bedugod usb-be, akkor a hangszóróban tilinkózni kéne, az eszközkezelőben pedig valami változást látni.
Milyen windózból próbálod?
Nem volt véletlenül megnyomva a gombja az USB csatlakoztatásakor?
USB view programmal meg lehet nézni, hogy a bootloader vagy a PICkit2 programja fut.
Elvileg nem volt megnyomva, hacsak nem lett zárlatos a gomb. A programot megnézem, köszönöm.
Bocsánat, kicsit "el voltam havazva" a napokban. Megnézem a tilinkózást,és a pontos win verziót, valamint az eszközkezelőt.
Nos, kipróbáltam. Bedugáskor tilinkózott, kihúzáskor nem. Az Eszközkezelőben semmi változást nem látni (ld. mellékletek). A win verzió Win10 Pro.
Bocs, én ezen a szoftveren nem igazodok el. Pontosan mit kell keresnem, és hol?
Ó, bakker! Ezt benéztem... Na, akkor holnap újra nekifutok.
Esetleg ezt a szoftvert is kipróbálhatod a microchip helyett...
https://github.com/jaka-fi/PICkitminus itt is irkálnak róla: https://protoncompiler.com/index.php/topic,1487.0.html most olvasom: requires .NET framework 2.0 , ez lehet kell az mchip verzióhoz is...
Én azt használom pickit 2-höz, mert a win10 gusztustalankodott az eredeti pickit2 szoftverrel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

!