Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ez lemaradt az előbbiből.
Ha már kísérletezgetsz glimm lámpákkal.... Orosz nyelvtudás előny ....
Na ezt a kapcsolást el is engedheted, ebből semmit nem lehet kihozni. Ránézésre Ai által összedobált valami mert kapcsolásnak nevezni elég bajos. A legjobb a jobb felső fekete négyszög három lábbal, na az pl bármi is lehet.
![]() Az EGS002 modulnak nézz utána abból lehet ekkora teljesítményre normális invertert csinálni. Komplett vezérlőpanel és van belőle 36V-os is. Ennyiből otthon se lehet kihozni semmi normálisat.
Köszi, letöltöttem átnézem.
Még nem adom fel az egyszerűségre törekvést,hiszen a fűtőszálnak nem kell színusz.Találtam egy kapcsolást amit át kellene számolni 36 voltra,ami nekem nem megy,ezért ide hoztam,hátha.
Ezt nem is fogod tudni átszámolni 36V-ra mert ha elolvasod a jobb oldali piros nyílnál a feliratot akkor láthatod hogy 240V DC-t alakít át AC-ra. Ehhez olyan akkupakk kell ami 240V-os.
Ahhoz hogy feszültséget tudj emelni ahhoz minimum egy tekercs de inkább transzformátor kell Először a DC-t AC-vá kell alakítani aztán már "transzformálható". A DC-DC konverterek is ezt csinálják ha nem trafóval akkor tekerccsel. Vannak más megoldások pl. feszültség sokszorozó kapcsolások azok viszont csak pár mA-rel terhelhetőek.
Mea Culpa! Tényleg fordítva néztem,mert valahol egy hasonló kapcsolást láttam,ami a 2tranyóval felváltva kapcsolta a végtranyókat,és arra volt kötve egy trafó.Amúgy van nekem trafóm,amiszünetmentesből lett mentve és 1500W ha igaz,tehát a 800W simán menne.Ha ezzel tudsz kezdeni valamit,az jó lenne. Találtam 2 újabb rajzot hátha a második működne a trafóval. Az elsőt anno még a trabiknál használtuk egy kis toroid ferrittel,és jól működött a 12voltos rádió a 6 voltos akkuval,ráadásul kikapcsolva nem fogyasztotta az akkut. Közben az jutott eszembe,hogy ha a 36 voltot 100-ra sikerülne felnyomni,már elég lenne ilyen átmeneti időkben.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 18:31
|
Bejelentkezés
Hirdetés |