Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ez lemaradt az előbbiből.
Ha már kísérletezgetsz glimm lámpákkal.... Orosz nyelvtudás előny ....
Na ezt a kapcsolást el is engedheted, ebből semmit nem lehet kihozni. Ránézésre Ai által összedobált valami mert kapcsolásnak nevezni elég bajos. A legjobb a jobb felső fekete négyszög három lábbal, na az pl bármi is lehet.
![]() Az EGS002 modulnak nézz utána abból lehet ekkora teljesítményre normális invertert csinálni. Komplett vezérlőpanel és van belőle 36V-os is. Ennyiből otthon se lehet kihozni semmi normálisat.
Köszi, letöltöttem átnézem.
Még nem adom fel az egyszerűségre törekvést,hiszen a fűtőszálnak nem kell színusz.Találtam egy kapcsolást amit át kellene számolni 36 voltra,ami nekem nem megy,ezért ide hoztam,hátha.
Ezt nem is fogod tudni átszámolni 36V-ra mert ha elolvasod a jobb oldali piros nyílnál a feliratot akkor láthatod hogy 240V DC-t alakít át AC-ra. Ehhez olyan akkupakk kell ami 240V-os.
Ahhoz hogy feszültséget tudj emelni ahhoz minimum egy tekercs de inkább transzformátor kell Először a DC-t AC-vá kell alakítani aztán már "transzformálható". A DC-DC konverterek is ezt csinálják ha nem trafóval akkor tekerccsel. Vannak más megoldások pl. feszültség sokszorozó kapcsolások azok viszont csak pár mA-rel terhelhetőek.
Mea Culpa! Tényleg fordítva néztem,mert valahol egy hasonló kapcsolást láttam,ami a 2tranyóval felváltva kapcsolta a végtranyókat,és arra volt kötve egy trafó.Amúgy van nekem trafóm,amiszünetmentesből lett mentve és 1500W ha igaz,tehát a 800W simán menne.Ha ezzel tudsz kezdeni valamit,az jó lenne. Találtam 2 újabb rajzot hátha a második működne a trafóval. Az elsőt anno még a trabiknál használtuk egy kis toroid ferrittel,és jól működött a 12voltos rádió a 6 voltos akkuval,ráadásul kikapcsolva nem fogyasztotta az akkut. Közben az jutott eszembe,hogy ha a 36 voltot 100-ra sikerülne felnyomni,már elég lenne ilyen átmeneti időkben.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 18:31
A szünetmentes trafója akár még jó is lehet, de tudni kéne hogy eredetileg hány voltos szünetmentesben volt és a tekercselésről is kéne több infó (hány tekercs van benne és azok hogy vannak egymással összekötve). Fotózd le, meg mérd ki a tekercseket.
A másik kapcsolás akár még működhet is (de a "tranyó komplexumot" nem néztem át tüzetesen, késő van már hozzá nekem), de az odaírt tranyókkal max. 700W körül tudhat de ott már brutális hűtőborda meg ventillátoros hűtés kell nekik (de utána kéne számolni hogy egyáltalán a keletkező hőteljesítményt elviseli e tranyó azt most nem néztem meg). |
Bejelentkezés
Hirdetés |