Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is! Idézet: Nagy baj, a mai napig haragudtunk is rád, nem ment az online aknakereső, lásd melléklet. Nem a védelem minőségétől, inkább a rendszergazdák paranoia szintjétől függ a dolog.„én el tudom engedni ezt” Ugyanakkor az új link átmegy a teszten, így elkerülted a szemmel verést.
Megadhatnál egy ilyen oldalt, hadd próbáljam ki, nem volt még soha vírusom ami magától belement volna a gépbe, akarok egyet...
Ne akard, nem vicces. Amelyikről tudok, azt szétszedték pár hónapja apró darabokra és elvileg befoltozták a rést, amin bement a támadó.
Mondjuk amíg (NISZ saját bevallás szerint) 2003-as Windows Server rendszer is van az államigazgatásban éles üzemben, addig bármi megtörténhet...
Amúgy kicsit vicces is a dolog, a védelmek komolyságát illetően. Ugyanis az oldal elérhető a https://skori.spacetechnology.net címen, és a https://skori.ftp.sh címen is. Próbáltam már olyan helyen az oldalt, ahol a govt.hu végződéssel biztonságos volt, de a spacetechnology.net vagy ftp.sh végződéssel meg nem biztonságos
, pedig mindegyik domén név ugyanarra az IP címre mutat (és mindegyikre van érvényes tanusítvány is). A hozzászólás módosítva: Szo, 19:42
Nem erről az oldalról van szó, hanem erről: https://skori.hu/aknakereso/aknakereso.html. Otthoni nettel nincs gond, céges hálózatból nem megy.
Hétfő referálok, mit szól hozzá a céges hálózat (profi paragépek).
Így nézett ki amikor nem ment?
Ha igen, akkor firefoxnál: about:config Majd a mezőbe beírod : javascript.enabled ezt átálítod true -ra. Nagy valószínűséggel most false van állítva. A hozzászólás módosítva: Szo, 20:33
Jól melléfogtam, azt hittem, hogy ugyanaz a kondi elülről és hátulról fényképezve. Elnézést kérek.
Én nem kezdek vitába a böngészővel sem , meg a virusölővel sem, nekem akkor biztonságos ha hiba nélkűl működik minden, minden rendszerem (OS) , böngészőm stb a legfrisebb és így van ez jól. Ezek akik ezeket a rendszert alkotják nem kezdők, és tudják, hogy mi miért van úgy ahogy van, ergó miért jelenik meg a hibaüzenet.
Idézet: És vajon sohasem tévednek, és sohasem hibáznak? „...Ezek akik ezeket a rendszert alkotják nem kezdők, és tudják, hogy mi miért van...” Kijön egy friss szoftver (mondjuk böngésző) aztán kiderül, hogy biztonsági rés van benne (de ez akkor is benne volt amikor kijött), ezért kijön egy friss szoftver (mondjuk böngésző) aztán kiderül, hogy biztonsági rés van benne (de ez akkor is benne volt amikor kijött), ezért ezért kijön egy friss szoftver (mondjuk böngésző) aztán kiderül, hogy biztonsági rés van benne (de ez akkor is benne volt amikor kijött), ezért kijön egy friss szoftver (mondjuk böngésző) aztán kiderül, hogy biztonsági rés van benne (de ez akkor is benne volt amikor kijött),..... ∞ A hozzászólás módosítva: 11:40
Ez ilyen...
A szoftverek olyan bonyolultak ma már, hogy törvényszerűen van hiba a sok százezer (millió) sorban. Komoly szoftverfejlesztő cégek nem csak a tesztelésre tartanak fejlesztőcsapatokat, de a tesztelésre is csinálnak tesztelési tervet. De még így is marad hiba, ami majd a sok millió felhasználó közül valakinél jön elő. A bűnözők meg folyton keresik a réseket, a technika fejlődik, ma már simán kihasználnak olyan hibákat, amiket régen az akkori technikával lehetetlen lett volna. Az élet más területén is vannak hasonló esetek. Az antibiotikumok keresésénél is előfordul, hogy találnak egy ígéretes vegyületet, elkezdik tesztelni a laborban, de még mielőtt csinálnának belőle gyógyszert, a baktérium közben a való életben rezisztens lesz vele szemben, és a vegyület mehet a kukába... Vagy csinálnak egy "feltörhetetlen" zárat, aztán rövid idő után kiderül, hogy mégis fel lehet törni, a fejlesztő meg agyalhat a javításon, amit majd megint fel fognak törni... De ettől még nem kellene hagyni az egészet, és csak egy riglit tenni az ajtóra.
Igaz, de én a biztonsági rés javítását is rábízom a fejlesztőkre (oldják meg
)
Szerintem nem kell(ene) elfogadni, hogy ez ilyen. Azért ilyen, mert (más szakmáktól eltérően) a szoftverfejlesztők megengedhetik maguknak, hogy nem kell felelősséget vállalniuk azért a munkáért, amit kiadnak a kezükből - és ezért gyakran félkész terméket adnak ki, és a tesztelés bizonyos fázisait a felhasználókkal végeztetik el... Az önvezetés szoftverei lesznek különösen érdekesek ebből a szempontból, mert ott is fokozottan jelenik majd meg a felelősség kérdése, azaz pl. mi lesz ha a szoftverhibák emberéletekbe kerülnek? Azt mondjuk hogy: "Sajnos ez ilyen" ????
Vasút vagy repülés biztonság esetén pl. kissé másképp kezelik a szoftvereket... A lényeg: ezen régesrég változtatni kellett volna. A szoftveresek fizetése általában a legjobban fizetett munkák között van, ezért (is) felelősségteljesebbnek is kellene lennie. A hozzászólás módosítva: 14:30
Az biztos, hogy szoftver és szoftver között van különbség. Egy banki szoftverrendszer verzióváltás lépéseinek csak a tervezése 1 hónapi munka volt, több órán keresztül tartott volna a verzióváltás (nagyon bonyolult a rendszer). Végül nem sikerült, vissza kellett állni a régi verzióra. Napokig vizsgálták, hibázott-e valaki.
A kereskedelmi szoftverek más tészta szerintem. Ott a profithajsza miatt sorra hozzák ki az újabbnál újabb verziókat, az egyre újabb funkciókkal, akár kell nekünk, akár nem. Na ott biztosan sokkal kevésbé figyelnek a minőségre. A repülési szoftverek sem annyira tökéletesek, zuhantak már le repülőgépek ilyen miatt, az utólagos vizsgálatok mutattak érdekes dolgokat. A repülésben vannak tervezésből, olcsósításból adódó mechanikai problémák is, ahogy az autógyártásból is lehetne példát hozni. Most éppen milliós visszahívás van kormányösszekötő rozsdásodás miatt, abból eddig még nem volt sérüléses baleset állítólag. Azzal, hogy "ez ilyen" nem azt akartam mondani, hogy ebbe bele kell nyugodni, természetesen foglalkozni kell vele, de mindig lesznek hibák. Akármennyire is küzdünk a hibák ellen, csökkenteni lehet őket, meg kell is, de hibátlan szoftver sose lesz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

)