Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tárgyletapogató

Témaindító: moltam, idő: Szept 8, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) moltam hozzászólása Szept 8, 2008 /

Láttam egy olyan gépet ami egy forgó tárgy formáját és alakját tapogatja le.Olyan,mint egy térbeli scanner.Ennek a megépitéséhez kérek segitséget.Én ezt úgy gondoltam,hogy egy csúszópotmétert rugóval rögziteném,és erre az átalakitott potméterre egy vékony görgőben végződő fémrudat tennék.Ezt az egész rendszert valahogy rákötném az ltp1-re.
Na de hogyan kössem hozzá a géphez.Ltp 1 es ellenásmérővel
(#) brato válasza moltam hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Nem igazán értek hozzá, de szerintem elsőnek egy A/D konverter kell és utána a jelet valamilyen időalappal szinkronizálva beolvasni. Nem biztos, hogy egyszerű lesz.
(#) Gafly válasza moltam hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Gameport?
(#) moltam válasza Gafly hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Tényleg!Ez a legjobb megoldás.Sajna nincs még gameportom. De nem sokáig!Hozok is fel egy sound blaster 16 ost.
(#) brato válasza Gafly hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

A gameportnak milyen felbontása van? (hány bites a digitalizálás)
Mert ha kicsi akkor nem igazán lesz az eredmény értékelhető.
(#) moltam válasza brato hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Ha kevés a bitszám akkor nem kötöm rá mert nem lenne valami pontos.Inkább külső ad + ltp.De ha elég pontos lenne akkor jó a game port is.

Néztem egy könyvben, azt írja, hogy 100K poti kell rá.
(#) Thomas10100 válasza moltam hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

(#) moltam válasza Thomas10100 hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Az a baj hogy nincs pénzem De 100k potim Egy forgó tányérom van.Rúd is görgő is.Ami hiányzik a program és a kapcsolat a géppel.A laser scanner jó ötlet,de nincs hozzá anyagom.

A program ügyében esetleg kooperálhatunk.
Ha lesz időm kipróbálom, hogy tudom-e kezelni a portot rendesen.
(#) huhuu válasza moltam hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

Szerintem sokkal jobb minőséget lehetne produkálni potméter helyett valami fénnyel működő dologgal.
Van egy ötletem, lehet, hogy örültség.
3 db natúr szkennert esetleg át lehetne alakítani úgy, hogy a lámpa részét és az érzékelő részét messzeb tenni egymástól, mondjuk egy képzeletbeli négyzet egyik oldalára a lámpát illetve a másikra oldalára az érzékelőt, aztán mechanikailag megoldani, hogy egymással párhuzamosan haladjanak. Ahol a tárgy van ott a fény nem megy az érzékelőkhöz A négyzet tetejére és aljára illetve az elejére és hátuljára is lehetne tenni. Ezután a négyzetben lévő tárgyat szépen le lehetne szkennelni.
Illetve kezdésnek talán egy szkenner is elég lenne, aztán a tárgyat más helyzetbe fordítani.
Mondjuk valószínű hogy egyszerre a 3 szkennert nem lehetne használni, mivel befolyásolnák egymást.
Vagy esetleg egy sima lámpával megvilágítani a tárgyat messzebröl, a tárgy mögé tenni egy kis vásznat, amin a tárgy éles árnyéka megjelenne. A vászon mögött pedíg egy szkenner lenne, aminek ki lenne kötve az égője. Talán még a dobozból sem kell így kiépíteni, mert oldalra lehet fordítani. Utánna a tárgyat átforgatni, igy térbelli szkennelt képet kapnánk.
Szerintetek őrültség?
(#) pici hozzászólása Szept 8, 2008 /

Szerintem:
Elég fapadossan indul a dolog...
-Van motor ami kis sebességgel forgatja a tányért STABILAN?
-Van lineáris motor, ami precizen emelni tudja a letapogató kart és a helyzetét le tudod kérdezni?
-Hogy a rugós kar ne akadjon el egy szoborban, görgő kellene rá, de mekkora? Mert ha nagy, akkor pontatlan lesz a 3D, ha kicsi elakad.
-Mi a helyzet lyukas dolgokkal? Pl szigszalag állítva? Elakad a letapogató, nem?

Szerintem döglött ügy a lézeressel szemben.
(#) moltam válasza pici hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

Nem kéne olyan preciz szerkezet Csak ki tudná venni hogy pl sik vagy dombos az a terület amit éppen vizsgál.A másik potméter feladata a fej helyzetének feltérképezése.Nem várok valami nagy pontosságot.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem