Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy BRG FM10-164S adó-vevőm és szeretném átalakítani a táp részét, mert a frekije ki hallatszik a hangszórón keresztül. Minden egysége gyári állapotú. Ha valaki tudna segíteni azzal, hogy megossza velem a kapcsolási rajzát.
Ha jóltudom ez a közismert neven TITÁN.Hát nemigazán egyszerű a dolog olyannyira hogy ezt nem is átalakítással oldották meg hanem úgy hogy közvetlen 24V-ot adtak be neki.Ehhez gyártottak anno egy szalagkábelen lógó relét, aminek a másik végén egy olyan csati van ami az eredeti inverter helyére dugtak be.
Nem olyan egyszerű amit szeretnél. Az inverter +12voltbol csinál -24 v-ot. Amit a hangszóróban hallasz az inverter szűretlensége. Vagy gyenge a tápod az inverter működéséhez.
Nekem van elfekvőben egy vadi új 30 éves titán tápom. Ha gondolod írj megegyezünk
Még valami! Az iverterbe megy egy vastag fekete és piros vezeték. Ez a be táp ami lehet +12 vagy + 24 volt. Ha esetleg 24 v-ról használták, az inverteren belül van egy sok lábú csatlakozó (átkötés) azt meg kell fordítani.
Ez is egy lehetőség.
A kapcsolási rajz amit kérsz, nekem van! Egy szép nagy könyv
kb 100-130 oldal. Hogy szeretnéd a megosztást?
Szia!
A tápom egy 24V/5A stabtáp, igy nem hinném, hogy gyenge lenne hozzá. Ez sem egy fiatal darab
Ha 24V-ra állítom, akkor is kapcsoló üzemben dolgozik az inverter. Eredetileg egy tűzoltóautóban volt, s már ott is ugyanigy müködött.
Ha lefénymásolható a könyv, akkor elmennék személyesen is érte.
Ma dolizom, de ha tudok csinálok róla pár fotót, mert itt van nálam.
Nekem meg van relés kábelem!! Gyári, és azzal nem sipít
Szia!
S esetleg egy bekötési rajzot tudsz küldeni vagy eladó a szerkezet?
1980 óta javítok ílyen "rádiókat a máv tulajdonába ha kell mindenbe tudok segíteni rajz táp inverter és tapasztalt
Szia!
Az inverter rajza is sokat segítene vagy ha meg van, akkor az egész rádió kapcsrajza is érdekelne. Én a tűzoltóságot hallgatom rajta
Igazából az egész rakattól megszabadulnék de lehetőleg egyben. Legfeljebb odaadom és lekoppintod, utána visszaküldöd, de lehet hogy a szervízdoksiba benne van, és akkor nem kell kitotózni. De ebben csaba1959 biztosan helyesbít majd ha rosszul mondtam. Egy 24VDC-s nyégymorzés relé kell hozzá meg egy olyan csati mint ami az invertertől a rádió felé megy.
A relé meg a csati adva van ( az eredeti részei )
Hát ha van idegrendszered a koppintáshoz én elküldöm neked ha majd azért viszont is látom....
![]() DE megpróbálom előkotorni, csinálok egy képet róla és akkor majd meglátod milyen a cucc, de ma már nem mert ha jóltudom a padláson van egy dobozba összecsomagolva.
http://hamradio.online.ru/ftp/dw.php?sch_fm10-164.zip
Itt sokmindent megtalálsz még azt is ami nálunk jogvédett és hadititok. Igaz ez orosz, de rengeteg BRG rádiót szállítottak ki, a moszkvai rendőrség és az energia ellátás használta. A BRG-ből megmaradt fejlesztő csoport a - Multi-com - ma is szállít saját fejlesztésű főleg Motorola IC-kel szerelt rádiókat az utód államokba gázszállító cégeknek. Ez az FM-10-es a Dán Stornó koppíntása amit 1966-ban vettek a magyarok a dánoktól.A BKV is használta, de már csak a vasuton van: vonalirádióként használják. 1968-tól minden villanygépen még ez van az eredeti Stornó. Ja és a tüzoltók a rendőrök átálltak nagyon sok helyen a TETRA rendszerre és pár hónapon belül országos lefedettsége lesz, a MÁV meg a GSM-R -re.
Melóhelyen jó lesz unalomüzőnek
Igérem, hogy vigyázni fogok rá, hisz ez manapság felbecsülhetetlen érték.
Dejó munkahelyed van. Privátban megbeszéljük hogyan jut el OK?
Köszi a linket, kiindulásnak nagyon szuper! Már le is töltöttem, de jövö hétre fogom halasztani
Köszönöm mindenki segítségét!
Kicsit furcsa most, hogy nem sipol
Szervusztok!
Remélem olvassa valaki még ezt a topicot.Szeretnék működő állapotba hozni egy TITÁN rádiót,de problémákba ütköztem. Kezdet:Volt egy aránylag jól működő titán rádióm,igaz saját fejlesztésű kezelővel,de ment. Folytatás:Most már van gyári GK4-es kezelőm,nosza,maszek kezelő reinstall,gyári kezelő install. Fejlemény:A hang valahol elvész a káoszban, a hívó gomb benyomása kiüti a stabil tápfeszt. Kérés:Valaki esetleg rejteget rajzot,-vagy leírást a GK4 lelki világáról és a HÁI 220/24-T tápegységről kérem segítsen.Meglehetősen bonyolult a kicsike,százával mennek a korbácsba kötött vezetékek ismeretlen helyre,követhetetlenül.A jel,és a türelem kézen fogva elvész. Ha valaki tud segítsen.Kérem! 73.HA7WAO Pista A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

30 éves titán tápom. Ha gondolod írj megegyezünk
kb 100-130 oldal. Hogy szeretnéd a megosztást?