Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   18 / 317
(#) witti válasza azazeal666 hozzászólására (») Szept 12, 2008 /

Szia!
Általában az Ibanez pedálokban a JRC4558-as van. Amíg nem szereztem ilyet addig az MC1458-ast ajánlották helyette. (Ahogy néztem az njm1458-ast a JRC jelzés, mint gyártó feltűnik.) Ez szerintem azt jelenti, hogy az előbb említett bármelyik jó helyette. Illetve a torzítóimba használtam őket.
(#) fuzzking hozzászólása Szept 16, 2008 /

Hello!
Szeretnék kérni valamit,hogy akinek van csöves 50w-os,egyszerűen és olcsón megépíthető erősítő kapcsolása,minden adattal,beültetési és nyák rajjzal(mert azért az mégis csak könnyebb ),de ha nincs jobb,akkor egy tranyós is jó,csak IC-s ne legyen,mert azzal mindig rosszul járok.
Nagyon megköszönném !
(#) fuzzking hozzászólása Szept 16, 2008 /

Még valamit szeretnék kérni,mert az oldal kapcsolási rajz tárában találtam egy képet:
http://www.hobbielektronika.hu/gyujtemeny/!kapcsolasok/audiotechnik..._2.jpg

ehhez kellene nekem egy Nyák és beültetési rajz ha tud valaki,kérem!
(#) edgar válasza (Felhasználó 3343) hozzászólására (») Szept 25, 2008 /

Itt egy link:
Bővebben: Link
Petinek igaza van, vedd figyelembe amit irt !!
Kicsi az erosites, va gy a gitar jeled.
Fel kell erosoteni a vagasi szintre.
Esetleg germanium diodat alkalmazz a szilicium helyett.
(#) edgar válasza edgar hozzászólására (») Szept 25, 2008 /

Link_Torzitok es miegyebb mas:
(#) edgar hozzászólása Szept 25, 2008 /

(#) edgar válasza punkkazy hozzászólására (») Szept 25, 2008 /

ECC83
(#) edgar válasza witti hozzászólására (») Szept 26, 2008 /

Nincs megkotes a huzal vastagsagra nezve. A lenyeg, az induktivitas. Mivel egy elegge nagy ertek ezert csak vasmagos kivitelben erdemes elkesziteni.
PLd. fazek vasmagon.
A fazekvasmagos tekercseket konnyu szamitani, keress ra a dolgokra.
Vagy egyszeruen ha meg van a vasmagod akkor tekerj ra 100 menetet es merd meg az induktivitast.
Onnan mar tudsz kovetkeztetni a vegleges menetszamra.
A beszurt linkekbol merithetsz infot:

Itt meg mindenfele kapcsolasi rajz:
(#) edgar válasza edgar hozzászólására (») Szept 26, 2008 /

Amennyiben a tekercsnek tobb leagazasa van akkor lehet jatszadozni a kiemelt frekvenciaval s igy a hangja is megvaltozik.
Pld. alabb lathat egy frekimenetet.
A tekercs induktivitasaval nagymertekben be lehet folyasolni ezt.

L = AL * N2

Az AL vasmagtényezőt a vasmagok gyártói megadják.
Az AL tekercstényező nagysága 1 menetre vonatkozik. Több menet esetén (n) az induktivitás a menetszám négyzetével arányos. A menetszám:Kép: Hivatkozás
Kép: Hivatkozás

(#) fuzzking hozzászólása Szept 28, 2008 /

Hello!
Egy sokak számára talán kezdő építő vagyok,de keresek egy olyan gitártorzítást,ami olyan jól szól,hogy ha lejátszok egy pentaton skálát,azt mondják rólam:"Hát ez úgy játszik,mint az Isten!!!"
Egy egyedi hangzást keresek,ami egyedivé tesz.Először magam építettem netről szerzett kapcsrajzokat,de hiába.
Hiába csináltam meg jól,mintha kiszúrásszerűen rakták volna fel ezeket a rajzokat.sokan nem mondják meg,hogy miért működik az a holmi,aminek a rajzát felrakták.(Tisztelet a kivételnekl:ezen a fórumon legalább normális emberek vannak)
Szóval szeretném,hogy egyszerű is legyen,de ne túl puritán,"mű"-hangja legyen,hanem szép,igényes,egyedi hangzás,mellyel tudok vadulni is,vagy akár egy andalgó szólót is játszani...
UI:Nem lenne rossz Nyák,beültetési a rajz mellé.
Tényleg jól esne,és hálás lennék ha valaki megtenné,és bíztatna(de nem füllentve,hanem igazán) azt mondaná,hogy:,,én már kipróbáltam,és működött!"
+Még valamit:Nem lenne rossz,ha lehetne szabályozni ezt a torzítást.Maga a torzítás erősségét,különbözőféle képpen.Hangerő nem szükséges,de ha van,akkor jöhet!
Mindent előre is köszönök
Fuzzking
(#) edgar válasza fuzzking hozzászólására (») Szept 28, 2008 /

Itt alabb lathato egy torzito kapcsolasi rajza.
Ki bemeneti impedancia valto - nagy be es kis impedancia ki_ ez lenyeges mert hosszu kabel eseten sem valtozik a fterkvencia atvitel.
Egy ki be kapcsolhato eloerosito _szabalyozott erositessel es egy diodas "Sustain" megoldassal.
Utanna jon maga a torzito amely valthatoan (S2) hol Hard hol Soft torzitast tesz lehetove.
Hard - diodak a test fele , Soft - diodak az invertalo bemenetre kapcsolva.
Utanna jon ket egyszeru hangszinszabalyozo fokozat - mindegyik torzitasi modnak egy.
Igy ki lehet valasztani atkapcsolaskor a megfelelo hangszint.
S5 - frekvencia emelest idez elo az eloerosito reszben (Turbo).
S4 meg egy savszuro jellegu kiemelest vegez egy bizonyos frekvencian amely erteke az RC tagoktol fugg (kulonben egyszeruen szamithato ).
Lathato a kapcsolasi rajzon a hatasa.
Megfeleloen megvalasztva az ertekeket egyedi hangzast lehet elerni !!
Esetleg ha kerdezni valod van akkor a :
dr_strauss_s@yahoo.com
cimen probalkozz.
Altalaban szivesen valaszol mindenkinek.
Magyarul is lehet irni !!
A kapcsolasi rajz(jobb klikk es mentes):

(#) _Peti_ válasza witti hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Helló! Itt megtalálod az MT-2 doksijait. Bővebben: Link Én is megépítettem, és elég jónak találom. Érdekelne az a Sans amp pedál, örülnék neki, ha felraknád!
(#) fuzzking hozzászólása Szept 29, 2008 /

Nagyon köszönöm Edgar!
Tényleg hálás vagyok,hogy meghallgattál,és segítettél!
Valószínűleg működni fog,s ha te mondod,akkor biztos,elhiszem.
Már tervezem(segítséggel)a nyákot.
Köszönöm,bizonyítottad,hogy van Isten!
(#) edgar hozzászólása Szept 29, 2008 /

Mivel az MT-2 -rol volt szo, egy hozzaszolast szurok be amely a szurokort targyalja es annak a frekvenciajanak a kiszamitasat:
(#) edgar válasza fuzzking hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Kaptal egy megoldast.
Hogy te, hogyan oldod meg az csak tolled fugg.
Minden ertekkel lehet jatszadozni s igy az egessz hangzasvilagot is befolyasolod.
A ket hangszinszabalyozo otletes megoldas szerintem, qvarqa jol szol amikor egy Softos torzitasbol hirtelen at mesz a Hardra es egyben a hangszined is valtozik.
A torzito emelet erositeset lehet novelni a P2 ertekenek a novelesevel (500K). Tulzasba nem szabad vinni mert a nagy erosites miatt az alapzaj is novekszik.
Az egyes emeletek erositeset a gitar jeled figyelembe vetelevel allapitsd meg.
Megmered egy gyenge pengetesnel aminel meg szeretned, hogy torzitson es ennek figyelembe veteleben hatarozod meg az emeletek erositeset, hogy a kimeneti jel erje el a dioda vagasi szintjet.
Itt most lehetne reggelig filozofalni.
Ugy vettem eszre, hogy megertetted a dolgokat s igy nincs mit sokat szovegeljek.
Meg annyit, hogy a dioda (sillicium) mar 500 mV -nal kezdi vagni a jelt.
Tehat ha azt akarod, hogy egy 1 mV-os bemeneti jelt torzitson akkor az emeletek ossz erositese legalabb 600x-os kell, hogy legyen.

(#) witti válasza fuzzking hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Szia Fuzzking! Hát ha nagyon sokrétű hangzást akarsz, akkor neked a GT2 és az mt2 -őt ajánlom. A bibi ott van, hogy egyik bonyolultabb, mint a másik (úgyértem ha tényleg kezdő vagy.)
Amúgy milyen hangzást vagy milyen típusú torzítót szeretnél?
Mert van egy nagyon szuper rock-torzító amit összeraktam. Ez pedig az Ibanez Sonic Distortion SD9 . Hangerő-hangszín-gain. megtalálod
Szép hangszíne van szólóhoz és a zúzdája is odavág, és viszonylag nem nehéz összerakni. (Jó ideje ajánlgatom emberkéknek, de mintha a falnak beszélnék...) Az eredeti több tranyós Dr. Strauss szerintem egy kacat ahhoz képest, milyen sok alkatrész van benne.

Hello Peti! A GT2 -őt megtalálod a tonepad.com -on.

Hi Edgar! Átnézem amiket írtál. Végülis összedobnék egy 500mh -is tekercset, kérdés hogy milyen drótból és hány menet...
(#) edgar válasza witti hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Hi Edgar! Átnézem amiket írtál. Végülis összedobnék egy 500mh -is tekercset, kérdés hogy milyen drótból és hány menet...

Hogy legyel kepben, neked szukseged van egy Al-1900 - 2000 -es fazek vasmagra, hogy ne legyen nagy a menetszam mert az onkapacitasa rontana a hangzast.
A huzal (az eredetinel is ha jol emlekszem) 0.1 mm lakkozott.
Ez egy olyan (vasmagtol fuggo) 35 -50 ohmos tekercset ad.
Az egyenlet ertelmeben :
L=500mH; Al = 2000

n = 500 menet
Termeszetesen lehet tobb leagazast is keszitteni s igy a kiemelt frekvencia is mas erteku lesz.
Amennyiben nem isnered a vasmagot akkor proba tekercset vegzel es mersz egyet.
Az eredmenybol mar tudsz kovetkeztetni a vegleges menetszamra.
Nincs megkotes, hogy szep kicsi legyen a vasmagod.
Az sem baj ha 3-4 cm atmeroju.
Legfelyebb a panelt ugy tervezed, hogy ferjen el.
Amennyiben van lehetoseged a tekercset egy fem serleggel arnyekold le es kosd a foldre egy pontban.
Nem tudom, hogy nallatok gytanak fazek vasmagot, de nallunk igen es beszelek a heten veluk(meg holnap ha eszembe jut):

(#) edgar válasza witti hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Az eredeti több tranyós Dr. Strauss szerintem egy kacat ahhoz képest, milyen sok alkatrész van benne.

A tranzisztoros torzitokkkal az a baj, hogy erteni kell hozza bealittani a munkapontokat a megfelelo ellenallasok ertekeinek a megvalasztasaval.
En ismerem es hallottam No Comment !!
Minden megvan a kapcsolasban ami egy jo torzitohoz szukseges.
(#) fuzzking válasza witti hozzászólására (») Okt 3, 2008 /

Hello witti!
Eladnád ezt a torzítás?
Ha igen,mennyiért?
Kíváncsi lennék rá,mert ha tetszik,akkor akár meg is venném,szívesen,mert már kicsit unom az építést(sokszor nincs szerencsém,fogalmazzunk így, )
Ezért lennék rá kíváncsi.Ha nem is eladó az eredeti,építenél nekem egy ilyen,vagy akár személyre szabott torzítást?
Nagyon Fontos lenne az egyedi hang,de a multifunkcionalitás is,ugyanis sok egyedi hangot szeretnék tudni kiadni,egy pedálból.
Megoldható a dolog witti?
(#) fuzzking hozzászólása Okt 3, 2008 /

(Megfizetem)
(#) fuzzking hozzászólása Okt 4, 2008 /

Hello!
Még egy kérdés
Terveztem két kapcsolási rajzot.
Az egyik egy két,a másik 6 tranyóból álló kapcsolás.
Elméletileg,mindkettő egy szabályozható előerősítő.
Mégis szeretnék építeni,csak magamnak tervezem meg.
Szerintetek,fog-e működni,és ha igen,hogy,és melyik?
Ha valami rossz,akkor mit változtassak rajta,hogy működjön,vagy hogy jobb legyen a hangja?
Előre is köszönöm.
(Az eladó pedálokról azért még érdeklődöm.)
(#) _Peti_ válasza fuzzking hozzászólására (») Okt 4, 2008 /

Talán ha látnánk a kapcsolási rajzokat..... úgy könnyebb lenne segíteni
(#) maTaKee válasza fuzzking hozzászólására (») Okt 4, 2008 /

Üdv!
Petinek igaza van, most így abból nem tudunk meg semmit, hogy leírtad, hogy 2 illetve 6 tranzisztorból áll. Ez így kevés! Kapcsolási rajzot felraksz és akkor talán tudunk mondani valamit.
(#) fuzzking válasza _Peti_ hozzászólására (») Okt 4, 2008 /

itt vannak a képek(remélem olvasható )

(bocsi,a képfeltöltéssel volt egy-két problémám,addig az adminom a hobbiról kilépett,és a linket nem tudtam küldeni.Most itt van -utólag is bocsi)
(#) fuzzking hozzászólása Okt 4, 2008 /

3.-as tranyó Bc 558-as a T-54-esből(bocsi,a plágiumért,de nagyon megtetszett a T-54-es név)
(#) fuzzking hozzászólása Okt 5, 2008 /

De jó lesz a kapcsolás?
Fog szólni?És ha igen,akkor hogy?
(#) _Peti_ válasza fuzzking hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Egy kérdés: ezeket úgy rajzoltad, hogy a hasadra ütöttél, majd lesz valami, vagy én nem értek ennyire az elektronikához??? Nem sok logikát látok benne, még nem találkoztam ilyen fura tranzisztor alkalmazásokról... tranzisztor bázisa mint kimenet?? Ha valamiben tévedtem, én kérek elnézést. Majd az okosok mondanak rá valami értelmeset

Szerk: Szerintem tuti rossz mind2 rajz, már csak azért is, mert a BC556 az PNP tranyó...
Következő: »»   18 / 317
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem