Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   191 / 1390
(#) gulasoft válasza Csaplar hozzászólására (») Okt 4, 2008 /

Na mókás a cucc.
Szitával egyenletesen felviszed.
30 percig 80 fokon szárítani kell.
Utána pár perc 5kw-os UV-vel világítják.
Azután jón valami karbon izé, szerencsére azt is kaptam. Az leviszi ott ahol nem érte UV, tehát a forrszemeket kell takarni.
Utána 150 fokon egy óra, és onnantól már az isten sem szedi le, csak lekaparni lehet csavarhúzóval.
Éppen bedöglött a nyomtatóm, a föggőleges pozicionáló megmurdelt, mert függőeges helyett cakkosat húz, holnap vennem kell egy másikat, hogy tudjak maszkot csinálni.
Azt hogy az UV led mire lesz elég, majd utána elmondom.
Ha nem jó, akkor esetleg nem tudja valaki hol lehet 5kw-os uv lámpát kapni?
(#) Csaplar válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Ez esetben később nekem is kellene ebből az anyagból!

Jó lenne ha egyszerűbben hozzá lehetne jutni...
(#) gulasoft válasza Csaplar hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Egy kiló van belőle, 12.000 forint egy doboz, de gondolom jó sok nyákra elég.
+ hónapig lehet hűtőben eltartani, bekeverve meg 3 hét, tehát úgy lesz értelme ha összeállunk páran és szétosztjuk a cumót.

Rendben, majd érdeklődni fogok. Először egy rendes kis CNC gépet akarok összehozni, amivel profi kis paneleket tudok gyártani, utána lesz erre szükségem...

Még a galvanizálást kéne olcsón megoldani valahogy...

Még egy kérdés!

Ez a cucc, amit a PannonCad-nél találtam, nem az amiről te beszéltél?

http://www.pannoncad.hu/pdf/EPcryl150_DataSheet.pdf

Mert ez könnyen beszerezhető itthon is, bár nem tudom mennyiért...
(#) apapali hozzászólása Okt 5, 2008 /

mi van akkor,haa fotólakkot akkor is oldja az anyag,mikor még nincs megvilágitva uv-val?elvileg akkor nem kéne,vagy rosszul tudom?
(#) gulasoft válasza Csaplar hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Nem még csak nem is hasonlít. Holnap majd rákérdezek náluk mi ez a spray cucc, de ez nem az!
(#) WaRL0 hozzászólása Okt 6, 2008 /

Sziatok!
Ma lattam elosszor a Sprint Layout programot! Es azt szeretnem kerdezni hogy ha kinyomtatok 1 nyakot akkor azon rajta lesznek az alkatreszek ertekei is ? vagy csak a sima nyak?

Koszi
(#) mrfencer hozzászólása Okt 6, 2008 /

Üdv!

Az eagle layout deitor 5-ot kell használnom a suliban, letöltöttem különböző oldalakról, feltettem a mellékelt segitséggel, de mindig elmentés után nem tudom ujranyitni a rajzomat, mert kiirja hogy vagy nem található vagy illegális programmal készült. Ti használjátok ezt a progit, ha igen hogy? Köszi
(#) Csaplar válasza mrfencer hozzászólására (») Okt 6, 2008 /

Hali!
Nem akarok bunkó lenni, de létezik külön EAGLE Nyáktervező topik.
Ott hamarabb fosz választ kapni a kérdésedre!
(#) mrfencer válasza Csaplar hozzászólására (») Okt 6, 2008 /

Nem vagy bunkó! Köszi a választ, kerestem pedig, de nem leltem , de most már meg van. És bocsi a rosszhelyre irásért
(#) Csaplar válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 6, 2008 /

Hali!

Sikerült beszélned a PannonCad-el a lötyiről?

Egyébként a szintén náluk kapható MiniContac RS lyukgalvanizálónál nincs valami olcsóbb házi megoldás?

Van egy proconductos videó, amin valamilyen fóliaszerű anyagot raknak a kifúrt panelra, rárakják vákumpadra és utána sima galvanizálás után a furatokon is megmarad a fém...
Egy egyszerű vűkumpadot össze lehetne rakni, de erről a fóliaszerű anyagról sem tudok semmit, hogy hol és mennyiért lehet hozzájutni...

Erről a technológiáról van valakinek infója?

Köszi
(#) szdavid válasza Csaplar hozzászólására (») Okt 6, 2008 /

Szerintem arra bármilyen sima öntapadós fólia (pl üvegtapéta) jó. Ha jól veszem ki, az a lényeg, hogy a lötyi csak a lyukakba kerüljön, ne okozzon zárlatot.
(#) Csaplar válasza szdavid hozzászólására (») Okt 6, 2008 /

Közben találtam árat. Az említett fólia ára 143$ / 20lap. Szóval bazi drága...

Nem! Ennek az a lényege, hogy ezt az anyagot a vákumtábla átrántja a furatokon és megtapad azok falán. így galvanizáláskor már van mihez tapadni a fémnek.
Legalább is én így tudom.

(#) szdavid válasza Csaplar hozzászólására (») Okt 6, 2008 /

De a fólia akkor is "csak" maszkoláshoz kell (szerintem). Mit tudhat az 7$-ért (/lap)???
(#) Csaplar hozzászólása Okt 7, 2008 /

Hali!

Állítólag létezik valami thermosetting conductive plastic vagy valami hasonló névre hallgató grafit tartalmú krém, ami a furatokba kell juttatni, majd a feleslegeset kifújatni, végül kemencébe rakni. Ezáltal a galvanizáláshoz hasonlóan a furatok belseje is vezetővé válik.
(Azt is hallottam, hogy elég nagy az ellenállás)

Valaki ismeri ezt a cuccot?
Ha igen néhány hasznos infót szívesen fogadnék!

Köszi és üdv
(#) gulasoft válasza Csaplar hozzászólására (») Okt 7, 2008 /

Még nem mert az elmúlt pár napban semmi szabadidőm nem volt.
(#) Fater5 hozzászólása Okt 8, 2008 /

Üdv!
Nyomtatóval kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.Jelenleg egy Xerox3117-es nyomtatót használnék,de szellemképesen nyomtat.Ha valaki jártas a javitásában és elárulná,hogy lehet-e még kezdeni vele valamit nagyon hálás lennék.Ha nem megoldhato a probléma,akkor mijen tipust érdemes venni,amivel spéci vasalhato rajzot lehet nyomtatni(por mennyiség szabályozás)Köszi a választ.Fater 5
(#) szdavid válasza Fater5 hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Szerintem a "keféje" rossz, ami a hengeren maradt tonerport szedi le -> csere
Lehet még, hogy túl vastag papírt raktál bele (nálunk a zsír új, kétoldalas HP nyomtató, ha 120g-nál nehezebb papír van benne, szellemképesen nyomtat. Sima 80-90g-os papírral meg gyönyörűen...)
(#) Sanyesz5 hozzászólása Okt 8, 2008 /

Üdv

Segítség kellene ehhez a nyáktervhez,nem tudom kinyomtatni jó méretben sehogyan sem,nem adták meg hozzá a méretet.És nincs időm vele foglalkozni,esküszöm fizetek vkinek,ha megcsinélja nekem pdf ben esetleg.Köszi előre is
(#) Attila86 válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Üdv.!

Parancsolj:
Bővebben: PDF
(#) Sanyesz5 válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Nagyon szépen köszönöm,ezt elvileg kinyomom,és stimmelni fog? Gyors voltál köszi
(#) lidi hozzászólása Okt 8, 2008 /

Ma is készült egy nyáklemez. Hidrogénperoxidos maratással csináltam. Eddig a krémes fodrász peroxidot használtam, de ma kipróbáltam a 30% ost. Az a fura, hogy eddig matt sötétvörös színű volt a réz miközben maródott, most pedig gyönyörű tükröződő réz színű. Gondolom ez az eltérő koncentráció miatt volt. De melyik a jó ?
(#) Attila86 válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Igen, stimmelni fog. De legfeljebb mellé raksz egy IC-t, és megnézed hogy tényleg ott vannak-e a lábai ahol kell. Kinyomtathattam volna én is, de túl fáradt vagyok bekapcsolni a nyomtatót meg a másik gépet...
(#) niedziela válasza lidi hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Hi !

30% peroxid jó !
(#) Sanyesz5 válasza lidi hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Üdv,én 35%-osat használok nekem is csak úgy fénylik, a felület,csak vigyázz nehogy túlzásba vidd,mert hamar lekapja a cuccost,a nyákról.Nekem néha marás után meleg a folyadék,és magától beindul,a H2O2 vel vigyázni kell,de jobb mint a vas-klorid
(#) sprofan válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Én inkább tokot ajánlanám, mert a 2 lábsor gyárilag széjelebb van állítva, de a 2 láb között lévő távolság mérésére tökéletes!

Sanyesz5
Idézet:
„jobb mint a vas-klorid”

kinek mi, tehát ne általánosítsunk (én például utálom)
(#) lidi válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Igen bemelegedett szépen, és ahogy lögyböltem pezsegni kezdett. Szóval ha fényes az is jó. Végülis lemarta, csak furcsáltam, mert a másik anyaggal sötét matt vörös volt. De az is jól viszi. Lehet hogy van még abban a fajtában valami ami elszinezi.
(#) tom75 hozzászólása Okt 9, 2008 /

pcb alap emez réz vastagságát honnan lehet megtudni.
milyen széles vonal hány micron rézvastagság kell?
Menyi áramot bir el?

(#) Moderátor hozzászólása tom75 hozzászólására (») Okt 9, 2008

Légy szíves, és fogalmazd meg érthetően, mit szeretnél tudni, aztán írd le, tegyél bele írásjeleket, de mindenekelőtt próbálkozz meg a kereső használatával!
Következő: »»   191 / 1390
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem