Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   191 / 1394
(#) Csaplar válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Ez esetben később nekem is kellene ebből az anyagból!

Jó lenne ha egyszerűbben hozzá lehetne jutni...
(#) gulasoft válasza Csaplar hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Egy kiló van belőle, 12.000 forint egy doboz, de gondolom jó sok nyákra elég.
+ hónapig lehet hűtőben eltartani, bekeverve meg 3 hét, tehát úgy lesz értelme ha összeállunk páran és szétosztjuk a cumót.

Rendben, majd érdeklődni fogok. Először egy rendes kis CNC gépet akarok összehozni, amivel profi kis paneleket tudok gyártani, utána lesz erre szükségem...

Még a galvanizálást kéne olcsón megoldani valahogy...

Még egy kérdés!

Ez a cucc, amit a PannonCad-nél találtam, nem az amiről te beszéltél?

http://www.pannoncad.hu/pdf/EPcryl150_DataSheet.pdf

Mert ez könnyen beszerezhető itthon is, bár nem tudom mennyiért...
(#) apapali hozzászólása Okt 5, 2008 /

mi van akkor,haa fotólakkot akkor is oldja az anyag,mikor még nincs megvilágitva uv-val?elvileg akkor nem kéne,vagy rosszul tudom?
(#) gulasoft válasza Csaplar hozzászólására (») Okt 5, 2008 /

Nem még csak nem is hasonlít. Holnap majd rákérdezek náluk mi ez a spray cucc, de ez nem az!
(#) WaRL0 hozzászólása Okt 6, 2008 /

Sziatok!
Ma lattam elosszor a Sprint Layout programot! Es azt szeretnem kerdezni hogy ha kinyomtatok 1 nyakot akkor azon rajta lesznek az alkatreszek ertekei is ? vagy csak a sima nyak?

Koszi
(#) mrfencer hozzászólása Okt 6, 2008 /

Üdv!

Az eagle layout deitor 5-ot kell használnom a suliban, letöltöttem különböző oldalakról, feltettem a mellékelt segitséggel, de mindig elmentés után nem tudom ujranyitni a rajzomat, mert kiirja hogy vagy nem található vagy illegális programmal készült. Ti használjátok ezt a progit, ha igen hogy? Köszi
(#) Csaplar válasza mrfencer hozzászólására (») Okt 6, 2008 /

Hali!
Nem akarok bunkó lenni, de létezik külön EAGLE Nyáktervező topik.
Ott hamarabb fosz választ kapni a kérdésedre!
(#) mrfencer válasza Csaplar hozzászólására (») Okt 6, 2008 /

Nem vagy bunkó! Köszi a választ, kerestem pedig, de nem leltem , de most már meg van. És bocsi a rosszhelyre irásért
(#) Csaplar válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 6, 2008 /

Hali!

Sikerült beszélned a PannonCad-el a lötyiről?

Egyébként a szintén náluk kapható MiniContac RS lyukgalvanizálónál nincs valami olcsóbb házi megoldás?

Van egy proconductos videó, amin valamilyen fóliaszerű anyagot raknak a kifúrt panelra, rárakják vákumpadra és utána sima galvanizálás után a furatokon is megmarad a fém...
Egy egyszerű vűkumpadot össze lehetne rakni, de erről a fóliaszerű anyagról sem tudok semmit, hogy hol és mennyiért lehet hozzájutni...

Erről a technológiáról van valakinek infója?

Köszi
(#) szdavid válasza Csaplar hozzászólására (») Okt 6, 2008 /

Szerintem arra bármilyen sima öntapadós fólia (pl üvegtapéta) jó. Ha jól veszem ki, az a lényeg, hogy a lötyi csak a lyukakba kerüljön, ne okozzon zárlatot.
(#) Csaplar válasza szdavid hozzászólására (») Okt 6, 2008 /

Közben találtam árat. Az említett fólia ára 143$ / 20lap. Szóval bazi drága...

Nem! Ennek az a lényege, hogy ezt az anyagot a vákumtábla átrántja a furatokon és megtapad azok falán. így galvanizáláskor már van mihez tapadni a fémnek.
Legalább is én így tudom.

(#) szdavid válasza Csaplar hozzászólására (») Okt 6, 2008 /

De a fólia akkor is "csak" maszkoláshoz kell (szerintem). Mit tudhat az 7$-ért (/lap)???
(#) Csaplar hozzászólása Okt 7, 2008 /

Hali!

Állítólag létezik valami thermosetting conductive plastic vagy valami hasonló névre hallgató grafit tartalmú krém, ami a furatokba kell juttatni, majd a feleslegeset kifújatni, végül kemencébe rakni. Ezáltal a galvanizáláshoz hasonlóan a furatok belseje is vezetővé válik.
(Azt is hallottam, hogy elég nagy az ellenállás)

Valaki ismeri ezt a cuccot?
Ha igen néhány hasznos infót szívesen fogadnék!

Köszi és üdv
(#) gulasoft válasza Csaplar hozzászólására (») Okt 7, 2008 /

Még nem mert az elmúlt pár napban semmi szabadidőm nem volt.
(#) Fater5 hozzászólása Okt 8, 2008 /

Üdv!
Nyomtatóval kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.Jelenleg egy Xerox3117-es nyomtatót használnék,de szellemképesen nyomtat.Ha valaki jártas a javitásában és elárulná,hogy lehet-e még kezdeni vele valamit nagyon hálás lennék.Ha nem megoldhato a probléma,akkor mijen tipust érdemes venni,amivel spéci vasalhato rajzot lehet nyomtatni(por mennyiség szabályozás)Köszi a választ.Fater 5
(#) szdavid válasza Fater5 hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Szerintem a "keféje" rossz, ami a hengeren maradt tonerport szedi le -> csere
Lehet még, hogy túl vastag papírt raktál bele (nálunk a zsír új, kétoldalas HP nyomtató, ha 120g-nál nehezebb papír van benne, szellemképesen nyomtat. Sima 80-90g-os papírral meg gyönyörűen...)
(#) Sanyesz5 hozzászólása Okt 8, 2008 /

Üdv

Segítség kellene ehhez a nyáktervhez,nem tudom kinyomtatni jó méretben sehogyan sem,nem adták meg hozzá a méretet.És nincs időm vele foglalkozni,esküszöm fizetek vkinek,ha megcsinélja nekem pdf ben esetleg.Köszi előre is
(#) Attila86 válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Üdv.!

Parancsolj:
Bővebben: PDF
(#) Sanyesz5 válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Nagyon szépen köszönöm,ezt elvileg kinyomom,és stimmelni fog? Gyors voltál köszi
(#) lidi hozzászólása Okt 8, 2008 /

Ma is készült egy nyáklemez. Hidrogénperoxidos maratással csináltam. Eddig a krémes fodrász peroxidot használtam, de ma kipróbáltam a 30% ost. Az a fura, hogy eddig matt sötétvörös színű volt a réz miközben maródott, most pedig gyönyörű tükröződő réz színű. Gondolom ez az eltérő koncentráció miatt volt. De melyik a jó ?
(#) Attila86 válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Igen, stimmelni fog. De legfeljebb mellé raksz egy IC-t, és megnézed hogy tényleg ott vannak-e a lábai ahol kell. Kinyomtathattam volna én is, de túl fáradt vagyok bekapcsolni a nyomtatót meg a másik gépet...
(#) niedziela válasza lidi hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Hi !

30% peroxid jó !
(#) Sanyesz5 válasza lidi hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Üdv,én 35%-osat használok nekem is csak úgy fénylik, a felület,csak vigyázz nehogy túlzásba vidd,mert hamar lekapja a cuccost,a nyákról.Nekem néha marás után meleg a folyadék,és magától beindul,a H2O2 vel vigyázni kell,de jobb mint a vas-klorid
(#) sprofan válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Én inkább tokot ajánlanám, mert a 2 lábsor gyárilag széjelebb van állítva, de a 2 láb között lévő távolság mérésére tökéletes!

Sanyesz5
Idézet:
„jobb mint a vas-klorid”

kinek mi, tehát ne általánosítsunk (én például utálom)
(#) lidi válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Okt 8, 2008 /

Igen bemelegedett szépen, és ahogy lögyböltem pezsegni kezdett. Szóval ha fényes az is jó. Végülis lemarta, csak furcsáltam, mert a másik anyaggal sötét matt vörös volt. De az is jól viszi. Lehet hogy van még abban a fajtában valami ami elszinezi.
(#) tom75 hozzászólása Okt 9, 2008 /

pcb alap emez réz vastagságát honnan lehet megtudni.
milyen széles vonal hány micron rézvastagság kell?
Menyi áramot bir el?

(#) Moderátor hozzászólása tom75 hozzászólására (») Okt 9, 2008

Légy szíves, és fogalmazd meg érthetően, mit szeretnél tudni, aztán írd le, tegyél bele írásjeleket, de mindenekelőtt próbálkozz meg a kereső használatával!
(#) Sir-Nyeteg hozzászólása Okt 9, 2008 /

Metált bírod?
Kicsit biccs?
(5ft a tét... alátét!)

PICT0004.JPG

Következő: »»   191 / 1394
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem