Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   36 / 311
(#) zoly15 válasza Medve hozzászólására (») Szept 14, 2008 /

Ez is nagyon jó (második link) köszi
(#) Sallala hozzászólása Szept 14, 2008 /

Ellenállás, kondi és induktivitás válogatáshoz PC-s auto méréshatárváltós "műszer":
http://www.rcl-meter.strobbe.eu/index.html
Hangkárnytán kersztül mér. Még nem próbáltam, de jónak tűnik. (Talán itt a HE-n találtam, valaki ajánlotta)
(#) Doncso válasza Sallala hozzászólására (») Szept 15, 2008 /

Én voltam. Ez egy nagyon jó kis műszer az induktivitás mérést leszámítva, kondi és ellenállás válogatáshoz tényleg nagyon szuper.
(#) zoly15 válasza Doncso hozzászólására (») Szept 15, 2008 /

Szia!
Akkor ez a program induktivitás mérésére alkalmatlan?

üdv!
(#) Doncso válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 15, 2008 /

Hát nézd, nekem nem sikerült normális , pontos mérést kihúznom belőle, ellenállást és kondit nagyon pontosan mér, teszteltem 1%-os pontosságú alkatrészekkel, azzal nem volt gond, de az indukció mérése pocsék. Még válogatni sem jó vele. Csak ellenállás és kondi, de arra viszont nagyon jó, főleg ha alkatrészt válogatsz mert nem kell kapcsolgatni a multidat össze vissza, hanem csak rányomod a sarura és már mutatja is az értéket.
(#) zoly15 hozzászólása Szept 16, 2008 /

No Urak!
sound.man-nak hála elkészültem az ellenállás tárolómmal
A dobozokban kézzel írtam az értékeket ami 140DB ra jött ki :yes: ezeket egyenként leragasztgattam cellux-al és kész is vagyok. A rekeszekbe lesz mit beleválogatnom jó kis "munka" lesz... Már előre sajnálom szegény multimat (MAXWELL MX 25-201) de hát erre van ő :yes:
No tovább nem uis fecsegek..

üdv!

tároló.JPG

(#) istvanpal16 hozzászólása Okt 14, 2008 /

Sziasztok!!
Ugy gondoltam megosztom veletek a kis szerszamgyujtemenyem!
(#) kissanyi válasza istvanpal16 hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Ha, már úgyis megosztod, mehet a cím?
(#) istvanpal16 válasza kissanyi hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

hat ha eljosszi de akkor megosztom
(#) Doncso válasza istvanpal16 hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

nekem a csípőfogó kellene
(#) istvanpal16 válasza Doncso hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

hee a legujjabb cuccokat nem elvenni
(#) Doncso válasza istvanpal16 hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Adok érte két régit
(#) Attila86 hozzászólása Okt 14, 2008 /

Nos ez nem a műhelyem, csak az alkatrészeim egy része:
Bővebben: Fénykép
A felcímkézés nem éppen az igazi, jobban is átgondolhattam volna anno...
Aki szemfüles, még fogamzásgátlót is talál (vagyis a dobozát).

Üdv.!
(#) Doncso válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Én régebben ugyanígy cimkéztem de nem jó, most amiket rendeltem tároló dobozokat 1000Ft-ért volt 10db és egy darabban van 4 rekesz, a dobozok egymásba illeszthetőek, mindjárt vettem is 100 dobozt, ez 400 rekeszt jelent, na a lényeg az, hogy felcimkéztem az E-24 es szabvány szerint őket ellenállásra illetve kondira, hát sokkal hatásosabb, mert így bármi kell egyből oda nyúlok, vagy ha bontok ezt azt máris bedobom a megfelelő helyre, nem kell keresgélni. Majd lövök egy képet róla.
Amúgy jók a te tárolóid is. Nem akarsz képet készíteni a komplett műhelyedről meg a műszerekről, szívesen megnézném hol születnek a jóféle tápok . Szerintem mást is érdekelne.
Üdv. Doncso
(#) Attila86 válasza Doncso hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Nálam rekeszenként legfeljebb 3-4 érték van! A színkódokat meg tudom fejből, szóval ha stopperolnánk hogy melyikőnk talál meg hamarabb egy ellenállást...
Inkább az egyéb alkatrészek részletesebb felosztását tartottam fontosabbnak. Például ránézésre nem biztos hogy tudom-e hogy egy tranzisztor N vagy P csatornás, de egy ellenállásra ránézve azonnal megmondom az értékét műszer, vagy adatlap nélkül.

Az úgynevezett műhelyem sajnos jelenleg a fórumozóké közül talán a legkisebb, ezért most még nem dicsekednék el vele. Pár hónapon belül viszont drasztikusan javulni fog ez a helyzet, na majd akkor...
De ha tényleg érdekel másokat is, akkor lefényképezhetem.

Üdv.!
(#) hapro válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Na ne kéresd már magad!
Ez itt ilyen dicsekvős rész (meg pár másik topic is)...
(#) Frankye válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Ezek szerint szemfüles vagyok...
Ja, és egyetértek: Lássuk a Medvét... vagyis a műhely(ecské)t!
A dobozolás pedig szerintem is egészen jó lett!
(Megj.: Irigyellek a színkódfejtő képességedért, nekem a "sokgyűrűs" ellenállatok esetén néha az is gondot okoz, melyik a jó leolvasási irány... Márpedig a "kódfejtéshez" ez (is) elengedhetetlen. )
(#) Attila86 válasza hapro hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Na jó, legyen.
Műhelyem
Megpróbáltam kicsit labortáp-orientáltá tenni a fényképezéshez. A nagyon régi labortápom bedobozolva, bekapcsolva a szkóp felett, a készülő "Labortápegység II" a szkóp mellett közvetlen, mellette a szintén készülő "SMPS labortápegység III" labortáp része, előtte pedig ugyan ennek a hálózati, rezonáns (Skori-féle) tápja. Hátul felállítva pedig balról jobbra: a rezonáns táp előző panelja, majd az SMPS labortáp B-paneljének előző kettő verziója. (A többit kidobtam már.)
Ja és mindkét multimétert a volt iskolámtól kaptam, a hátsót iskolai versenyen, az elülsőt pedig igazgatói dicséret mellé, az iskola "díszdiákjaként". Utóbbi egyébként egy nagyon frankó kis multi, én választottam.

Persze rendet rakhattam volna, de nem volt kedvem.
(#) Attila86 válasza Frankye hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Az az oldal ahonnan 'kezdeni kell' a leolvasást az, amelyik oldalon az első csík közelebb van a kivezetéshez.
Egyébként pedig mivel én mindig 1%-os ellenállásokat használok, ezért a tűrés miatt az egyik szélen mindig barna csík van. (A gond csak az 1-essel kezdődő ellenállásokkal lehet, de nincs.)

Idézet:
„Megpróbáltam kicsit labortáp-orientáltá tenni a fényképezéshez.”

Szó se róla, sikerült!
Amúgy patent kis műhely, elismerésem!

Elvben én is tudom, csak sok esetben nem bírom megkülönböztetni, mert "lábtól lábig" csíkosak...

Mondjuk abban is van valami amit mondasz!
Nézegettem a műhelyed, kicsit meglepett, nagyobbra gondoltam, bár ezek szerint nem kell nagy hely a nagyszerű dolgok születéséhez, viszont az tetszik, hogy semmi lim lom fölösleges holmi, tényleg csak a legszükségesebb, egy szkóp, esz táp egy páka, más nem is nagyon kell. De ami a legkomolyabb az az ételhordós műterhelés az állat, tetszik, tényleg, gratula a cuccokhoz, szerintem jó!!
(#) Frankye válasza Doncso hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Idézet:
„ételhordós műterhelés”

Ez jó! (Kerestem egy darabig, mire megleltem, mire gondoltál! )
(#) Doncso hozzászólása Okt 14, 2008 /

Nemsokára én is teszek fel képet a bővülő műhelyról, csak még el kellene pakolnom, mindent a helyére.
(#) Attila86 válasza Doncso hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Az az "ételhordós" műterhelés tényleg jó dolog ám. Egyrészt nem csörömpölnek össze-vissza az izzók és nem olvasztanak meg semmit. Másrészt pedig az izzókat kicsavarva bele tudom tenni az "ételhordó"ba, és könnyen szállítható anélkül hogy összetörne. Illetve a négy izzó graetz-hídhoz hasonlóan van huzalozva, így akárhogy össze tudom őket kapcsolni (párhuzamosan, sorosan, vegyesen, hármat sorba...)

Ötletes dolog tényleg!! Te találtad ki? A kódfejtésért meg külön elismerés, én pont ezért teszek minden értéket külön rekeszbe, hogy ne kelljen kódfejteni, annyira nem megy nekem. Majd még kapok a héten egy szállítmány dobozt, abban laknak majd a félvezetők, na azt kellene okosan kitalálnom és elrendeznem, nem tudom mi szerint csoportosítsam őket, mert tipusonként borzasztóan sok rekesz kellene, majd még kiálmodom, na meg ott lesznek az IC-k, diódák is ezeket el kellene rendeznem valahogy.
(#) Doncso válasza Frankye hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Mellesleg tényleg ötletes nagyon!!
(#) Attila86 válasza Frankye hozzászólására (») Okt 14, 2008 /

Ohhh basszus, a lényeg kimaradt a képről, a "Kapcsolóüzemű előszabályozós, négydigites labortápegység).
Az elülső digimultit közvetve emiatt kaptam, a hátulsót pedig a szkóp felett lévő labortáp miatt.

Doncso!
Idézet:
„Ötletes dolog tényleg!! Te találtad ki?”

Igen.
Sőt, ennek az ételhordós műterhelésnek is van labortápos vonatkozása ;
Az izzók foglalatainak nagy furatait úgy vágtam ki a műanyagból, hogy a kapcsolóüzemű labortápot egy kis darab ellenállás huzallal zártam rövidre, és a felizzó szállal mint a vajat, úgy lehetett vágni a dobozt.

GRAT hozzá!! tényleg jó kis cucc!!

Hű, a mindenit! Akkor kénytelen leszel még egyet fotózni!

(Attilánál - ha valakinek eddig nem esett volna le - mindennek van labortápos vonatkozása, még az ételhordóknak is! )
De tényleg nagy ötlet!
Következő: »»   36 / 311
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem