Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autó riasztó (bekötés)
 
Témaindító: tom79, idő: Szept 12, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 42
(#) ni_lovag válasza eddy980 hozzászólására (») Okt 20, 2008 /
 
A riasztónak épp az a lényege,hogy ne találd meg elsőre...
Milyen típusú is a jármű?
(#) eddy980 válasza mineral hozzászólására (») Okt 20, 2008 /
 
nem a kulcsban van a riasztó távija.
(#) eddy980 válasza ni_lovag hozzászólására (») Okt 20, 2008 /
 
daewoo lanos
(#) kobold válasza eddy980 hozzászólására (») Okt 20, 2008 /
 
Ezen az oldalon találtam egy leírást, ami Piranha riasztóhoz való, de hogy a tiédben milyen típus van, azt nem tudjuk. Két előfeltétele van a programozásnak a szöveg szerint: meg kell találni a riasztó vezérlőjét (ennek már amúgy is ideje lenne), rajta egy leddel, illetve elvileg jár egy ötjegyű kód a vezérlőhöz, amit vagy ráírtak, vagy beleírtak, vagy csak egy felhasználói könyvecskén / kártyán volt meg, ami feltehetőleg már nincs is meg (?).
A program módba lépéshez a következő a feladat: akkusaru le, amjd fel, és megvárni, amíg kiszirénázza magát; gyújtás be, led világít; gyújtás ki, led elkezd villogni. Megvárjuk, míg annyit villog, amennyi az ötjegyű kód első számjegye, ekkor gyújtás be, gyújtás ki, és villogás a második számjegy szerint. Így folytatva beolvastatjuk mind az öt számjegyet, és ha sikerül, akkor két másodpercig gyorsan villog a led. Ekkor be kell vinni az 1, 1 kódot (megint a gyújtást kapcsolgatva, 1-1 villanásig várva), a második 1-es után rajtahagyjuk a gyújtást. Innentől van tíz másodperc a betanításra: távirányítót fél másodpercig nyomjuk, ugyanaddig elengedjük, és ha a vezérlő megtanulta, ezt szapora villogással jelzi. Ekkor ki lehet lépni program módból a gyújtás kikapcsolásával, vagy a 10 másodperc után megteszi automatikusan.
Nem dughatták el ennyire azt a riasztót, csak fel kellene kutatni...
(#) Master_of_the_web válasza eddy980 hozzászólására (») Okt 20, 2008 /
 
Én is amellett vagyok, hogy a motorházban kell lennie. Ahány autót eddig láttam azokban mind ott volt, méghozzá legfelül, jól látható helyen, hogy a szervízkulccsal könnyen hozzá lehessen férni. De láttam már házilag beszerelt riasztókat, amiket a műszerfal kormány alatti/mögötti részére nyomtak be jó mélyre. Elsőre nem is lehetett észrevenni. Szerintem ez a két hely a leg valószínűbb.

üdv
(#) ni_lovag válasza eddy980 hozzászólására (») Okt 20, 2008 /
 
Lenne egy kissé macerásabb megoldás:
A szerénke(sziréna) vezetékeit,ill. a visszajelző led vezetékeit kell végigkövetni...
(#) RENO11 hozzászólása Okt 21, 2008 /
 
renault 19 1.8 16V 93-as géphez keresek motortéri kapcsolási rajzot!
renault 11 1.7 injektoros (F3N)-hez szintén motortéri rajz kellene!
06-70-530-5174
(#) ni_lovag válasza RENO11 hozzászólására (») Okt 21, 2008 /
 
Keresd meg a márkaklubot,ők tudnak segíteni!
(#) eddy980 válasza ni_lovag hozzászólására (») Okt 21, 2008 /
 
jól jönne egy müszaki leirás a piranhamhoz.megköszönném.
(#) ni_lovag hozzászólása Okt 21, 2008 /
 
Az nem lehet,hogy a sziréna házába van beépítve a riasztó elektronikája?
A régi nekem olyan volt!
(#) ni_lovag válasza eddy980 hozzászólására (») Okt 21, 2008 /
 
Sajna nincsenek ilyen leírásaim,viszont itt találhatsz ezt azt
(#) eddy980 válasza kobold hozzászólására (») Okt 21, 2008 /
 
az a bal kobold hogy sajna nincs azon az oldalon amit küldtél de azért köszi.van egyy kép a riasztó kulcsomról már itt fennt.van rajta egy szám 0682
ez szerepel a távin.
(#) kobold válasza eddy980 hozzászólására (») Okt 21, 2008 /
 
Ööö... Mi nincs azon az oldalon, amit linkeltem? Nem műszaki leírást kerestem, mert olyat úgysem találnék, hanem valamit a programozásáról.
Ha van kulcs, és van kód, kellene végre a központ...
(#) eddy980 válasza eddy980 hozzászólására (») Okt 21, 2008 /
 
piranha 802s.ez a tipusa.
(#) eddy980 válasza kobold hozzászólására (») Okt 21, 2008 /
 
tudom kobold.rendi töled.azon a linken sajna nem találtam ezt fajtát.
(#) kobold válasza eddy980 hozzászólására (») Okt 21, 2008 /
 
Tudom, hogy nem konkrétan ugyanaz, ezt talán írtam is, mindenesetre van esély a hasonlóságra, akár egyezésre is, sok gyártó szeret járt utakon haladni a termékfejlesztés során.
A csatolt képen lévő doboz a központ, azt kerítsd elő. Ha nem megy, előbb-utóbb már csak egy szakszerviz felkeresését tudom javasolni, sajnos.

piranha.jpg
    
(#) eddy980 válasza ni_lovag hozzászólására (») Okt 21, 2008 /
 
az nem lehet sajna ,mivel csak egy piezzo nagyságú az egész
(#) eddy980 válasza kobold hozzászólására (») Okt 21, 2008 /
 
van egy kis kütyü az utastérben de semmi jel nincs rajta.ráadásul a képen látható távi megeggyezik az enyémmel, amit találtam dobozkát azon van egy ilyen csatlakozó,de abba nincs bedugva semmi.full analfabétának érzem magam.
(#) eddy980 válasza eddy980 hozzászólására (») Okt 22, 2008 /
 
sikerült a betanitása a riasztónak.ha valakinek kellene el küldöm szivesen.
(#) xyxx válasza RENO11 hozzászólására (») Okt 22, 2008 /
 
Helló lehet, hogy tudok segíteni, de teljes rajzot nem tudok küldeni. Kellene a motorkód eleje pl: F7P-7** vagy F2N-7** na meg, hogy mi érdekelne: motorvezérlés bekötése?
(#) kobold válasza eddy980 hozzászólására (») Okt 23, 2008 / 4
 
Ha már ennyit törtük a fejünket rajta, megírhatnád ide, hogyan sikerült, és akkor legközelebb másnak egyszerűbb lehetne...
(#) eddy980 válasza kobold hozzászólására (») Okt 23, 2008 /
 
szerintem tuti gázos a másik távirányítóm.megszereztem a leirásást a piranha riasztóhoz.azt is leirják miként programozd de ez akkor sem mükszik.attól függetlenelküldöm bárkinek ha kellene.
(#) eddy980 hozzászólása Okt 23, 2008 /
 
FIGYELEM ! Az Ön által vásárolt készülék egy finom elektronikai rendszer. Kérjük a használat során védje erős fizikai és mechanikai behatástól!
Beázás illetve szakszerűtlen beszerelés okozta hibáknál a garancia megszűnik!
Távvezérlők
A riasztóhoz kettő darab két nyomógombos ugrókódos távvezérlő tartozik.
Nagy gomb: Ki-be kapcsolás
Kis gomb: Pánikriasztás
Bekapcsolás
A riasztó bekapcsolása a távvezérlő NAGY gombjának megnyomásával történik. Nyomja meg a gombot, a riasztó bekapcsol, amit 1 indexvillanás jelez. Ha valamelyik ajtó nem lett rendesen becsukva, akkor a riasztó a bekapcsolás után 3 beep hangot ad, ezzel figyelmeztet valamely nyílászáró helytelen állapotára.
Kikapcsolás
A riasztó kikapcsolása is a távvezérlő NAGY gombjával történik. Bekapcsolt állapotban, ha megnyomja ezt a gombot, a riasztó kikapcsol, amit 2 indexvillanás jelez. Ha a távollétünkben volt riasztás, akkor ezt a riasztó a kikapcsoláskor 4 indexvillanással jelzi.
Opciós belső térvédelem kizárása
Ha a riasztó bekapcsolását követő 5 másodpercen belül még egyszer megnyomjuk a távvezérlő ki-be kapcsoló gombját, akkor a rendszer kizárja az opciós belsőtér védelmet, feltéve ha azt opcióként csatlakoztattunk hozzá. Ezt a kizárási funkciót a riasztó 1 indexvillanással jelzi. A funkció csak egy bekapcsolási ciklusra érvényes, mert kikapcsolás után a készülék visszaáll az eredeti állapotra.
Élesedési idő
A riasztó a bekapcsolást követő 30. másodpercig élesedik. Ezt az állapotot a bekapcsolást követő 5 másodpercig a Led folyamatos világítása, majd 25 másodpercig a Led lassú villogása jelzi. A 30. másodperc letelte után a Led lassú villogásról gyors villogásra vált át, mely jelzi a riasztó beélesedett állapotát.

Pánikriasztás
Ha a riasztó kikapcsolt, vagy bekapcsolt állapotában megnyomjuk a távvezérlő pánik (KICSI) gombját,
akkor beindul a riasztás. A készülék hang és fényjelzést ad 8 másodpercig, majd elhallgat. Élesedési idő alatt a pánik nem működik!
Riasztás
Bármilyen riasztást kiváltó ok esetén a riasztó rendszer 30 másodpercre bekapcsol, hangos riasztást ad és villogtatja az indexlámpákat. Ha meg akarja szüntetni a riasztást anélkül, hogy a riasztót kikapcsolná, nyomja meg egyszer a távvezérlő ki-be kapcsoló gombját. Ekkor a hangjelzés leáll, de a rendszer bekapcsolva marad.
Automatikus indítástiltás
Ez a funkció az utolsó ajtó becsukásától számított 30 másodperc múlva automatikusan védi a motort a beindítás ellen. A funkció működését a Led folyamatos világítása jelzi. Ahhoz, hogy el tudja indítani az autót, gyújtáson meg kell nyomni az autónak azt a gombját, amit a beszerelővel erre a célra külön leegyeztettek. Ekkor a Led elalszik és az autó indítható állapotba kerül. Ha nem akarja használni ezt a funkciót, akkor kérje a beszerelő segítségét.
Automatikus bekapcsolás és visszaélesedés
Ez a funkció csak akkor működik, ha előre be lett programozva.
Automatikus bekapcsolás működése:
A riasztó az utolsó nyílászáró becsukása után 30mp-el automatikusan bekapcsol(Jelzése 1 indexvillanás és ha programozva van, akkor 1 beep), de a centrálzárat nem működteti.
Automatikus visszaélesedés működése:
Ha a távvezérlővel kikapcsoljuk a riasztót, de egy ajtót sem nyitunk ki, akkor 60 másodperc múlva a riasztó automatikusan visszakapcsol, (Jelzése 1 indexvillanás és ha programozva van, akkor 1 beep), de a centrálzárat nem zárja le.
Beep
Ez a funkció csak akkor működik, ha előre be lett programozva.
A riasztó ki és bekapcsoláskor képes hangjelzést is adni a következők szerint:
Bekapcsoláskor: 1 beep
Kikapcsoláskor : 2 beep, ha volt a távollétünkben riasztás akkor: 4 beep.

Riasztó memória
A riasztó a memóriájának köszönhetően képes ara, hogy megmutassa, hogy melyik érzékelője okozta az utolsó két riasztást. Kikapcsolt riasztónál tegyük rá a gyújtást, nyomjuk meg a ki-be kapcsoló (NAGY) gombot, majd vegyük le a gyújtást. A Led villogásainak számából következtetni tudunk a megadott táblázat segítségével, hogy melyik érzékelők riasztottak utoljára.
Érzékelők Led villogások
Nyílászáró védelem 2
Motorblokk 3
Feszültségesés érzékelő 6

Védelmi funkciók
Nyílászárók védelme: Ajtók, csomagtartó és motortér kinyitását érzékeli.
Motorblokkolás : Indítási kísérletet érzékelve, megszakítja a motor áramkörét.
Automatikus indítástiltás: A riasztó kikapcsolt állapotában is lesz indításvédelem.
Feszültségesés érzékelés: 3V-nál nagyobb feszültségváltozásra riaszt.
Opciós belsőtér védelem: Az utastérben lévő mozgást érzékeli.
Teendő elveszett távvezérlő esetén
FIGYELEM ! NAGYON FONTOS !
Amennyiben elvesztette a riasztójához tartozó távvezérlőt, úgy haladéktalanul forduljon a termék beszerelőjéhez, vagy a javítás végző szervizhez, ahol az elveszett eszköz kódját kitörlik a riasztó memóriájából, megakadályozva ezzel illetéktelenek hozzáférését a riasztóhoz. Ezzel egyidejűleg beprogramozásra kerül az új távvezérlő.
Tanácsok
- Ha a riasztó működésével kapcsolatban bármilyen rendellenességet észlel, kérjük haladéktalanul forduljon a beszerelő szervizhez, vagy a termék importőréhez.
- Soha ne nyúljon a bekötésekhez.
- Ha a távvezérlő nem a megszokott távolságból működteti a riasztót, akkor elemcserére van szükség.
- Motormosás előtt takarja le a riasztót, mert a nagynyomású víz tönkre teheti.



PIRANHA 802S AUTÓRIASZTÓ

Használati utasítás











(#) eddy980 hozzászólása Okt 24, 2008 /
 
valaki tud segiteni hol lehet uj távit vásárolni?
(#) nagyikka hozzászólása Okt 26, 2008 /
 
Sziasztok!Van egy Rhino hl 44-es autóriasztóm Daewoo Nubiraba szerelve.Mikor elhoztam a kereskedőtől nem csinált semmit.Szétszedtem a sziréna részét nem találtam semmi hibára utaló jelet igy összeraktam.Azóta láss csodát ha a kulcsával bekapcsolom egyfolytában visít!A neten ilyen típushoz nem találtam semmit sajnos.Nem tudom mi lehet a baja...Ha esetleg tudnátok ebben segíteni nagyon megköszönném!
(#) charly válasza nagyikka hozzászólására (») Okt 27, 2008 /
 
hello!
ez véletlenül nem olyan rhino,amiben egyben van a sziréna és a vezérlö is?
(#) charly hozzászólása Okt 28, 2008 /
 
Mert nekem egy ilyen van és nem tudom a típusát,mert nincs rajta semmi.
Szóval Nekem is ilyen ugrókódos problémám lehet.Kikötöttem a risztó pozitívját és miután visszakötöttem,a távirányitó már nem müködtette,csak egyfolytában riaszt.szóval,ha valaki tudja,hogy az ilyet hogy lehet programozni,nagyon megköszönném.A hátulján egy potméter van,egy nyomógomb és egy piros led!Elöre is köszönöm!
(#) charly válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 28, 2008 /
 
Helló!

Igen,már olvastam ezt az ötleted és ki is próbáltam,de sajnos nem müködött!Pedig Tetszett az ötlet.Sajnos valami más lesz a megoldás.Azért köszönöm!
(#) nagyikka válasza charly hozzászólására (») Okt 30, 2008 /
 
Sziasztok!Igen ez az a típus amiben egyben van a vezérlő és a sziréna is.A tápot még nem próbáltam levenni de ki fogom próbálni és meglátom mi lesz vele.Köszi az ötletet!Amikor levettem az egészet akkor is csak egyfolytában vísított...De hátha ez a megoldás bejön!
(#) Robi válasza nagyikka hozzászólására (») Okt 30, 2008 /
 
Szia!
Én úgy emlékszem rhino tanításához elég ha ráadod a gyújtást, és hosszan nyomva tartod a távkapcsoló gombját. Persze az is lehet, hogy nem kötötték be a gyújtásszálat. A színére már nem emlékszem, talán lila. Javaslom előbb méregesd ki próbalámpával.
Következő: »»   2 / 42
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem