Fórum témák
» Több friss téma |
Mar egy fel oraja nezegetem a kapcsolasokat de meg nem jottem ra, hogy mi is akar lenni.
Minden esetre erossen "futurista" megoldas mind ket kapcsolas.
Akkor mit csináljak?
Szerintem egy előerősítő kellene,amin sok kondi,meg ellenállás van,és feltevésem szerint,ha az ellenállásokat kicseréljük potikra,akkor ezeknek álításával,különböző torzításokat lehet variálni.Mint egy multieffekt,csak analóg. Igazándiból a "tökéletes torzítást"keresem.Egy egyszerű,és minőségi holmi. Végül rá jöttem,hogy mindent magamnak szeretnék megcsinálni.Csak még egyenlőre nem mindent tudok. Meg hát,sose tudom,hogy működik-e. Igazándiból a sokoldalúságra,minőségre,és egyszerűségre törekednék.Nomeg az egyediségre,ami a legfontosabb. Csak télleg kezdő vagyok. Egy kész kapcsolás kéne,amit inkább tudok egy próbanyáklapra rakni,minthogy maratni kelljen. Tudna nekem valami ilyesmit tervezni? Valami olyat,amit számítógépes progival lehet szimulálni,hogy jó-e,vagy sem.Hogy működik-e,jó hangja van -e,vagy sem. Megtennétek? ![]() ![]()
Szerintem vegyél egy olcsóbb multieffektet! (Ezt jó szándékúlag írom.) Abból előszedhetnél bármilyen hangszínt. /Csak úgy tervezgetni kapcsolást, elég merész dolog.../
Mert hidd el ahány torzítót építettem, hát nincs köztük olyan nagyon-nagyon hatalmas egyedinek nevezhető különbség. (Úgyértem mindenféle torzító létezik... egyediséget talán chorus pedállal vagy valami más típusú effekttel lehetne kölcsönözni neki.) A (hozzá nem értő) családtagajaimtól, ismerőseimtől mindig megkaptam egy-egy újabb királyabb torzító elkészítésekor, hogy ez is ugyanúgy szól, mint az összes eddigi... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ha létezne ilyen program, ami hangot ad akkor nekem is kell!
Köszi,de én jobban szeretem az analóg megoldásokat.
Az a tökkéletes hangú holmi! Nomeg én egy megszállott DIY emberke vagyok,engem kész gyári cuccok megvételére nem nagyon lehet rávenni. Most nem rég terveztem egy Overdr./DSt kapcsolást,egy másik alapján. Ha valakinek van egyéb ötlete akko ![]() Nekem télleg kéne egy extra analóg-állítható cucc! A kórus nem is rossz ötlet. Ha rajtam múlna,minden fajta pedál egymás mellett sorakozna,és keverném őket! Help!
Szevasztok!
Azóta vettem egy Boss OS-2-es(Overdrive/DST)pedált. Nem rossz a hangja,de azért kéne most már valami más,tényleg egyéni cuccot építeni! Tudnátok adni valami egyszerű kapcsolást,ami esetleg csöves,vagy tranyós? Egy fantasztikus,és sokrétű hangzásra van szükségem! Hiába keresek a neten,semmi tutit nem találok. Tudnátok segíteni? ![]() És még valamit-Ismeri valaki a VOX Sneakcharmer-kígyóbűvölő csöves kompresszorát?-aki igen,az lécci mondja meg nekem,hogy van-e rá szükségen,és ha igen,akkor hogyan építsem meg! Köszi! ![]()
Szia! Szintén DIY vagyok.
![]() Égen-földön nem találom a Snake Charmerről hangmintát. Már próbálkoztam ezen Vox pedálok rajzaival, de annyira újak hogy még nincsenek a NET-en. Amennyit megtudtam róluk, igaz hogy 9Volt -os adapter táplálja őket, de a pedálban elképzelhetően vagy egy tekercs ami nagyfeszültséget hoz létre az elektroncső működéséhez. Szóval hagytam is ezt a dolgot... Szerintem turkálj a youtube.com -on "diy effect pedal" -ok után! Mindig ezt teszem, ha valami extrát keresgélek, rengeteg jó, érdekes cucc van fennt!
""Igazándiból a "tökéletes torzítást"keresem.Egy egyszerű,és minőségi holmi.""
Sziasztok! Kb 4 éve magam is gitároztam,de egy motorbaleset... ![]() Jó lenne azt tudni,hogy melyik stílus jön be neked. Pl ha blues,akkor a deatmetal jellegű hang kizárva(habár manapság..) Igazándiból sokak szerint a csöves erősítő overdrive-funkciója(nem distortion) a legszebb némi zengetővel,chorussal megfűszerezve! Milyen erősítőt,gitárt(okat) használsz?
Nekem minden olyan műfaj bejön,ami hangszerrel,és nem dobgéppel készül.
![]() ![]() Latintól kezdve Blues,Jazz.. DE a kedvencem a Rock'n'Roll minden fajtája. Minimum Blues,Rock,Hard Rock,Metal,és ennek az összes alfaja,és keveréke. Egy ISTENI hangzást keresek ![]() Amitől így nézek,ha hallom a hangját :eek2: ![]() Értitek..... Szeretem a Stratocaster formát,de keverem a Les Paul elektronikájával.... Van egy szar Strat másolatom,amit fel fogok javítani. Van rajta 2 humbucker(nyitott),és egy single coil középen. (de az enyémen gerjednek,+potik,meg jack recseg,hol szól,hol nem,de azér ezeket kicserélem.) A sokféle pickupot az 5 állású kapcsolóval tudom hangzásban keverni+ne felejtsük el a tónuspotit ![]() ![]() Szeretnék egy egyéni hangot.... Van egy szar hangú Powerstate 10w-os erősítőm. Elég szar a hangja. Gondolkozom azon,hogy építsek egyet,vagy vegyek egy Marshall,vagy VOX kisteljesítményű erősítőt,és azt felkapcsolom egy nagyobb végfokra keverőn keresztül. +Sok analóg pedál egybekapcsolásával szeretnék egyedi hangot létrehozni.Egy kevés gyári BOSS,meg VOX effekt+sok-sok DIY-egyéni származék ![]() A baj csak az,hogy akárhányszor próbálkozom,nem nagyon akar sikerülni.DE NEM ADOM FEL!!! ![]() ![]() Segítetek? ![]()
Most ne tessék megsértődni!
Ha a típus-felszerelés összetevőit kevered akkor sajnos semmi jó nem fog kialakulni belőle! (pl LP pickup Strat. testbe...) Legelőször egy JÓ minőségű, megbízható erősítő kell,és mellé egy szépen behangolt gitár... Szerintem legelőször a gitárt kéne alaposan rendbe tenni,vagy egy használt de jó állapotút venni. Utána egy jobb erősítő..(Vox,marshall,fender,randall...) Ha megkérdezel egy gyakorló gitárost,vagy csak a fórumokat böngészed, akkor rájössz,hogy a jó hangzás alapja a TISZTA gitárhang.. Ha már a pengetés is megy,akkor lehet effektezni... Én is beleestem abba a hibába,hogy agyonvariáltam a cuccot, és végén a sok bütykölés mellett nem volt idő a pengetést gyakorolni... Szerintem ne a hangzás legyen egyedi,hanem a gitárjáték! (Ld. Shadows..Semmi torzító,minimum effekt, és milyen maradandót alkottak! De ott van a másik véglet is: a Pantera gitárosa egy szál gitárral,nameg a warhead cuccal mit művel.. Joe Satriani,Steve Way,Dream teather...) A lényeg: Sok feleslegesnek tűnő kütyü helyett inkább egy komolyabb gitár+jó erősítő felé kéne elindulni. Ja és meg kell tanulni gitározni.Az effekt nem fog helyetted pengetni...(ez volt a másik ok,ami miatt abbahagytam) Tényleg elnézést kérek,nem áll szándékomban megbántani senkit,hanem a saját tapasztalataimat írtam le... ![]() ![]()
Szia!
1.:Köszönöm elmés tanácsodat,de a helyzet az:Tudom,hogy az effekt,(ami minimális egyébként,mert nem használok sok gyári cuccot),nem fog helyettem pengetni. Node:említettem,hogy gitáromat meg fogom javíttatni. 2.:Igaz,hogy csak tanulok,a játék az első,és hogy effektek és torzítás nélkül is lehet fantasztikusat és örök értéket alkotni.(Az más kérdés,hogy úgy akkor játszom,amikor akusztikus cuccon,vagy akusztikus hangzásban játszom.Az elektromosat inkább torzítva használom.) 3.:NE TESSÉK MEGSÉRTŐDNI: Őszinte részvétem,hogy képes voltál (velem ellentétben)engedni kényelmes pihe-puha vágyaidnak,s nem akartad,hogy fájjanak az ujjaid a húrok lefogásának következtében. 4.:Honnan vagy meggyőződve arról,hogy olyan SZARUL játszom,hogy pengetési gyakorlatokra szorulok még mindig?-Tudom kicsit büszke vagyok,de már kinőttem ebből.Az alapokkal már rendelkezem,és bár még mindig tanulok,nem játszom olyan bénán(szerintem,meg hatszáz ismerősöm szerint ![]() Szóval tényleg,nem sértődtem meg,viszont kritikát és ok nélküli letorkolást kaptam segítség helyett. ![]() Elképzelheted,hogy milyen érzés,amikor tisztelettel fordulok mindenki iránt,Marshall kapcsokat töltök fel,és persze nem tudom megépíteni,de gondolom,sokaknak segítek ezzel,nomeg sokminden mással is,és én csak lenézést kapok! ![]() Megköszönném,ha inkább olyat mondanál,amit tudsz.
Hello mindenki másnak!
Valaki tudna nekem valami használható segítséget adni,lécci! ![]()
Tényleg nem akarok haragot,na! :worship:
Nem tudom,és nem is feltételeztem hogy milyen szintű gitáros vagy. Tisztelek minden olyan embert,aki hangszeren "élő zenét "játszik. De nem kényelemből,hanem baleset miatt tetem le a hangszert. Innentől nem offolok. Még egyszer elnézésedet kérem a fórumlátogatók színe előtt!
Semmi baj,én kérek elnézést,mert én sem sejthettem,+
Nem akarok én se haragot haver ![]() ![]() ![]() Tudsz nekem segíteni,valami egyedi hang létrehozásában? Ha gitárról lenne szó,akkor Stratokat preferálok,(ennek ellenére bármi jöhet,de ez a kedvencem),erősítőben VOX-ot szeretnék,de effektekben gyáriakból szintén VOX-okat,és BOSS-ot szeretek használni.De építeni is szeretnék.Több pedált összekapcsolásából szeretnék egyedi hangot faragni. Többek között egyediekkel is. Tudsz nekem segíteni lécci ![]() A többiek segítségét is kérem! ![]() ![]()
Ezek a VOX Cooltron csöves analóg pedálok nagyon izgatnak!Kíváncsivá tesznek.
Persze nem jelenti ez azt,hogy nem érdeklődöm a tranyósok iránt.Sőt! Csak érdekelnek ezek a csöves cuccok. Azt tudom,hogy etalon,és minőségi egy csöves erősítő,de hogy milyen egy csöves pedál? ![]() Biztos k.......jó lehet! ![]() Szerintem nem hiába adnak egy ilyen pedált több mint 45 ezerért!Ez egy olcsóbb BOSS Multieffekt ára! ![]() ![]() ![]() ![]() Van valaki másnak még ötlete ezzel az egyéni hanggal kapcsolatban?
hello tudnátok olyan torzító kapcsolást adni ami hasonlít a rózsaszín pitbull gitárosának ami van?
Könyörgök,valaki segítsen,mert nemsokára lesz egy előadásom,és már a próbán szükségem lesz egy ilyen hangra,nemhogy a fellépésen!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Egy Fantasztikus hangot keresek!!!
Nemrég marattam először nyákot,egy a tonepad.com-oldaláról szerzett Blue Clipper-nek! Ki tudja,milyen ennek a hangja? Érdemes mással próbálkozni,vagy elsőre próbálkozzak meg vele-Mint profi nyákos készítmény,mert idáig csak próbanyákon csináltam őket,amik közül egyik se sikerült-vagy még mi mást kéne csinálnom? Milyen pedál-kombinációt állítsak össze,egy ilyen sokrétű,"Isteni" hanghoz? És ha igen,akkor milyen kapcsot építsek meg? Kéne valami komoly,profi cucc. (Szeretem a Stratocaster-hangzást,de zárt Humbuckereket fogok a nyíltak helyére rakni,mert szebb hangjuk van-szerintem,kivétel a középső single coil-ez nyílt marad-de mindegy,ez maga a gitár része) ![]() Valami pedál kompozíció kéne- ![]() Csak azt nem tudom,hogy milyen. ![]() Lécci,kérlek benneteket,könyörgök,fontos nekem ez a szereplés!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Üdv!
Meg kell, mondjam komolyan nem értelek... 1: Amiket rajzoltál azokat nem ajánlom megépíteni, hacsak nem szeretnél tranzisztor temetőt... Alapvető problémák vannak velük. 2: Kismillió használható kapcsolás van a neten, nem tudom, miért nem találtál elég jót (még komoly erősítők komplett rajzai is: Marshall, Fender, VOX, stb.). 3: Ha "hangot" keresel azt elég nehéz írásban (ez vonatkozik a sorozatos olyan kérdésekre is, hogy ennek vagy annak az effektnek milyen hangja van). Remek oldal "hang" keresésére pl. a Youtube. 4: Csatlakoznék ahhoz az állásponthoz, hogy nem a rengeteg sorbakötött effekt pedál lesz az egyedi és fantasztikus hangzás alapja, mert akkor a gitár is csak egy lesz az egész kör zajgenerátorai közül. 5: Ha neked a gitárnak alapban nincs elég fantasztikus hangja, akkor a te hangszered nem a gitár, hanem valami szintetizátor.
Hát nem az,hanem egy Ibanez.
![]() Viszont effekt az kell,sok híres gitáros köt sorba effektet,tudom,a profik így csinálják,csak a végére tesznek egy Equlizer-t,meg egy zajcsökkentőt. Én voltam Santana,Paul Gilbert,Lenny Kravitz,és sok más koncerten,és az első sorban voltam! Láttam,legalább 10-12,de láttam már 2005-ben Brian May-t is,aki a Queen koncerten a Treble Booster mellett-(ami nála megszokott)-vagy 15 db pedált használt!!! + Nézelődök a youtube-on,és sokan akár sok saját építésűt kötnek egymásba! +Sok ismerősöm így csinálja,és egy zajcsökkentőt is használnak,ha sok kemény torzítást passzolnak össze,vagy ha nagy a zaj,akkor az jelentheti azt is,hogy nem passzol össze két ,vagy több különböző effekt hangja. Tehát,egy egyedi kompozíciót ,összepasszoló hangok összességéből összehozni egy sokféle hangzást kell csinálnom,olyat ami egyedi. Csak nem tudom,hogy hogy! Segítsetek,mert tényleg,nincs is pénzem,csak építésre,+Isteni,és olcsó effektnek kell hogy legyen,hogy megvegyem,inkább építek! Kérlek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nem találok semmit,napokat itt töltök a gép előtt a keresgélés miatt!
Sziasztok!
fuzzking:Szerintem a sok pedállal csak a baj van. Lehet h egy Santana-nak meg Paul Gilbert-nek 20-30 pedál van a lába alatt de azért azt se hasznája egyszerre. Ott van pl. Angus Young aki egy szál gitárral játszik. Ő pont ezért egyedi ![]() Bővebben: link
Szia!
Mi mondjuk meg mit szeretnél? Itt nézz körül: Bővebben: Link Itt pedig úgy tudsz válogatni a kapcsolások közt, hogy fent vannak a hangminták is! Amelyik tetszik megépíted! Bővebben: Link
Hálás köszönet mindannyiótoknak!!!
![]() ![]() ![]() HA baj van az építéssel,akkor szólok! ![]() ![]()
hello!érdekelnének a gitár torzitok!érdekelne hogy miként érik el elektronikával ezeket a torzitott hangokat.lehetséges hogy egy műveleti erösiöt kell tulvezérelni ?ezzel a kérdéssel kapcsolatban várom hogy dobjon nekem valaki valami okosságot mert nagyon érdekelne a téma!elöre is kösz
Tudna nekem valaki egy csöves torzítót skiccelni ami állítható?Valami,ami egy csőből áll mondjuk?
Lécci!Kényes vagyok a jó hangra,és hangzásra! Bowdown....lécci!
én most ezt építem, nagyonjó minűségű és viszonylag olcsó. nem 9 voltról megy, csöves végfokkal egybe lessz építve.A végfok már megvan
És ez milyen torzítást csinál?Jó hangja van?
Szeretném majd hallani!Mármint,ha kész lesz.Ez állítható? Építesz pénzér is ilyet,vagy más hasonlót?
ez a torzító kisértetien hasonlít az ATOMIC SOLDANÓ torzítóra, ami az erősítőbe van építve. A torzitás állítható három hangszín és egy magaskiemelés. és egy hangerő. 6poti kell hozzá. Egy ilyen torzítópedál elág drága játék,de ha te csinálod olcsóbb. 2 cső kell hozzá, ecc83 ennek db-ja 2200ft. A kondik nem baj ha jó minűségűek. pl mallory, remix. ezek értékének megváltoztatásával lehet a hangzást módosítani. Én még nem építettem ilyet, csak Soldanó slo-t, de még azt sem élesztettem fel, hiányzik egy elkó a tápból.
eNNEK kell 260 volt, tehát pedálnak nem igazán jó, csak beépítve erősítőbe.A tápellátás miatt. Ha meg akarod építeni szerzd be az alkatrészeket, én a panelt most tervezem, abban tudok segíteni. Nagy erősége ennek a kapcsolásnak hogy itt nem diódák csinálják a torzítást, hanem a csövek., mint minden normális és jó csöves torzító.
Akkor lécci segíts abban,hogy lépésről lépésre tudjam megcsinálni!
Nagyon köszönöm .... ![]()
szivesen segítek, nem tudom építettél-e már csöves kapcsolást.Az anódáram elég nagy, 250-300volt EGYENÁRAM. Életveszélyes működés közben belenyúlni, még kikapcsolt állAPOtban is üt, ha nincs kisütve az elkó kondik.
Visszaolvastam a hozzászólásokat, neked egyedi hangzásra van szükséged, de hogy az milyen azt még te sem tudod. Neked egy modelező erősítőre van szükséged, nem azért írom ezt mert nekem van egy eladó, hanem azért mert azzal olyan hangszín,torzítást stb. keversz ki, amilyet csak akarsz, és a variáció végtelen.32 autentikus erősítő hangzás, 12 féle hangláda, 16 effekt, és ezeket lehet tárolni 25 bankba, bankonként 6 tár.lábkapcsolóval, vagy kézzel lehet átkapcsolni. Mindez 70 watt hangerő, és ha külső dobozt is használsz, akkor 120w.Ezt merem ajánlani, mert meg vagyok győződve róla. hogy szól. Ha ezek között nem találod meg a neked való hangzást, akkor nincs is elképzelésed. Ha érdekel több róla, freboys@freemail.hu Ha el tudsz jutni kiskunfélegyházára szivesen be is mutatlak neki. A csöves építésen gondolkozz el, mert nagy csalódás érheti az embert, meg egy feleslegesen kidobott pénz.Nagy gyakorlat, tudás, oszcilloszkóp, stb kell hozzá. |
Bejelentkezés
Hirdetés |