Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nem tudom, hány fokkal magasabb hőmérsékleten olvad, de az ólommentes forrasztóanyagok nehezebben (magasabb hőfokon) forraszthatóak, mint az ólomtartalmúak.
szerintem az 20-30 fok különbség lehet, de valaki cáfoljon meg, és megoldottuk a furatgalvanizálást
![]() Vettem egy sütőt, a nyáklakkhoz, most a hét végén csinálok teszt festést. Kíváncsi vagyok a led uv megkeményíti e a festéket
ólmos:183
ólommentes: 227 Ez változhat, a tipustól, fajtától függően Csakhogy 210 fokos pákával nem igazán tudsz forrasztani, a nyák vezetősávja már elvonja azt a hőt. Én csak ólommenteset használok itthon is. A pákám hőfoka 350 foknál már tökéletes, vékonyhegyű páka.
Forrasztóállomásom van változtatható hőfokkal. Ez elég különbségnek tűnik. Ki kell próbálni. A Tied változtatható hőfokú? Ha igen kipróbálhatnád a dolgot. Momentán nem fogok tudni ólommentes ónt kapni az ünnepek alatt.
Ha kipróbáltad írd meg légyszi a tapasztalatokat.
Állítható, Ez volt a tapasztalatom. 280fok körül már egy 7805 hűtős lába nem forrasztható csak ridegen vagy 5mp-s melegítési idővel.
Az a határ amit keresel az valahol ott lesz, ahol az olmos megolvad, de rideg, vagy feljebb már jó, de az olommentes is ridegen olvad. Aztaqqqqqqqq melóhelyen ijen pákhegyeket használunk. Ólmoshoz asszem 7-est(???) ólómmenteshez 9-est kell használnunk. A hőfokhatárt így képzeld el egy normális munkához, ezalatt nagyüzemi gányolás lenne (nálunk).
Szia!
Megpróbáltam azt amit mondtál ( súrolószerrel való polírozás) De nem jött össze (és úgy láttam hogy a sórolószer is megkarcolja a nyákot de nem annyira mint a 400-as papír.. Próbáltam a világítást 1, 2, 3, 3:35 percekkel is de nincsen eredmény.. :no: Most mit tegyek? Merrefelé változtassam az időt? üdv! ![]()
Nagyon karcos a nyák. 2000-es papír kapható szinte minden nagyobb barkácsüzletben, szaladj el az obiba vagy baumaxba az szerintem most nyitva van.
Olyannak kell lenni mint a tükör, ha gondolod néz meg a videó elejét a tele-work.hu-n Nyák Hogyan készítsünk nyákot levilágításos teknikával Ott direkt nem gyári lakkos nyákkal dolgoztam. Pucolás, festés, világítás, maratás, minden benne van. Ma fogom elhasználni a telibe fújt lemez utolsó darabjait, tehát 4 hónapig tuti eláll lefújva, ha fekete zsákban sötét helyen tárolod, egyszer kell jól megpucolni egy közel a4-es lemezt és ugye annak is a szélei felé terül a lakk, de ha az egészet fújod akkor azután kit érdekel, hogy szélén 1cm nem használható mikor a teljes a4 a rendelkezésedre áll, és ha jól csináltad egyenletes. A pucolás a vasalásoshoz is fontos. 2000-es csiszolópapír! Idézet: „az egészet fújod akkor azután kit érdekel, hogy szélén 1cm nem használható mikor a teljes a4 a rendelkezésedre áll, és ha jól csináltad egyenletes.” Ez most akkor hogyan van ![]() 1cm körben nem használható, vagy egyik szélén 1cm ? Vagy az egész használható, és valamit rosszul értelmeztem ? üdv!
Szóval még mindég karcos... :no:
Megpróbálok szerezni 2000 csiszolópapírt... Vagy még megpróbálom azt hogy a súrolószerrel nem erőből pucolom mert úgy csináltam ![]() üdv ![]() ![]()
Ez utóbbit javasolom. Tegyél szivacsra , rongyra belőle kevés vízzel és ne erőből. Ha nagyon oxidos, akkor víz helyett Cillittet szoktam használni.
Mikor a p20 elterül, általában a szélén összegyűlik, és ott egy vastagabb rétegeget képez. Gyári lakkos lemeznél ilyen nincs, de a saját fújásúnál szinte elkerülhetetlen. Ezért kell az egész lapot egyben lefújni és nem kis darabokat egyesével, mert minden kis darabnak külön széle van, a maga külön vastagabb réteg lakkjával, ha viszont az egészet egyben fújod és később csak annyit vágsz amennyi éppen kell, akkor lesz sok olyan részed ahol egyáltalán nincs a vastagabb lakkos széle, és csak pár darab olyan (a kerületeknél), ahol azt az egy centit elveszted mint használható felület.
A fújást ha elrontod nem kell ám újrapucolni, csak acetonos papírral mosd le és mehet az új próba.
Ha tudod a szárítást olyan helyen végezd ami nagyjából pormentes. Én a szekrény mélyén, és ajánlom a videót, mert ott minden mozzanata a fotós technikának látszik.
Szia!
Azokat a videókat nézegettem mikor felpakoltad ![]() Nagyon jók.. Ha jól emlékszem te is UV CREE LED-el fotózol igaz? Neked hány LED van? és ami van mekkora Nyák-ra elegendő? üdv! ![]()
Lapozz vissza én is ezeket kérdeztem néhány napja!
3 leddel, és 20*20-as biztos megy, nagyobbat még nem csináltam ezel, de hosszabb is biztos menne.
Nálam csak akkor vastagszik meg a széle, ha sokat fújok rá, vagy nincs lereszelve rendesen a széle lakkozás után. Amúgy belejöttem már a fotózásba, csak a kétoldalassal van gondom: nem tudom ugyanolyan vastagra fújni a két oldalt, ezért előhíváskor az egyik oldal már pl kész, míg a másik még sehol se tart. És ha folytatom, akkor az az oldal jó lesz, a másik meg lejön teljesen.
ejha 20X20 cm es nyák az nagyon nagy
![]() Ezt a nyákot hány percig világítottad? üdv!
Lehet, hogy nem arról van szó, de lehet kapni ilyen kis szegecseket, amit a furatba lehet beletenni.
Csak nem tudom, hogy mennyivel drágább (7 Ft/darab) és mennyivel egyszerűbb.
15 percig. Jó maszk kell ennyi az egész. Sajnos a laser az nem jó, egy tescoban most 13.000-ért árult epson dx7400-al fóliára, matt papír csak fekete fénykép minőség beállításokkal nagyon szépen megy, még az éjjel talán lemegyek világítani meg marni, majd fotókat teszek fel. (Ennek a dx7400-nak nincs fóliás beállítása, a 6 színűvel nyomtatóknak van pl epson stylus photo r200 (ezzel nyomtam régen de elromlott a függőleges pozicionálás benne)
A baj az, hogy nem 7ft /darab, hanem 7000Ft/1000 darab.
Vagy valami hasonló kiszerelésben láttam egyszer.
Hát igen. Gyári nyák. Az minden oldalon egyenletes. Egyébként ha jó a maszk, akkor egy kicsit túl is világíthatod, ilyenkor a megvilágított lakk hipp hopp lejön, nem kell addig lögybölni míg lejön a rajz is. Ilyenkor biztos jó a vasalás.
Na közben eszembe jutott van itt egy nyák, ez tegnap előtt készült, ha megnézitek gondolom érthető okokból gyári lakkos nyákra.
Belül az ic lábainál a méret 12mm, és oldalanként 25 láb. (PIC 24FJ128GA010) A másik kép ugyan ezekkel a méretekkel de csak oldalanként 20 láb. Lehet számolgatni. Most jön majd a forrasztásgátló festék, de már csak ma éjjel, merthogy 2 óra van (vagy 1?) vagy 3-kor lesz 2, fene ebbe az átállásba.
Hogyan tudnám egyszerűen be ónozni a nyákomat?
Úgy ahogy a nyákosok csinálják? Berakom valami folyadékba és be ónozodik? Lehet ilyen fürdöt otthon csinálni?
Nekem tök szép lilás lesz tőle másnapra
![]()
Fotolakkot le szoktad szedni mielőtt beledobod?
![]()
Persze! Anélkül nem is tapadna rá az ón!
Másnapra lesz lilás.
Értem, tényleg, most hogy mondod, nekem is rémlik valami hasonló tapasztalat.
Nem igazán fog még az agyam. ![]() ![]()
Hogy szoktad lemosni és megszárítani? Én egyszer benne hagytam a lemosó vízbe és akkor elszíneződött.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |