Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nem tudom, hány fokkal magasabb hőmérsékleten olvad, de az ólommentes forrasztóanyagok nehezebben (magasabb hőfokon) forraszthatóak, mint az ólomtartalmúak.
szerintem az 20-30 fok különbség lehet, de valaki cáfoljon meg, és megoldottuk a furatgalvanizálást
![]() Vettem egy sütőt, a nyáklakkhoz, most a hét végén csinálok teszt festést. Kíváncsi vagyok a led uv megkeményíti e a festéket
ólmos:183
ólommentes: 227 Ez változhat, a tipustól, fajtától függően Csakhogy 210 fokos pákával nem igazán tudsz forrasztani, a nyák vezetősávja már elvonja azt a hőt. Én csak ólommenteset használok itthon is. A pákám hőfoka 350 foknál már tökéletes, vékonyhegyű páka.
Forrasztóállomásom van változtatható hőfokkal. Ez elég különbségnek tűnik. Ki kell próbálni. A Tied változtatható hőfokú? Ha igen kipróbálhatnád a dolgot. Momentán nem fogok tudni ólommentes ónt kapni az ünnepek alatt.
Ha kipróbáltad írd meg légyszi a tapasztalatokat.
Állítható, Ez volt a tapasztalatom. 280fok körül már egy 7805 hűtős lába nem forrasztható csak ridegen vagy 5mp-s melegítési idővel.
Az a határ amit keresel az valahol ott lesz, ahol az olmos megolvad, de rideg, vagy feljebb már jó, de az olommentes is ridegen olvad. Aztaqqqqqqqq melóhelyen ijen pákhegyeket használunk. Ólmoshoz asszem 7-est(???) ólómmenteshez 9-est kell használnunk. A hőfokhatárt így képzeld el egy normális munkához, ezalatt nagyüzemi gányolás lenne (nálunk).
Szia!
Megpróbáltam azt amit mondtál ( súrolószerrel való polírozás) De nem jött össze (és úgy láttam hogy a sórolószer is megkarcolja a nyákot de nem annyira mint a 400-as papír.. Próbáltam a világítást 1, 2, 3, 3:35 percekkel is de nincsen eredmény.. :no: Most mit tegyek? Merrefelé változtassam az időt? üdv!
Nagyon karcos a nyák. 2000-es papír kapható szinte minden nagyobb barkácsüzletben, szaladj el az obiba vagy baumaxba az szerintem most nyitva van.
Olyannak kell lenni mint a tükör, ha gondolod néz meg a videó elejét a tele-work.hu-n Nyák Hogyan készítsünk nyákot levilágításos teknikával Ott direkt nem gyári lakkos nyákkal dolgoztam. Pucolás, festés, világítás, maratás, minden benne van. Ma fogom elhasználni a telibe fújt lemez utolsó darabjait, tehát 4 hónapig tuti eláll lefújva, ha fekete zsákban sötét helyen tárolod, egyszer kell jól megpucolni egy közel a4-es lemezt és ugye annak is a szélei felé terül a lakk, de ha az egészet fújod akkor azután kit érdekel, hogy szélén 1cm nem használható mikor a teljes a4 a rendelkezésedre áll, és ha jól csináltad egyenletes. A pucolás a vasalásoshoz is fontos. 2000-es csiszolópapír! Idézet: „az egészet fújod akkor azután kit érdekel, hogy szélén 1cm nem használható mikor a teljes a4 a rendelkezésedre áll, és ha jól csináltad egyenletes.” Ez most akkor hogyan van 1cm körben nem használható, vagy egyik szélén 1cm ? Vagy az egész használható, és valamit rosszul értelmeztem ? üdv!
Szóval még mindég karcos... :no:
Megpróbálok szerezni 2000 csiszolópapírt... Vagy még megpróbálom azt hogy a súrolószerrel nem erőből pucolom mert úgy csináltam üdv
Ez utóbbit javasolom. Tegyél szivacsra , rongyra belőle kevés vízzel és ne erőből. Ha nagyon oxidos, akkor víz helyett Cillittet szoktam használni.
Mikor a p20 elterül, általában a szélén összegyűlik, és ott egy vastagabb rétegeget képez. Gyári lakkos lemeznél ilyen nincs, de a saját fújásúnál szinte elkerülhetetlen. Ezért kell az egész lapot egyben lefújni és nem kis darabokat egyesével, mert minden kis darabnak külön széle van, a maga külön vastagabb réteg lakkjával, ha viszont az egészet egyben fújod és később csak annyit vágsz amennyi éppen kell, akkor lesz sok olyan részed ahol egyáltalán nincs a vastagabb lakkos széle, és csak pár darab olyan (a kerületeknél), ahol azt az egy centit elveszted mint használható felület.
A fújást ha elrontod nem kell ám újrapucolni, csak acetonos papírral mosd le és mehet az új próba.
Ha tudod a szárítást olyan helyen végezd ami nagyjából pormentes. Én a szekrény mélyén, és ajánlom a videót, mert ott minden mozzanata a fotós technikának látszik.
Szia!
Azokat a videókat nézegettem mikor felpakoltad Nagyon jók.. Ha jól emlékszem te is UV CREE LED-el fotózol igaz? Neked hány LED van? és ami van mekkora Nyák-ra elegendő? üdv!
Lapozz vissza én is ezeket kérdeztem néhány napja!
3 leddel, és 20*20-as biztos megy, nagyobbat még nem csináltam ezel, de hosszabb is biztos menne.
Nálam csak akkor vastagszik meg a széle, ha sokat fújok rá, vagy nincs lereszelve rendesen a széle lakkozás után. Amúgy belejöttem már a fotózásba, csak a kétoldalassal van gondom: nem tudom ugyanolyan vastagra fújni a két oldalt, ezért előhíváskor az egyik oldal már pl kész, míg a másik még sehol se tart. És ha folytatom, akkor az az oldal jó lesz, a másik meg lejön teljesen.
ejha 20X20 cm es nyák az nagyon nagy
Ezt a nyákot hány percig világítottad? üdv!
Lehet, hogy nem arról van szó, de lehet kapni ilyen kis szegecseket, amit a furatba lehet beletenni.
Csak nem tudom, hogy mennyivel drágább (7 Ft/darab) és mennyivel egyszerűbb.
15 percig. Jó maszk kell ennyi az egész. Sajnos a laser az nem jó, egy tescoban most 13.000-ért árult epson dx7400-al fóliára, matt papír csak fekete fénykép minőség beállításokkal nagyon szépen megy, még az éjjel talán lemegyek világítani meg marni, majd fotókat teszek fel. (Ennek a dx7400-nak nincs fóliás beállítása, a 6 színűvel nyomtatóknak van pl epson stylus photo r200 (ezzel nyomtam régen de elromlott a függőleges pozicionálás benne)
A baj az, hogy nem 7ft /darab, hanem 7000Ft/1000 darab.
Vagy valami hasonló kiszerelésben láttam egyszer.
Hát igen. Gyári nyák. Az minden oldalon egyenletes. Egyébként ha jó a maszk, akkor egy kicsit túl is világíthatod, ilyenkor a megvilágított lakk hipp hopp lejön, nem kell addig lögybölni míg lejön a rajz is. Ilyenkor biztos jó a vasalás.
Na közben eszembe jutott van itt egy nyák, ez tegnap előtt készült, ha megnézitek gondolom érthető okokból gyári lakkos nyákra.
Belül az ic lábainál a méret 12mm, és oldalanként 25 láb. (PIC 24FJ128GA010) A másik kép ugyan ezekkel a méretekkel de csak oldalanként 20 láb. Lehet számolgatni. Most jön majd a forrasztásgátló festék, de már csak ma éjjel, merthogy 2 óra van (vagy 1?) vagy 3-kor lesz 2, fene ebbe az átállásba.
Hogyan tudnám egyszerűen be ónozni a nyákomat?
Úgy ahogy a nyákosok csinálják? Berakom valami folyadékba és be ónozodik? Lehet ilyen fürdöt otthon csinálni?
Nekem tök szép lilás lesz tőle másnapra
Fotolakkot le szoktad szedni mielőtt beledobod?
Persze! Anélkül nem is tapadna rá az ón!
Másnapra lesz lilás.
Értem, tényleg, most hogy mondod, nekem is rémlik valami hasonló tapasztalat.
Nem igazán fog még az agyam. Akkora party volt
Hogy szoktad lemosni és megszárítani? Én egyszer benne hagytam a lemosó vízbe és akkor elszíneződött.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |