Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Füstgép építése házilag
áh tényleg kiöcce az infót máskor visszafogom magam
Hi!
Valaki tudna segíteni, hogy hogyan szigeteljem le a kazánt a füstgépben, hogy a külső ház ne melegedjen át.
én nem szigeteltem le megelgszik a ház is ... de ha nagyon leakarod akkor üvegy vagy kőzetgyapotot mondanék
sziasztok!
Hol lehet füsgépbe 2.2mm-es külsö és 1 mm belső átmérőjű rézcsövet szerezni?
Sziasztok!
A minap szétszedtem a gőztisztítónkat, hogy kitakarítsam, és hogy megtudjam mi is van benne tulajdonképpen. Nos van benne egy kis "kazán" , allján 1000W os fűtőszál meg egy bimetál, arra gondoltam, hogy hátha ez így magába jó füstgépnek .Én ugyan nem akarom megépíteni, de gondoltam hátha tetszik nektek az ötlet. Mert én idáig úgy olvastam, hogy ennek a gőz folyadéknak az a lényeg, hogy egy kamrába benyomják, és ott elpárolog, amitől nagy nyomás lessz a fűtőkamrában, és egy szelepen át meg kiengedik. Nos a gőztisztító kazánja ugyan ezt tudja, csak elhagyható volna a pumpa, a szelep, mivel a tartályba csak bele kéne tölteni a folyadékot, lezárni és párologtatja is. Az eredeti vúvókát pedig egy szilikon cső köti össze a tartállyal, amit könnyű szerrel el lehet távolítani, egy hosszabb darabot rárakni, és mehet is egy másik dobozba, aminek az elejére egy másfajta fúvóka volna téve, amilyen a profi füstgépeken van pl. A tisztítónak bármilyen megfelel, ha meg lehet egyáltalán valósítani az ötletet. ![]() Sziasztok! radiomano
Sziasztok!!!
Tudna nekem segiteni valaki hogy milyen anyagból érdemes füstgép kazánt csinálni???? Elöre is köszi!!!! Üdv!
Szerintem olvasd végig a fórum ot mert senki se szereti 2szer leirni...
Hali
félig kész van a házi füstgépem mechanikusan már működik..egy garázs buliba már kipróbáltuk és 3dl folyadéktól /amit szintén én készítettem/ órákig füstben állt a garázs ha valakit bővebben érdekel jelezze és leírom...üdv:Borys Idézet: Csak az ÁNTSZ meg ne tudja mert akkor neked véged van!!! Vagyis a füstgépekhez hivatalosan kell ÁNTSZ engedély is (tudom mert nem egy bulit csináltam már) Ha a füst miatt valaki rosszul lessz és meg tudod mutatni hogy milyen fluidot használtál akkor csak azért tolnak le mert nem megfelelően kezelted a gépet, de ha kiderül hogy saját folyadék és tömeges rosszullét nah akkor már nagyon nagy gondok lesznek. Szerintem inkább vegyél normális folyadékot és ne veszélyeztesd mások egészségét „/amit szintén én készítettem/”
teafőző "gépnek" a vízmelegítő részét sikeresen kitermeltem,és az lenne a kérdésem hogy a fűtőszál feletti cső/amiben eddig a víz folyt/ az megfelelően dobozolva,szigetelve alkalmas lehet füstgép készítésére?1600 wattos a fűtőszál benne.és van benne biztonsági kioldó is(nemtudom hogy kb mien hőmérsékletnél szakítja meg az áramot)
Hello maga a fűtőszál elvileg jó, de kérdés hány fokon kapcsol a hőkapcsoló, mert minimum 140 fok kell a folyadéknak ahhoz hogy elfüstöljön. Acsöveket a helyedben rézcsővel helyettesíteném! Mivel a szilikon cső nem akkora hőmérsékletre van tervezve (javíts ha nem ilyen cső van benne de általában ezek szoktak benne lenni) ezért nem árt ha azt is kicseréled!
csak a két végén van szilikon cső,ami minden különösebb erősködés nélkül lehúzható és csak a két alumínium cső marad egymás felett (egyikben van a fűtőszál,a másikban meg a folyadék megy) hát jó akkor a hőkapcsolót kivágom a fenébe és veszek újat ami 140 fok körül kapcsol ki (de inkább 150-nél)
inkább 300 fok nál az a jó nem 150. 150nél nagyon rossz a hatásfok
és ha bimetálos a kioldó akkor nem kell venni csak azt beállitani
a 150 fok bőven elég neki
a multkor játszottam, amugy 200 fok még határ eset utánna már valami eszméletlen büdös lessz a füst.. Szó szerint égett szagú lessz
rájöttem hogy elnéztem a fűtőszál méretét,nem 1200,csak 650 wattos!
ez elég lehet egy füstgéphez?amúgy még valami eszembejutott: ha egyenirányítom a fűtőszálnak az áramot,akkor gyorsabban fűt fel/elvileg/ mi minden kell hogy egyenirányítani tudjam? vagyis pontosabban tudom hogy mi kell hozzá: graetz híd.csak a kérdés hogy mekkora legyen a telljesítménye/amperben/?
Hello! nekem a gyári gépem 800wattos bőven elég, 3 perc alatt fűt fel. Jah és váltóáramról tudomásaim szerint hamarabb fűt, de javítsatok ha tévedek!
Nekem 1200w-os nem érdemes vele kinlódni venni kell ha jól akarod megcsinálni akkor 10 000 vagy picit több 20 000 már kapsz 1200.w-osat. A folyadékot pedig ha veszed akkor semmi gondod nem lehet belőle még ha rosszúl lesznek sem.Pesrsze ha a gyárit használod!!!
már haverommal kitárgyaltam ezen részét a dolognak.és marad az egyenráncigálás/értsd egyenirányítás
/ nélküli megoldás.
Szia!Engem érdekelne a füst receptje, ha elküldenéd nekem!!!, megköszönném!!!Szia!
sziasztok valaki tudna nekem segiteni recept kéne hogy készitsük a füst fojadékot
:gumicsirke: köszi elöre is
Ha vissza olvasol akkor le van irva miért is nem szabad házilag készíteni.
Sziasztok!Van egy füstgépem és annak a vezetékét szeretném meghosszabbítani(nem a hálózati vezetéket) hanem a vezérlőjét, ahoz jó lenne e mikrofon vezeték?
Nem jó hozzá.... mivel hogy azon is 230 rohangál, meg a vezeték 3 eres.
Köszi a gyors választ akkor marad a sima 3 eres hálózati vezeték.
Én egy hasonló elven működő gépet szeretnék csinálni.
A Youtube-on találtam egy videót nagyjából ekkora méretű lenne. Annyit szeretnék rajta változtatni, hogy desztillált vízzel működne. Szerintetek működne? Bővebben: Link
A desztillált viz, nem marad meg mint füst! Ahhoz kell füstgépbe való folyadék....
Desztillált vizzel maximum levegő párásítót tudsz kihozni, viszont ha a füstfolyadékot enyhén meghígitod desztillált vizzel ugy még használható bár fékezed a füstölést vele.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

a multkor játszottam, amugy 200 fok még határ eset utánna már valami eszméletlen büdös lessz a füst.. Szó szerint égett szagú lessz
ez elég lehet egy füstgéphez?amúgy még valami eszembejutott: ha egyenirányítom a fűtőszálnak az áramot,akkor gyorsabban fűt fel/elvileg/ mi minden kell hogy egyenirányítani tudjam? vagyis pontosabban tudom hogy mi kell hozzá: graetz híd.csak a kérdés hogy mekkora legyen a telljesítménye/amperben/?
/ nélküli megoldás.