Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   197 / 1390
(#) Sir-Nyeteg válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 26, 2008 /

Lakkbenzinnel lemosom. Vízben öblítem és áztatom az ónozóban.
Utánna öblítem, és levegőn szikkad.
(#) Simon Balázs hozzászólása Okt 27, 2008 /

Üdvözlöm a panelkészítőket! Csak egy ötletemet szeretném megosztani veletek ami bevált nekem is. A lemaratott panelról a maszkolóanyagot(lakk tinta festék) nitro hígítós ruhával eltávolítom vízben lemosom(nyugodtan össze lehet tapizni) hajszárítóval megszárítom és nitro hígítóban feloldott fenyőgyantával bekenem. Ezután bármeddig tárolható tapizható, de nem fog oxidálódni a panel, ráadásul a gyanta az ón megfutását is elősegíti.
(#) zoly15 válasza Simon Balázs hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

ez a fenyőgyanta "sima" fenyőfa gyanta?

üdv!
(#) tony994 hozzászólása Okt 27, 2008 /

Sziasztok!

Szerintetek ilyen UV-ledek jók levilágításhoz: http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=98218169

Üdv:tony994
(#) levii válasza tony994 hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Hát írja hogy
Idézet:
„Wavelength: 390-395nm”

a p20nak pedig 340-420nm-ig jó szóval elméletileg igen.
(#) bandikala válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Igen,sima fenyőgyanta,forrasztógyanta,hegedűgyanta,vagy ahogy tetszik.A forrasztóónban is az van.Egyszer kipróbáltam a meggyfa törzsén lévő gyantával.Na az nem jó hozzá.
(#) tony994 válasza levii hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Szia!

Szerinted hány db led-re lenne szükség ha moggyuk 20*20cm-es lenne a levilágító?

üdv:tony994

Nem tudom ezek a ledek milyen erősek de múltkor írta gulasoft hogy neki egy 20x20ashoz elég 3db is.
(#) Sir-Nyeteg válasza levii hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Ezek a ledek gyengék és irányítottak, közvetlen közelről is (5cm) telibe kell rakni a teljes felületet. Azaz kb 10mm*10mm-es távra.

Gulasoft 3 ledje Cree teljesítményled!
(#) gulasoft válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Igen. Bizony cree ledek azért olyan drágák.
Vettem egy sütőt a vaterán 5000Ft-ért. Jó nagy darab, hőfokszabályzós (mondjuk az elég pontatlan), tetején 2 rezsó lap is van, lehet benne vizet melegen tartani ha mondjuk a wolfos maratóval marok. Rácson 3 keresztrácsot elvágtam, most ott világít a led kifelé, és amikor a festés jön, csak kiszedem a ledet, és mehet a 80 fokos szárítás 30 percig, meg ha sikerül előhívni, akkor az 1 órás 180 fokos beégetés.
Apropó nem tudtok véletlenül olyan hőmérő megoldást ami bírja a 200 fokot, és egyszerű szabályozni? Amit a kazánhoz használtam (DS1821) az nem tud ilyen tartományt.
(#) tony994 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Akkor szerintem jobban járnék 2 db UV csővel nem?Az elég jó lenne?
(#) Sir-Nyeteg válasza tony994 hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Vagy simán a CREE UV ledekkel (2-3db) 1200ft/db nem kell hozzá semmi egyéb drága cucc!

És ojat hol lehet venni?

És ezek közül melyik típus?

"UV"

XR7090UV-L1-UV8-11
(#) gulasoft hozzászólása Okt 27, 2008 /

Ki akartam próbálni a pauszra nyomtatást, persze nem volt itthon pausz. Nejem adott sütőpapírt, hááát kicsit gyűrött kicsit gagyi, de egy 5v-os teleföldes nyákot azért levilágítottam vele.
Tegnap kicsit fóliázgattam. Találjátok ki melyik a kakukktojás (a 3-ból 2 fóliás, a szokásos 12mm-es 25 láb egy oldalon ic)

Akkor veszek 2 ilyen ledet!Valami nyák kell neki vagy csak ráadom a kakoót?Milyen távol legyen az öveg és a led?

Kell valami áramkorlát neki vagy előtét ellenállás vagy valami áramgenerátor.
(#) gulasoft hozzászólása Okt 27, 2008 /

Beraktam ma az alant látható táp nyákot a tegnapról meg előttről meg előttről maradt 5L-es befőttesüvegben tárolt sósav/peroxid keverékbe, és láss csodát 5-6 perc alatt leszedte. Szóval pár napig tuti jó, és lehet hogy csak a peroxidot kell benne pótolni.

Itt fellelhető valahol ilyen nyákterv az oldalon két darab ledhez, már ha tudsz most fotózni. Ha gondolod tudok segíteni benne.

Meghajtásnak meg egy áramgenerátor kell, pár oldallal előrébb volt róla szó, tipusokról is.
(#) gulasoft válasza levii hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Chipcadnél van hozzá meghajtó panel, de foglalkozik ezzel az uv ledes levilágítással egy topic ott van olcsó házi barkács megoldás.
(#) Sir-Nyeteg válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Meghajtó panel helyett elég egy 7805 egy ellenállással áramgenyaként meghajtva!
(#) levii válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Vagy LM317 is jó az változtatható.

Áramgenerátorral szabad csak meghajtani, nem a feszt használod, hanem az áramot.

Akkor ha valami nyákterv "félét küldenél mellékelnél" 2 db ilyen led-hez az megköszönném!

üdv:tony994

Tudom mi az az áramgenerátor.
És tudtommal az LM317 használható annak.

Bocs, 78xx-et bárhonnan lehet bontani, emiatt támogatom azt. És ajánlom bárkinek. Én LM350-et használtam, de rájöttem, h 78XX a legolcsóbb!

Igen ez tény hogy 78xx szinte bármiből bontható így tényleg ez a legolcsóbb de ha tony kezdő akkor neki nem biztos hogy van.
Következő: »»   197 / 1390
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem