Fórum témák
» Több friss téma |
Az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha valamilyen úton befognánk és munkára bírnánk az elktroszmogot.
Ötleteket várok a témával kapcsolatban.
Ugye az elektroszmog az az elektromos áram által keltett elektromágnes mező, de ez mondjuk egy házban igen kevés, nem hinném hogy lehetne hasznosítani.
Nekem elsőre az jut eszembe, hogy már a mult század első felében voltak ( a legendák szerint) olyan készülékek,
amik a "térből vonták ki az elektromosságot" ezek T.H.Moray és N.Tesla nevéhez füződnek... Ha most ezt a fórumon itt megoldjuk, hatmillird ember álma teljesül, kivéve mondjuk az a nénány millió ember, akik nagyon jó elvannak ezzel az energia erőviszonnyal... Az elektroszmogot is igy tudnánk "összeszedegetni" Mint anno Ők az "antennáikkal" Ezt már érintettük a fórumon, de elvi tépelődésekből nem születik eredmény... Ez véleményem szerint egy "térre" nyított nagyfesz kondenzátor ami egy gáztöltésü csővel van variálva aminek a kisülését mint energiát hasznosíthatjuk... Az antennából és a földelésből a töltéskiegyenlítődés mozgatja a megfelelő töltéseket a (gázkisüléskor) a megfelelő fegyverzetre...stb...
Szerezd meg az,... Érdekes fiziki kisérletek elektronokkal ionokkal cimű könyvet, vagy a Gázionizációs detektorok ...Vagy-... Elektrosztatikus feltöltödések...
ezek megindítják a kreativitást a témában... Idézet: „Ha most ezt a fórumon itt megoldjuk, hatmilliárd ember álma teljesül” Merjünk nagyok lenni.... Az elektroszmoghoz elektromosság kell, ha mind a 6milliárd ember egy ilyen készülékkel nyerne energiát akkor mi bocsájtaná ki a "befogott" elektromosságot? az elektroszmog pedig nem is olyan nagy hogy azt "munkára bírjuk" pláne olyan hatékony gépet se lehetne építeni ami 99.99%át hasznosítja a szmognak.
Ássunk egy gödröt, és a kitermelt földnek ássunk egy másikat...etc etc
![]() Idézet: „mind a 6milliárd ember egy ilyen készülékkel nyerne energiát akkor mi bocsájtaná ki a "befogott" elektromosságot?” Szerintem itt szó nem volt erről. Csak HA már van körülöttünk ez a dolog, tehát az energiafelhasználás melléktermékeként ez a "szmog" adott, azt hogyan lehetne hasznosítani? Így néz ki a kérdés...
Konkrét példát az ELEKTOR 80-as években hozott.
Kisméretű gombakkumulátorokat töltött vele. Az egész egy antennából,pár ellenállásból és Zener-diódából állt. Kipróbáltuk,olykor 30...100uA is kijött belőle (100W-os "átlag" amatőrrádió mellett még több). Gondolom egy "kárcórá" üzemeltetéséhez biztosan elég. És lehet párhuzamosan is kapcsolni. Mondjuk Budapesten egy parabolatükörrel+ U/SHF-diódákkal többet lehetne összecsorgatni;célozottan.
-Hello, csináltam effélét, 3m drót, 2 dióda a végére, közé egy 1µF-os fóliakondi. Időnként egy LED-et eltudtam villantani rajta. Mindezt egy kisváros zöldövezetében. Közel a bázisállomásokhoz, de egy modiltalafonálással nem tudtam feltölteni a kondit.
-HA6PC: Én is olvastam az Elektorban erről, de az egy másik cikk lehetett, ott egy villogót hajtottak antennáról, szuperfényes LED-del (80-as évek!) és egy spec, nagy ellenállású (philips?) CMOS IC-vel. Szóval szórakozásnak jó.
Az ilyen adótornyok mellett úgytudom nem nagyon legális üzemeltetni ilyeneket, mert "lopásnak" számít.
* Volt "szerencsém", hogy a QTH-m pár m-re volt 20 kV-os légvezetékhez. Néhány méteres antennában néhányszor tíz volt váltófeszültséget ( 50 Hz ) mértem. Kapacitív csatolás. Az áramerősségre nem emlékszem, egyenirányítva pár perc alatt töltött fel pár 100 mikrofarados kondenzátort. LED villant.
* A dekektoros rádióvevő épp egy adó "szmogját" hasznosítja ![]()
Rádió/tévé tornyok közelében ha fogod a kezedben a neoncső egyik végét akkor felvillan.
És ha épp arra lakom, meg szórakozásból egy fénycsővel a kezemben sétálgatok a kertben, az meg világít, akkor konkrétan mit is lopok? Ezt a megközelítést még eddig nem hallottam. Törvénytelen az összes detektoros rádió?
Azért a rádió kisebb teljesítményt fesz föl a rádióhullámból mint egy neoncső
![]()
Az elektromosság, nem csak a jelenlegi vezetékrendszerben létezik a bolygónkon, hanem sokkal nagyobb "globális folyamatok" velejárója is... aminek természete hasonló fizikai törvényen alapul.
A "térből" ezen természetü elektromosság befogása "gazdaságosan" pozitiv töltésnél 2500V negativ töltésnél 3000V körül kezdődik szerintem, mert a töltéskiegyenlitődéshez ekkora feszültség kell kb normál körülmények között...(átlag páratartalom, nyomás...stb) Ha minél jobban (Nagyobb fesz) kinyítnánk egy ilyen cucc "száját" annál intenzivebben semlegesítené, szedné össze az elektromos töltéseket, és ezáltal a bennük rejlő kis energiát, amit talán ( ?) fel is tudunk használni valamire... Valami ilyesmit kéne antennával megvariálni, vélemény? Megcsinálta már valaki? érdekelne mit lehet vele elérni.... Bővebben: JÁTÉK01
"Norberto" jól látja a kérdésem lényegét! :yes:
"Magyarországon a 63/2004. EszCsM rend. törvényi előírás elektromos térerősség határértéke 5000 V/m az 50 Hz frekvencián. Ehhez képest a külföldi építésbiológusok egy 50 V/m-es térerősséget már extrém hatásként definiálnak, ezért javasolják a 10 V/m alatti értékek elérését!!""
Nagyságrendileg kb. ott van az elektroszmog energiája, mintha a házban található molylepkék repülési energiáját szeretnénk használni valamire.
Az elektroszmogot a nem hozzáértők néha nagyon erősen túlmisztifikálják, mert ismeret híján félnek tőle. Pl. egy 50W-os bázisállomás 1 km-ről, egy antennákkal telerakott 30 m2-es falon kb. 0,0075W teljesítményt adna. Összehasonlításul egy zseblámpaizzó kb. 3W-os. Vagyis ahhoz, hogy ugyanez a zseblámpaizzó 1 órát világítson, kb. 3 héten keresztül kellene gyűjtögetnünk a 30 m2-es antennarendszerrel az energiát (amelynek nagy része a hosszú idő miatt el is veszne). (A térerőszámítás nem igazán precíz, a valóságban valószínűleg ennél sokkal kisebb a jel, csak lusta voltam sokat számolni...) Ja, szerintem a téma inkább az ingyenenergia topikba illene...
Az elektromos áram amikor divatba jött akkor már foglalkoztak a szmog elleni védelmen.anno a falban ónozott vascsőben később horganyzott vascsőbe árnyékolták a vezetéket de még a kapcsoló,konnektor dobozai is fémből voltak.és szinte minden elektro motor valamiképp be volt burkolva árnyékolva volt. az a kérdés hogy a müanyag forradalmositásánál ezt figyelmen kívül hagyták.Igaz árnyékoló fóliával le lehet árnyékolni. De kérdem én, tekintettel ahol nagy áramerősség van ott fordul inkább elő meg a magas frekinél , nem lehetne ezt csapdába fogni mint energia ? Mágneses tér elektromos tér
Pl. Miért nem létezik olyan árnyékoló anyag szalagba mint az árnyékolt vezetéken van és van műszer amivel ki lehet mérni hol megy a vezeték ,ott egy széles csíkot gipszel odaragasztani,vagy a porszívót miért nem csinálják fémházzal,vagy belülről fémfóliával leárnyékolják.
Szia! Van egy cikkem ami ezzel foglalkozik nézd át.
ezzel túl sokat nem érek mert nem tudok angolul.németül perfekt de sajnos minden angolul van irva
|
Bejelentkezés
Hirdetés |