Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!Az asztali DVD lejátszókon találunk egy coaxial kimenetet naracssárga színjelzéssel.Mivel a tv -em nincs se scart se RCA csatlakozó,ezért azt szeretném megtudni,hogy ez a kimenet videó jelet és audió jelet is küld a tv felé?
Egyáltalán rá lehet kötni a TV antenna bementére? Hiszen a régebbi videókat a TV-hez antenna bementeén keresztül is össze lehet kötni és a videón kimenete ,nem narancsárga RCA csatlakozó van ,mint a DVD lejátszó esetében .
ezért igazán megérdemelnél egy piros elakadásjelzőt
..ez a topic pont ilyen KEZDŐ kérdésekre van
Szerintem az digitális hangkimenet...
DVD-nél nincs RF kimenet , tehát antenna bemenetre nem csatlakoztatható !
Az aljzat mellé oda van írva , hogy milyen jel vezthető el róla , csak olvasni kellene . De egy videó segítségével az antenna bemenetre is csatlakoztathatod. A DVD sárga RCA aljatát csatlakoztatod a videó sárga RCA aljatával (video in )és a piros/fehér RCA aljzatokat a videodón lévő hang bemenetekkel (audió in L/R), így a magnó RF kimenete rányomja a TV-re , sajnos csak monoban , de használható lesz AV csatlakozó nélkül is .
Sziasztok! Megtaláltam a megoldást
Video,Audio -> RF konverter.Itt találtam.Szerintettek, ha magam készítenék egyet olcsóbban kijönne?És persze valamilyen kapcsolási rajz is kellene,ha tudnátok hozzá adni azt megköszömném.
Hali!
Ha van egy üzemen kívül helyezett videód, abból is kitermelheted. Azt hiszem van már topik, ami azzal a megoldással foglalkozik. (de most nem ugrik be a címe) Idézet: „Az aljzat mellé oda van írva , hogy milyen jel vezthető el róla , csak olvasni kellene .” Jó az aljazat mellé,oda van írva mi a funkciója.De ha az van odaírva ,hogy coaxial.Akkor mi másra gondolna az ember , antenna kábelre...
Ha RCA aljzat mellé írták , akkor RF kimenetre nem , de digit kimenetre gondolnék .RCA aljzatot nem láttam még RF kimenetnek használni , bár sokmindent nem láttam még .
Idézet: „RCA aljzatot nem láttam még RF kimenetnek használni” C64 RF kimenete...
Látod mondtam én , hogy sokmindent nem láttam még , ezt sem .
Köszi ! sany -t sem akartam megbántani ezzel , csak nekem természetesnek tünt , hogy DVD lejásztszón ne keressek RF kimenetet és gondolom , hogy az RCA COAXIAL kimenet mellett van OPTICAL csati is , amiből következik , hogy mind 2 DIGIT. kimenet. Elnézést ha dúrván fogalmaztam .
Sziasztok!
Van egy Divx-es DVD lejátszóm amivel a következő probléma van: -Bekapcsolás után 10-15 perccel akadozik a film majd meg is áll. ilyenkor ha a lemezt kiveszem belőle, majd újra visszateszem nem pörgeti fel hanem kiírja: No disc és a tálcát kitolja. -Az az érdekes, hogy ilyenkor nem működik az sem hogy a tálcát tolásra behúzza. csak az Open gombra húzza be. Szétszedtem hátha ki tudom deríteni mi melegszik fel benne. De nem találtam különösen melegedő alkatrészt. Viszont ha ilyenkor mikor kint van a tálca a fejmozgató fogaskereket forgatva a fejet kimozdítom a holtpontból, utána újra működik a tálca behúzás tolásra és felpörgeti a lemezt, és elkezdi játszani. viszont pár perc elteltével újrakezdi a hibajelenséget.
Hali
Nekem is volt már hasonló problémám,egyszerűen csak annyi volt a baj hogy egy csatlakozó kiugrott a helyéről(nem tudom hogy) Szóval szerintem nézd át az összes kábel csatlakozását.
Mivel a DVD lejátszóba vannak különféle elektronikák ha fej baszkurál benne valamit akkor van úgy,leállítja a tápot !Ha akadozik a film és minig uagyanott akkor valószínűleg a fejetmozgató motor lessz rossz (nekem is volt ilyen hiba a DVD lejátszómmal)Szedd ki a motort és mérd meg Ohm mérővel és mérd meg úgy ,hogy a motort elforgatod !Csak kis pici lépésekben forgasd el egy fordítás 1mérés így tovább ha nem egyezik meg a mért érték akkor rossz a motor!
Ezek a leggyakoribb hibák amik előfordulnak mert azok a kis pici motorok nem nagyon bírják a strapát !Jut eszembe az egyik ismerősöm aki profiszinten javít ilyen cuccokat ő még azt szokta csinálni, hogy szétkapja a motort kipucolja egy kis kenés a persejeknek és a komutárort is ki szokta pucolni és lehet,hogy még tudod használni még nem kell újat venned!
Köszi az ötleteket. Most tesztelem az asztalon. Próbálkoztam a kábelekkel, majd jön a motor.
Szia!
Az egyik ismerősömnél a sima írott dvd-t amin nincs se menü, semmi extra azt rendesen lejátsza. A gyári dvd-t amin menü van nem azt nem. Vagy egyből kikapcsol vagy elindítja a menüt és pár másodperc múlva lapcsol ki. Nem tudod hogy mi lehet a baja?
Így láthatatlanba nagyon nehéz megmondani :no:
Csak a gyári DVD lemezzel csnálja?MP-3 Audio? azzal nem?
Helo!
apam most vett egy DVD lejatszot es neki pont forditva van a menusoket viszi de mast nem pedig irja h divx meg mindent amugy e:max DVD lejatszo...nem tudom honnan szedte
Írottal is ugyanezt csinálta ha menü volt rajta. Azt mondták hogy az mp3 cd-t viszi rendesen.
A keresőt meg majd használja a modi helyettünk, igaz!
A kutya fáját neki! !-szamóca
Akkor szerintem az mpeg panellal lessz valami nem tudja kikódolni a menüt rendesen és azért csinálja a fejét!
Aha köszi. Bár így ha sikerül megoldani nem tudok pontot adni. vagy igen?
Meg asszem nem teljesen ugyanaz a téma.
Jelezd valamelyik modinak hogy megoldódott a problémád, és ezért pontot szeretnél adni egy illetőnek.
Egyébként tényleg nem ugyanaz a téma, mert Te DVD lejátszó címen nyitottál topikot, ez pedig DVD lejátszó topik.
Ha mákod van akkor igen de vigyázni ezzel frissítéssel mert én rontottam már el a DVD írót ezzel 2napig szívtam vele mire meg tudtam csinálni !
Esetleg linket tudsz adni ahonnan le tudom tölteni? A tipusa: HYUNDAI DVX0536
Húú per pill nem mert én nem tudom :no: De megkérdezem neked az ismerősömtől és akkor linkelem
Ilyen hibát még a fejkábel is okozhat , szalagkábel gyakran megszakad , szakadozik ..
Ezt is érdemes megnézni , cserélni , ha az említett javaslatok nem hoznak eredményt . |
Bejelentkezés
Hirdetés |

..
Video,Audio -> RF konverter.
pedig irja h divx meg mindent
!