Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Suzuki Swift elektronika
 
Témaindító: tepizoli, idő: Márc 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 44
(#) tepizoli hozzászólása Márc 24, 2007 / 1
 
Kiváncs vagyok még arra is hogy ki milyen elektromos cuccokal javitotta a suzuki konfortját és dizánját.
(#) Mate78 válasza tepizoli hozzászólására (») Márc 28, 2007 / 5
 
Lehet,hogy tudok segíteni rajz ügyben,megpróbálom beszerezni.

Üdv.
(#) zsilaci válasza tepizoli hozzászólására (») Márc 28, 2007 / 4
 
Szia!
Egy másik fórumon akadtam rá erre

üdv
(#) tepizoli hozzászólása Márc 29, 2007 / 1
 
KÖSZI! remek rajzokat küldtetek.
(#) TNS hozzászólása Ápr 9, 2007 /
 
A Suzuki jelbe tettem ledeket. Fehér 3mm-es LED-ek csíkba. Pont belefér. Pirosat világít. Nagyon látványos.
(#) tepizoli hozzászólása Ápr 12, 2007 /
 
Az szép de én kivülről nem akarok ilyeneket feltenni mert nem akarok kötöszködni a rend öreivel.Én a belsö szépités hive vagyok. A mostani projektem az hogy at ora helyére épitek egy müszer csoportot akufesz,hömérséglet idö stb.
(#) ryoo hozzászólása Aug 25, 2008 /
 
Sziasztok nekem van gyári 4db Suzuki sedánból ki szett elektromos ablakemelőm,csak annyi a probléma vele,hogy a kábeleket nem szedtem ki vele együtt és most ehez kérnék segítséget a bekötéshez
(#) halasizs válasza ryoo hozzászólására (») Aug 25, 2008 / 1
 
Üdv! Én nem régen cseréltem le a Swiftbe elektromos ablakemelőre a mechanikust. A kapcsolót simán kilehet csengetni műszerrel. Onnantól könnyen megy.
(#) akos70 válasza ryoo hozzászólására (») Aug 25, 2008 /
 
Ide csináltam korábban egy kezdetleges rajzot a 2 kapcsolosrol. A szimpla meg még egyszerübb.
(#) halasizs válasza ryoo hozzászólására (») Aug 25, 2008 /
 
Kapcsolód van hozzá ? Van rajzom ha érdekel?
(#) ryoo hozzászólása Aug 26, 2008 /
 
van igen egy központi ami vezérli mind a 4 ablakot+zárja az ajtókat és van még egy rajta ami zárja az ablakokat tehát ez által nem lehet se le se föl mozgatni őket és még van 3 db 1-1 db ajtónként ha el tudod küldeni azt megköszönném
(#) elektrocad hozzászólása Aug 26, 2008 /
 
Sziasztok Suzukisok!
Szükségem lenne egy elektromos ablakemelő kapcsolóra (1 pár) egy 2001-es évjáratú Swiftbe. Csak a két első ajtón elektromos az emelő. A kapcsoló a két első ülés között található, a kézifék mögött. Sajnos az egyik megadta magát és a szervizben kb 25ezret kérnek érte. Mintha gyémántberakásos lenne, de mondtam, hogy nem olyat kérek. Aztmondák akkor is annyi. :gun:
Tud valamelyikőtök segíteni? Bontott is megfelel csak működjön mindkét kapcsoló, árban megegyezünk.
Előre is köszi.
(#) akos70 válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
Tegyél bele utángyártottat, 1000-1500 Ft/db.
(#) elektrocad válasza akos70 hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
Köszi a tippet, én is erre gondoltam. Hol lehet kapni ennyiért, érdekelne a dolog?
(#) akos70 válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 26, 2008 /
 
Én egy kisvárosban lakom, a helyi autosboltban tartanak a polcon. Ez a fajta univerzális, kb 4cmX2cm-es lyuk kell neki. Általában a legtöbb tipusba elhelyezhetö. De léteznek tipusspecifikus utángyártottak is, az valamivel drágább, és autoextrákat forgalmazo helyeken beszerezhetö.pl itt.
(#) elektrocad válasza akos70 hozzászólására (») Aug 27, 2008 /
 
Köszi, megpróbálom a linket. Ha nem járnék sikerrel, még jelentkezem.
(#) halasizs válasza elektrocad hozzászólására (») Aug 27, 2008 /
 
Üdv! Nézzél szét a vaterán . Igaz magam ellen beszélek! mert nekem is ilyen kell és most nincsen. Próbáld meg a WD-40-et hátha segít.
(#) halasizs válasza ryoo hozzászólására (») Aug 27, 2008 /
 
E-mail és rajz ment!
(#) elektrocad válasza halasizs hozzászólására (») Aug 28, 2008 /
 
Köszi a tippeket.
(#) ryoo hozzászólása Aug 28, 2008 /
 
(#) norbiika hozzászólása Nov 23, 2008 / 1
 
Hali!!

Nekem egy 99-es swiften van és szeretnék bele könyöklőt rakni csak az a probléma hogy nekem a kézifékkar mögött van az elektromos ablakoknak a kapcsolója és a könyöklő ezt sztem takarná!! Tudnátok valamit javasolni ?? mit csináljak és hogyan?? előre is kösz!!!
(#) googa válasza norbiika hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Meghosszabbítod a kábeleket, és a kapcsolókat a könyöklő előre néző oldalába fabrikálod. Szerintem ez az klassz lenne.
(#) BGyurci válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Nekem 3 éve ment el hányni az ablakemelő kapcsolója. 99-es 5 ajtós, kézifék mögött eldugva. A japánok nem bolondok, csak bolondosak. A csomagtartóba mégsem rakhatták.

Nekem is beégett egyik, nem kaptam utángyártottat, csak eredetit, akkor 15 ezerért. Annyiért nem kellett nekem sem.

Simán kiszedtem, és udvariasan, óvatosan szétszedtem. Az érintkezők kicsit meg voltak égve, csiszolással, polírozással feljavítottam. Hogy ne égjenek ösze megint, szilikonzsírt kentem rájuk, a maradék helyet pedig simán hőálló zsírral. (Nem grafitost.) Ha nem kap oxigént, nem tud oxidálódni, a zsír pedig a hőt gyorsan elvizsi, ívet oltja. Nem szép dolog volt, tudom, de 3 éve így megy. Jól nézd meg mit hogy kell összerakni, ha nem menne nincs másik, ahány darab annyi féle lehet. Legrosszabb esetben szétszeded a másikat is, és kész.

Nem tudom mit kellene javítani rajta, gyári GLX, mindent tud amit kell, igényesen néz ki minden porcikája. A műszerek világítása nekem kiégett, kicseréltem. Pár hét múlva ugyanaz. Akkor bepipultam, a rossz izzó helyére LED került, azóta el kellett felejteni. Aki hozzáakar fogni egy ilyen izzócseréhez, gondolja meg van-e ideje. A kormány köörnyékén le kell kapni minden burkolatot, bal első ajtó mellett kezdve, egész a váltőboxig! Vagy fél óra csavarkiszedegetés. Nem árt megfigyelni, nem egyformák a csavarok sem. A kormányt 13 vagy 17-es kulccsal meglazítva le lehet buktatni annyira hogy a műszereket ki lehessen buktatni, csak utána lehet cserélni. Ha egy kimenne, mindet érdemes kicserélni. Nekem fényes zöldek vannak benne, 1K/1W ellenállásokkal. Összesen 3 van benne, két szélen, középen a Km és a fordulatszám között. Ha rajzra volna szüksége valakinek, szervízkönyvet lemásolta egy haverom, ha kell felrakom a kérdéses oldalt.
(#) norbiika válasza googa hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Hát igen így jó lenne de az a baj, hogy a könyöklők 90%ba elöl érmetároló van és azt úgy ahogy mondtad nem lehet megcsinálni én szerintem. :szomoru1:
(#) vanzerr válasza BGyurci hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Szia!
Nekem is kiégett most az egyik izzó, szóval érdekelne engem is a rajz. Az érdekelne még engem, hogy az izzó színe határozza e meg a műszerfalvilágítás színét, vagy valami más.
(#) elektrocad válasza BGyurci hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Köszönöm a választ. Még nem sikerült elfogadható áron szerezni, szerintem is a szétszedés lesz a vége. Lehet, hogy megvárom a tavaszt, ilyen időben úgy sem autózom lehúzott ablakkal. A másik még működik. Ideiglenesen meg lett cserélve a két kapcsoló, szükség esetén leengedhető az ablak. Télen úgy sem szoktam leengedni.
(#) BGyurci válasza vanzerr hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Egy izzócsere miat ne vegyél elő rajzot. Majd szkennelek holnap ha engedi időm. Ezen a gépen nem lehet, nem bírja el azt az 500mA-t (Laptop). Holnap asztalihoz ülök és lenyomatom. Milyen verzió lenne? Vannak eltérések. 3, 4, 5 ajtós? Gc, Gxxx?

Az elektromos ablakkal nekem volt malőröm is. Annakidején igazolvánnyal bár, de volt határőr is, átmentem szlovákokhoz. Marha tót határőr csak nézett hogy miért kellett kinyitni az ajtót, mindjárt markolászta az okosabbik felét (bőrben van az is, csak hidegebb mert nagrágon kívül ). Nem tudta mire vélni hogy igazolványt kér, nem ablakon adom ki, manem ajtót nyitok. Legalább megvolt az aznapi sportka, nem állt meg a szívecskéje. Ajánlott hogy lássa mindkét kezed.

A világítás színe szerintem mindegy, a műszerfal hátulról ahol fehér, ott félig átlátszó. Amilyen fénnyel megvilágítod, olyant fogsz látni útközben. A kéket (barátom gyári WV Poloja) nehogy azt hidd jó nézni 500Km-en keresztül, de a piros is el tud vakítani. Nekem a gyári zölddel nem volt bajom. Ha rám hallgatsz nézegesd előtte sötétben hogy ne legyen fárasztó a vakító lámpáid sasolni fél éjjel. Korom sötét út közben nagyon zavaró tud lenni. Ha nem gond a 3 LED, mehet be, ha megkönnyezed lehet nagyobb ellenállás, kisebb áram.
(#) vanzerr válasza BGyurci hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Az én Suzukim 2002-es évjárat és GLX-AC. Nekem alapon pirosan világít a műszerfal, azt már eléggé unom.
(#) BGyurci válasza vanzerr hozzászólására (») Nov 23, 2008 /
 
Nekem alapon a zöld világítást normál izzókkal oldották meg, csak húztak rá szilikon óvszereket, az volt zöld.
(#) elektrocad válasza BGyurci hozzászólására (») Nov 24, 2008 /
 
Az 1993-2000 között gyártott Suzuki Swift javítási kézikönyve itt található:
Bővebben: Suzuki gépkönyv
Következő: »»   1 / 44
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem