Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Képkeretvilágítás különböző színű LED-ekkel
Lapozás: OK   1 / 1
(#) lovist hozzászólása Dec 11, 2008 /

Üdv mindenkinek! Egy képkeretet szeretnék csinálni, plexiből és különböző színű LEDekkel akarom megvilágítani. A világítást úgy képzeltem el, hogy pl 20másodpercenként szépen elhalványodik a piros led, és közben felerősödik a kék LED. MAX 4 v 3 színű LED. Szal ilyen karácsonyfaégő módjára. Mindig csak egy szín világít, és időnként szépen cserélnek. Akinek van valmi ötlete, kapcsolása szívesen meghallgatom! Előre köszi!
(#) zolee1209 válasza lovist hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Szia! Szerintem EZ megfelelne Neked!
(#) Action2K válasza lovist hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Szia!

Az elhalványul megerősödik... PWM-el.
PIC vagy AVR. a kereső sokat segít!
(#) Action2K válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

gyorsabb voltál, de szerintem nem kéne neki ekkora "ágyú" a képkeretére, sima kis LED-ek is elegek!
(#) zolee1209 válasza Action2K hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

A cikkben az a lehetőség is benne van!
Idézet:
„kereső sokat segít!”
-> tessék olvasni!
(#) zenetom válasza lovist hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

LM324 tud ilyen LED-es áttűnést...
(#) zolee1209 válasza lovist hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

De ha tényleg nem akarjuk túlbonyolítani, akkor a legegyszerűbb, ha veszel olyan RGB LED-et, amiben benne van a vezérlés. Szerelni is könnyű! Ezek között van olyan ami gyorsan, van ami lassan változtatja a színét. Bár szerintem nem 20 másodpercenként, de talán nem baj! Lom"eksz"-ben láttam ilyet.

Jó, jó, megkövezem magam. Még így is nálad a pont!
Igaz, a végfokot kisebb teljesítményre is át lehet méretezni.

Na a színváltós LEDek meg pont erre vannak

De akkor is, minek ennek új topik?
(#) zenetom válasza lovist hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Van is rá egy elég egyszerű kapcsirajz...
LM324 áttűnés
A tranyók attól függ hány LED-et akarsz használni, olyan erős legyen. A kondi meg ellenállások értékével meg az időt tudod szabályozni.
De van már egy ilyen téma is. LED-ek áttűnése LM324-gyel

Nem kell megkövezned magad! Csak gipszes hangulatomban vagyok és azért írtam, hogy olvass utána! Arra pedig, hogy minek az új topic, talán a témaindítót kellene magkérdezni, mert én sem tudom igazándiból...

gipszes = kötöszködős
Most esett csak le!

Nagy agy vagy! A környezetemben eddig senki sem tudta magától kitalálni mit is akarok ilyenkor mondani!
(#) huba válasza Action2K hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

A szinváltó ledekkel anyi a baj hogy egy idö után kiesnek szinkronból és lesznek lemaradt ledek, ezáltal megeshet hogy ahány led anyi féle színnel világít majd.
(#) kaqkk válasza huba hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Viszont az is látványos lehet!
(#) Action2K válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 11, 2008 /

Igazi rainbow effekt! Pláne ha a plexitől még interferál is!
(#) asi válasza lovist hozzászólására (») Dec 12, 2008 /

Hány darab LED kellene?
Én nem pont ilyet, de csináltam a MAX6969 felhasználásával.

Két vezetéken is tudod vezérelni (fix enable) az IC-t, ha megfelelő órajellel hajtod szemmel nem látható az sem, ha csak egy LED-e villogtatsz, de mégis állandóan frissíted mindet a soros átvitel miatt.
A PWM is lehet szoftveres, esetleg a különböző színeket járathatod külön LED driverrel, és akkor az enable lábbal választod ki hogymilyen szín(ek) menjen(ek) éppen. Ehhez mindenképpen kell egy mikrokontroller, de egy "kis lábszámú" is elég.

(#) watt válasza lovist hozzászólására (») Dec 12, 2008 /

Szerintem egy kép, vagy egyéb műalkotás esetében elegánsabb ha egy színnel világítjuk meg.
(#) lovist válasza zenetom hozzászólására (») Dec 12, 2008 /

Hát, 3 színre gondoltam. zenetom rajza tetszik, remélem műkszik is. Minnél hamarabb megépítem! Köszi mindenkinek a segítséget, ötleteket!
(#) zenetom válasza lovist hozzászólására (») Dec 12, 2008 /

Biztos működni fog, én is megépítettem, ha elakadtál, szólj! Kapom a pontot?
(#) lovist válasza zenetom hozzászólására (») Dec 12, 2008 /

nyugi, jövőhéten megépítem és megkapod ha jó lesz! Esetleg annyiban segíthetnél hogy 3 ledre hogy kell kiegészíteni
(#) zenetom válasza lovist hozzászólására (») Dec 12, 2008 /

Mind a 3 LED különböző színnel világítson és felváltva?
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Dec 12, 2008 /

Vagyis az 1. aztán a 2. aztán a 3. ?
(#) lovist válasza zenetom hozzászólására (») Dec 13, 2008 /

Igen. Teszem fel világít a kék led, utána szépen elhalványodik, utána szépen jön a piros led, az is elhalványodik, aztán a fehér...utána megint a kék. Mindig csak 1 led világít.
(#) zenetom válasza lovist hozzászólására (») Dec 13, 2008 /

Hu most megfogtál
Azt nemtudom hogy lehetne ezzel megcsinálni.
(#) lovist válasza zenetom hozzászólására (») Dec 13, 2008 /

Itt talátam az egyik topicban egy oldalt ahonnan ez a kapcsolás van, amit te is feltöltöttél. Alul van egy videó, az is jó lenne ha úgy működne.link
(#) zenetom válasza lovist hozzászólására (») Dec 13, 2008 /

Hát esetleg ahol az NPN tranyó van, oda szaggatott vonallal szerepel még LED és gondolom a LED előtte eellenállat értékével lehet babrálni.
(#) senkihazi hozzászólása Dec 14, 2008 /

Sziasztok!
Lényegében valami hasonlót szeretnék építeni. Nekem annyi kéne hogy 24db ledet tudjak így hajtani úgy hogy fokozatonként tudom felkapcsolni a ledeket tehát elsőre csak 5 ég aztán 15 és végül mindegyik! Gondolom ez csak egy kapcsoló beiktatása a ledek és az áramkör között. Ha jól értettem akkor ez azt tudja hogy eltudom menteni a beállított szineket?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem