Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
aki tud segitsen,van egy COMPAQ P1220-AS szupersarkitott,sikképcsöves monitorom a hátulján 3db USB port van+2db monitor serial bus A/B mire valók? továbbá lehet.e a merevlemez memóriáját valamilyen úton-módon növelni (pl.:5GB-ból 10GB-ot csinálni) akár programozással vagy technikailag bele nyúlni,illetve mivan a merevlemez belsejében? előre is köszi a segitségeteket
Az nem egy monitorba épített számítógép?
![]() ![]()
nem mivel összevan kötve egy P4-es géppel a monitoron önmagában csak az OSD van
A merevlemez kapacitása a gyárban dőlt el, növelni nem lehet. Ha szétszeded, benne mágnesezhető anyaggal bevont precíziós lemez(eke)t láthatsz.
Az egyetlen mód, ha szoftveresen tömörítesz.
Tévedsz, nem 3 hanem 4 USB csatlakozó van rajta. Ebből 3 A és egy B típusú.
Bele van építve egy USB hub, ennyi, semmi több funkciója nincs. Továbbá monitor A és monitor B azért van, mert két gépet csatlakoztathatsz hozzá. Sose láttam még ilyen monitort, mégis honnét tudom akkor ezket? Ennyit írtam a google-be "compaq P1220 user manual" :google:
én is irtam a gogle-be csak angol nyelvű oldalak jöttek ki
Természetesen lehet a merevlemez mértét növelni programozással! ugyan úgy, ahogy 4 hengeres motorból 8 hengerest csinálni a tankba öntött adalék anyaggal!
mégis hogyan gondolod az adalék anyagot
Az informatika és gyakorlatilag az elektronika nyelve az angol. Ezt sajnos nehéz megkerülni. Viszont vannak egész jó netes szótárak, tudom elég nehéz szóról-szóra fordítani, különösen, hogy vannak fordulatok, amik így nem értelmezhetőek, de általában a szükséges minimumot ki lehet nyerni. Meg ha másért nem a képekért érdemes bekukkantani idegen nyelvű oldalakra.
ui.: Merevlemez méretét nem tudod növelni. Erről tegyél le. Ki meg ne nyissál működőképes eszközt, mert a levegőben lévő por azonnal hazavágja.
nyugodtan szedd szét a vinyót legalább látod belülről, nagy kárt nem okozzol, mert amilyet szét akarsz szedni már úgyis értéktelen legalábbis eladhatatlan
![]()
Én már jó pár hete szétszedtem egyet, egy kísérlet kedvéért, persze döglöttet. Az eredmény: Link
![]() Annak idején a Commodore 64-re írtak egy kis progit, amit ha futtattál, a printer zenélt, miközben hieroglifákat nyomtatott... |
Bejelentkezés
Hirdetés |