Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos távirányítós kapunyitó
 
Témaindító: wital, idő: Ápr 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 131
(#) Mikrosilver válasza pittyu hozzászólására (») Nov 10, 2008 /
 
helo a metroban vetem és a távirányitó nemvolt benne ezért viszakelett mennem és akkor adtak hozá távirányitót de ne olyat mint amilyen az utmutatóban van gondolom csak az lehet a hiba ?!
(#) pittyu válasza Mikrosilver hozzászólására (») Nov 10, 2008 /
 
Bizony ,az lehet a probléma.Mondom-- nekem alapból több 10 métert vitt--csak a személyes dolgaim miatt kellett távot növelnem.Itt a neten "medve "nevü srác igen ért hozzá, őt kérdezd ,.Az adatlapból kell a pontos freki ,ahhoz kell adót nézni.
(#) Mikrosilver válasza pittyu hozzászólására (») Nov 10, 2008 /
 
A vevő az a 433,92 Mhz-en működik a könyve szerint.Megpróbálom viszavinni lehet hogy öszekeverték a távirányitókat.
(#) mpityuka hozzászólása Dec 3, 2008 /
 
Sziasztok van nekem egy kapu mozgato szettem amelyen antenna hely van de nem lehet kapni antennat. Allitolag csak egy darab vezeteket kell tenni de mekkora kell legyen. A taviranyitok 433 MHz-en mukodnek. Antenna nelkul kb. 2-3 meterrol mukodik. Szerintetek lehetseges-e megnovelni a tavolsagot vagy mas nyitogato antennaja segithet-e ez ugyben. Elore is koszi
(#) pittyu válasza mpityuka hozzászólására (») Dec 3, 2008 /
 
Szerencséd van , csak egy oldalt kell elolvasni.
(#) asi válasza mpityuka hozzászólására (») Dec 3, 2008 /
 
Ezekhez a kütyükhöz általában negyedhullámú antenna kell.
Ennek a méretét könnyű kiszámolni: 300/f[MHz]/4
Azaz: 300/433,92 -> ebből lesz a hullámhossz méterben, ennek a negyede a szükséges antenna hossza, kb 17cm.
Lehet hozzá gyári antennát kapni, kb 2eFtért szerintem, de szerintem az adott esetben felesleges kiadás. Mivel csak vételről van szó, az antenna pontos mérete nem olyan kritikus mit adás esetén, ezért egy 17cm-re levágott szigeteletlen rézhuzal (villanyszerelési) megteszi.
A korrózióvédelemről, jegesedésről, beázásmentesítésről azért gondoskodni kell, ennyiben jobb a gyári antenna.
hatótávolság növelése erdekében nem éri meg/nem érdemes az antena hosszával játszani, ha erre feltétlen szükség van vegyél hozzá egy irányított/irányérzékeny 433MHzes antennát, persze olyat, amit hozzá is tudsz csatlakoztatni.
(#) miklosch hozzászólása Dec 23, 2008 /
 
Sziasztok!

Meg tudná nekem valaki mondani, hogy Hörmann HSE 2-es távirányítókat hogy lehet tanítani? Volt kettő, ami tudta a megfelelő kódod, egy viszont nem, ezt meg akartam tanítani, viszont addig nyomogattam, míg a jó felejtette el a kódját. Hogyan tudom a maradék egy jóról megtanítani a másik kettőt?
(#) Ninoo hozzászólása Jan 18, 2009 /
 
Ha nem egy cégtől származnak a távirányítók, akkor lehetséges hogy azt amit először tanitasz azzal működik,a többivel nem.Mert a cégek beleteszik a saját kódjaikat.Engem is érdekel a kép, hogy milyen távir-ról van szó.
(#) Ninoo hozzászólása Jan 18, 2009 /
 
Tud valaki doksit Chamberlain SWG0145 kapu központhoz?
(#) Ninoo válasza Ninoo hozzászólására (») Jan 18, 2009 /
 
PRGU-433-PP kapu központhoz is kellene kapcsrajz javításhoz.
hegusp
(#) Remci hozzászólása Jan 28, 2009 /
 
Sziasztok!

Van egy Hörmann kapuhoz való 2 csatornás vevő. Ez egy kis szürke dobozba van beépítve és 4 szál vezeték jön ki belőle. Kettö a táp vezeték, kettő pedig a két kimenet, amin a kapcsolás pillanatában -24 volt jelenik meg kb.0.5 mp-re. A tipusára nem emlékszem, de majd megtudom. Az a lényeg hogy a két kimenetre 1-1 24v DC-s relét kellene rákötni. És itt a gond: ha csak az egyik kimenetre kötök relét (akármelyikre), akkor úgy működik ahogy kell.Behúz egy pillanatra, majd elenged. Viszont ha mindkét kimeneten rajta a relé, tökmindegy melyik csatornát kapcsolom,az a relé behúz és tartásba marad. Hogy tudom megoldani hogy a két relével is úgy működjön ahogy kell?És az egésznek 24voltról kellene menni. Csatolok egy skiccet ahogy bekötöttük. A bekeretezett rész az a vevő papírján feltüntetett " kapcsolási rajz"
Köszi előre is

vevő.jpg
    
(#) Mumtaz válasza miklosch hozzászólására (») Jan 29, 2009 /
 
Régi a kérdés, de a válasz jól jöhet.

Hörmann távkapcsikat úgy kell betanítani, hogy az "okos" távkapcsoló gombját nyomva kell tartani, majd a "buta" távkapcsolót mellérakni és azon is nyomva tartani a kívánt gombot. Ha a buta távkapcsolón ilyenkor a LED lassan villog, akkor fogadja az "okos" jelét. A LED lassan villog, majd átmegy gyors villogásba, aztán kis idő múlva kialszik. Ekkor már megtanulta.

Ha egymás mellé rakva a buta távkapcsi ledje nem kezd villogni, hanem folyamatosan világít, akkor más pozícióban kell próbálkozni.
(#) bismarck hozzászólása Feb 15, 2009 /
 
Sziasztok.

Először is elnézést, ha a kérdés nagyon alapszintű tudás mellett is megválaszolható, de egyszerűen nem találtam erre vonatkozó irodalmat.
Természetesen, ha nincs értelme a kérdésnek én kérem , hogy kerüljön törlésre a téma.

Tehát. Ma vásároltunk egy kit-elite kétszárnyas kapunyitó rendszert egy áruházban, azonban csak egy távirányítót kaptunk hozzá. Ehhez mindenféleképpen szükséges lenne még kettő darab.
Ő lenne az: Bővebben: Link

Még egyszer elnézést ha nagyon nagy butaságot kérdeztem.

Vezérlő elektronika:
kültéri dobozban beépített 433.92 Mhz-es rádió vevővel

A kérdésem tehát az lenne, hogy ehhez csak pontosan olyan típusú távvezérlőt tudok vásárolni, amilyet kaptam hozzá, vagy ettől el is térhet. Ha igen, milyen kritiriumoknak kell megfelelnie?

Erre gondoltam. A mostani fekete színű, ezért nem vagyok 100 %-ig biztos, hogy ez lenne a jó...
Bővebben: Link
(#) elektrorudi válasza bismarck hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
Mint látod, ez egy 10 bites kódolású rendszer.
Tehát a távirányítót "össze kell hangolni" a vevővel.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 10 kis átvágást, vagy összeforrasztást kell tenni az adó NYÁK-ján.
Elvileg Te is megteheted, de akkor a gari ugrik.
Viszont, ha úgyis el kell menned a Masco-hoz a +2 darabért, akkor szerintem ott helyben megveheted beprogramozott állapotban.
Minden képpen őket kellene kérdezni !
(#) llaci56 válasza bismarck hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
Itt nézz körül! Azt is megtudhatod, hogy mi, mihez jó.
(#) llaci56 válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
A proteconál ez úgy működik, hogy a beállított kódot megtaníthatod a vevővel.
Apósomékkal szomszédok vagyunk, a külső kapu a közös bejáratunk. Az ő távirányítója (0II0I00II0) nem mind ugyanazokat a kapukat nyitja, mint a mienk (000III000I). Csak a külső kapu közös ebből a szempontból is, mert azzal mindkettőt megtaníttattam. A garázsbejárók pedig csak a tuldonosét tanulták meg.
(#) orca17 válasza bismarck hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
Általában a freki a lényeg 433. Mhz.
Amit a sógorom árul, ha jól emlékszm 3700 Ft körül van. Érdemes jól körülnézni, elég nagy a szórás az árak korül
EUROKAPU
(#) orca17 válasza bismarck hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
Találtam egy vevő beprogramozást segítő rajzot, amit magamnak csináltam anno. Ez egy 4 csatornás vevő.
Remélem tudtam segíteni Ha van kérdésed írd meg.
(#) bismarck hozzászólása Feb 15, 2009 /
 
Sziasztok!

Nagyon köszönöm a sok építőjellegű hozzászólást.

De igazság szerint az lett volna a kérdésem (lehet rosszul tettem fel), hogy vehetek-e, létezik-e a piacon (tudtok-e róla) olyan távirányító, amelyet mindenféle hardveres hokuszpokusz, garivesztéssel járó művelet nélkül rá lehet hangolni erre a vevőre?
Ugyanis, mint ahogy említettem, pont ilyen távirányítót nem találtam sehol, csak ezt a szürkét, amit be is linkeltem. Ez mindössze színében tér el a miénktől.

(sajnos pl a hörmann garázskapunkkal is ez a helyzet állt elő (ecostar). Ahhoz is mindössze egy távirányítót adtak, amire be is lett tanítva a vevő. Nagy kül, hogy pont olyan irányítót tudtam rendelni és nem is volt a továbbiakban vele gond...)


(#) SzervízMacska válasza bismarck hozzászólására (») Feb 15, 2009 / 4
 
Szia! Ezt a távlökőt én még csak szürkében láttam. Létezik belőle 1-2-3 - és mint a linkeden látom, ezek szerint 4 - csatornás kivitel is. A kevesebb csatornás tipusok olcsóbbak, akkorát célszerű venni, amelyik pont szükséges. A kisebbekben a kimaradó csatornák nyomógombjainak helyén vakdugó van. Kapható még HONNOR SECURITY néven, szintén a Mascoban ( szintén szürke ). Akinek nem tetszik a színe, az át szokta festeni a házat. Az igénytelenebbek szigetelőszalaggal betekergetik, utána meg egyfolytában káromkodnak, hogy ragad a kezük tőle. A beprogramozásához szét kell szedni az eredetit, leolvasni a kódoló dip-sorról a kódot és az új távlökőn ugyanazt a kódot beállítani. A vevőhöz hozzá sem kell nyúlni.

Üdv: SzervízMacska
(#) SzervízMacska válasza SzervízMacska hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
Egyébként, ha bármi olyan cuccod van, aminek egy távlökője van, de már nem kapható tartalék, szoktam venni hozzá adó-vevő párost ( pl.: Gardengate Slave2 vevő és Masterflat adó ). A régi adót beépítem az új vevőbe, magyarán a vevő kimenetével vezérlem a régi adó nyomógomb kontaktusát, természetesen monostabil módban. Innentől újra szinte korlátlanul bővíthető az adók száma...
(#) olasz67 hozzászólása Márc 21, 2009 /
 
Sziasztok!
Van egy Hörman kapunyitó távirányítóm, aminek a tipusa RSE -2 . De sajnos összetört.
433,92 működik
Az eredeti 10.000 Ft ,(húzós).
Nincs ötlete valakinek hogy mivel lehetne kiváltani?
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) pekcsawo hozzászólása Máj 20, 2009 /
 
heló
én egy egy távirányítós kapunyitótt szeretnék ősze rakni de kellene a vezérlési és a főáram köri rajza ha tudtok segiteni nekem elöre is köszönöm
(#) Sanyesz1977 válasza miklosch hozzászólására (») Okt 12, 2009 /
 
Udv!

A vevőre a távot úgy kell betanítani, hogy a vevő programozó gombját (CH1 vagy CH2, attól függően melyik csatornára akarod) meg kell nyomni röviden, majd ezután a távvezérlő gombját kell megnyomni, és tartani kb 3 mp-ig. Ha a kódot törölni szeretnéd, akkor 8 mp-ig kell tartani a vevő programozó gombját.

A HSE-2 emlékezetem szerint ugrókódos, de lehet egymáshoz tanítani őket.

Tedd őket közvetlenül egymás mellé háttal.

Nyomd meg először annak a távvezérlőnek a gombját, amiről meg akarod tanítani a másikat.

Kb 1 mp múlva nyomd meg annak a távvezérlőnek a gonbját amibe a kődot át akarod másolni.

Kb. 3-4 mp múlva elengedheted mindkét gombot.
(#) djgabi_8 hozzászólása Okt 29, 2009 /
 
helló
Tudna valaki Adó és vevőről küldeni rajzot?
(#) babunka válasza orca17 hozzászólására (») Jan 8, 2010 /
 
szia
tanitható távirányitót keresek tolokapumhoz.
tudnál ebben segiteni?
(#) babunka hozzászólása Jan 8, 2010 /
 
tanitható kapu távirányitot keresek segitsetek
(#) HorváthDániel válasza babunka hozzászólására (») Jan 8, 2010 /
 
Helló!

www.stadigabi.com
Budapest

Itt biztosan lesz valami, ami neked jó!
(#) blup hozzászólása Jún 17, 2010 /
 
Sziasztok.

Az lenne a problémám, hogy a kutyánk szétrágta az elektromos tolókapunak az elektronikáját és nem tudom, hogy hogy mit hova kéne visszakötni. Mellékeltem egy képet. Ha valaki esetleg tudna ebben segíteni nekem azt nagyon megköszönném.

Üdv

Jani
(#) miklos2 hozzászólása Jún 24, 2010 / 1
 
Két CAME távirányító betanítását írom le, szürke ovális alakjuk egyik irányban keskenyedik, két gombjuk van és egy piros LED-jük. 433.92MHz-en működnek, két csatornásak, fix kódosak.
A TOP432AN működtetés alatt gyorsan villog, elöl CAME, hátul az apró betűkben TOP432AN felirat. . Így kell betanítani:
A buta kütyü mindkét gombját nyomvatartjuk, ettől lassan villog a LED-je, majd kb.5 másodperc múlva átvált gyors villogásba. Elengedjük mindkét gombot.
A gyors villogás alatt várja a kütyü azt, hogy melyik gombját akarjuk tanítani, nyomjuk meg a kívánt gombot.
A kívánt gomb megnyomásától a gyors villogás folyamatos fénybe megy át, ez a tanuló állapot, ez 10 másodpercig tart, ezalatt kell egy okos kütyüt összeérinteni vele, ezután az okos kütyü kívánt gombját megnyomni. Elég egy másodpercnyi adás, a buta kütyü folytonos fénye elalszik és három ritka villantással jelzi, hogy megtanulta az okos kütyü kódját. Ezután elalszik a LED és üzemkész a megtanított kütyü.
A TOP432AS csak a hátoldali apróbetűs feliratából ismerthető fel és arról, hogy működtetés alatt lassan villog a LEDje. Így kell betanítani:
A buta kütyü kívánt gombját nyomvatartjuk, ettől lassan villog 7 másodpercig
A lassú villogásból folytonos fénybe megy át a LED, ez a tanuló állapot, ez 10 másodpercig tart, ezalatt kell egy okos kütyüt összeérinteni vele, ezután az okos kütyü kívánt gombját megnyomni. Elég egy másodpercnyi adás, a buta kütyü folytonos fénye elalszik és három ritka villantással jelzi, hogy megtanulta az okos kütyü kódját. Ezután elalszik a LED és üzemkész a megtanított kütyü.
A CAME TOP sorozat tagjai egymással kompatibilisek, a TOP432SA-t tudja tanítani a TOP432M, TOP434M, TOP432S, TOP432MA, TOP432SA és a TOP432NA.
Személyesen csak két viszonylatot próbáltam ki: TOP432NA-ról tanítottam TOP432NA-t és TOP432SA-t
Következő: »»   2 / 131
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem