Fórum témák
» Több friss téma |
Elsőre azt hittem, hogy a kapcsi 10µF-al megy, de tévedtem, oda irták mellé mennyi a maximum amit a cső súlyosabb károsodás nélkül kibír, én is olyan 50µF körüli értékre tippeltem.
köszönöm a segítségedet!!
Nincs mit, ezért fórum a fórum
![]()
Szrvasztok.
Átnéztem szinte az egész témát. Van sok érdekes dolog és jó komplikálós... ![]() Nekem csak egy rajz kellene ahhoz hogy egyetlen egy ledet villogtassak mindenféle pic meg ien komplikálós ![]() Esetleg, ha nem nagyon komplikálós a dolog akkor szeretném szabájozni a led villogási sebességét. Bocs a szófordulatokért. Vidéki 17éves srácnak készülök. Jah és próbáltam már kísérletezni vele, de rájöttem hogy nem értek hozzá. Azt a tanácsot kaptam, hogy egy villogós ledet vegyek. Vettem egy zöldet 160ft körül vágták hozzám. ![]() Rájöttem hogy xart sem ér. Alig ad fényt meg pár használat után elkezdett a benne lévő kis csipp (vagy mi) behüjülni és öszevisza villogott meg néha nem is csinált már semmi. És így a tüzelős kályhában végezte. Ne játszon az idegemmel!!! ![]() Szóval nemhiszem, hogy megértitek amit akarok, de aki igen az kérem segítsen. Üdv. csovalek Végre ![]()
Szia.En most epitettem 1ilyet.majd ha lessz egy kis idom teszek fel neked kapcsolasi rajzot es nyakrajzot is.
Szia
Na szia.Itt is van.
Kösz szépen.
Hétfőn megkezdődik a suli akkor meg is veszem az alkatrészeket és mekcsinálom. :yes:
Sziasztok megépítettem újra az áramkört de hálózatra kapcsolva azonnal leveri az automatát egy villanás és annyi mi lehet a gond????
tegyél az áramkörbe sorosan a betáp felé egy pár ohmos és kb 25wattos ellenállást, sokat segít rajta! Jobb ha soros párhuzamos tagokból csinálod, jobb a hőelosztás
![]()
Nem akarok akadékoskodni,de ha az 1500W-os strobihoz raksz ellenállás előtétet,az nagyon nagy teljesitményű legyen,a 25W az kevés.Néhány percen belül elég valamely darabja.
Ez csak egy észrevétel,tapasztalat,jótanács,kihogy hívja.Nekem 250W az összteljesitmény(5db 10 ohm 50W párhuzamban) és igy is hűteni kell(aluborda+PC venti)
Nekem 2.4ohm 10 watt van benne 4db soros-párhuzamos 2 P4-es hűtőborda+venti hűtéssel együtt, és semmi baja nincs. az elektronika és a cső közzé van betéve, kivállóan működik
Akkor nem tudom.A porkerámia ellenállások vannak benne?Mert nekem ezeket kb fél fényerőnél(500-800Ws) megsütötte az áram.Van még egy légmagos tekercs a katód és a 'negativ' tápoldal között,kb 0,5 ohm(és vagy fél kiló
![]()
huzal ellenállat van benne eléggé jól birja, bár amikor 1 darab 10ohm 17watt volt benne kicsit megsült, de igy kivállóan működik.
Sziasztok ezeket szereztem 100ohm/100w!!! 2 darab szerintetek elég?
Próbát megér párhuzamosan! De attól függ hány wattos csövet használsz nekem XOP 15 van ott 2.4 ohmot használok 10 ohmnál már nem villan csak egy kis ivet húz
![]()
Kipróbáltam a dolgot, a csővel párhuzamosan 385µF-ot kötöttem. Így már nagyot villan, viszont az egyik elektróda a csőben felizzik. Ez a jelenség normális vagy esetleg túl sok a kapacitás és ki fogom nyíni a csövet?
Sziasztok elkezdtem méregetni az áramkör nagyfesz részét az van hogy a tirisztor minden irányba zárlatos ez mitől lehet?mi okozhat zárlatot ?
Kiforasztottam zárlat minden irányba vajon mitöl
Attól barátom hogy túlterhelted !!
![]() ![]() Hogy mit rontottál ez sajnos az képről nem lehet kideríteni, de hogy csúnya elkötés van az biztos ! Ha már unod, hogy a sokadik áramkör se megy, és már túllépted egy igen komoly gyári stroboszkóp új bekerülési árát az eddigi játszadozásaival akkor szólj! Segítek neked, és az alapoktól átvesszük az egészet!
Minden alkatrész a kapcsolási rajz szerint van beültetve az értékeken nem változtattam másnak elvileg működik akkor lehet hogy nálam már eleve zárlatos alkatrész került az áramkörbe?pedig minden alkatrészt újonnan vettem kivétel elkók!!!!
Elég kicsi az esélye hogy, hibás alkatrészt adnak el a boltba de előfordulhat. Beültetés előtt célszerű ellenőrizni az alkatrészeket, leginkább a félvezetőket, hogy az a lába tényleg az e aminek mi hisszük.
Dziasztok.
Valamit nem értek: A rajzon amit kaptam nekem úgy tűnik mintha hiányozna alkatrész és egy valamiről nem is tudom micsoda. Felraktam a két képet a kérdésben van ahol bekeretezte fehérrel amit nem tudok... Kaphatok segítséget? ![]()
Próbáld ki.Az ellenállás a LED-vel sorosan annak fényerejét(áramfelvételét)szabályozza
Kösz szépen.
Nemsokára indulok is és megveszem az alkatrészeket... ![]()
Végre minden tökéletesen működik fényerő, gyorsaság valószínű hogy a tirisztor amit vettem zárlatos volt gyárilag másra nem tudok gondolni
Bocsi hogy kifelejtettem beirni az atkotest
![]()
Egy megjegyzés:
ha a 4es lábat meg a 8ast öszekötöm mint a rajzo akkor nem működik de ha nem kötöm ösze akkor meg megy. ![]()
Hogy hogy nem mukodik?
![]() ![]()
Pedig nekem most is működik és nincs öszekapcsolva a 2 láb.
Ha öszeérintem egy darab dróttal akkor megszűnik a pislogás. Vagy a kapcsolás vagyis az a kép az úgy van rajzolva, mint ha alulról néznénk a nyákot? Mert én épp fordítva csináltam és akkor meg minden tökröztem úgynézki. ![]() ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |